Σε αδιέξοδο η κυβέρνηση με την ακρίβεια – Για ανικανότητα την κατηγορούν οι πολίτες

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα όλα τα ρεπορτάζ για την ακρίβεια δίνουν μία εικόνα ιδιαίτερα δύσκολη για τους καταναλωτές δεδομένου ότι οι τιμές σε όλα τα είδη του σούπερ μάρκετ έχουν εκτοξευθεί και πολλοί στην κυβέρνηση παραδέχονται ότι τα πράγματα δεν έχουν πάει καθόλου καλά.

Οι δημοσκοπήσεις άλλωστε δείχνουν την φθορά αυτή της κυβέρνησης, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζεται να μην μπορεί να πιστέψει ότι δεν υπάρχει άλλο μείγμα πολιτικής προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό το σοβαρό πρόβλημα.

Η περίοδος αυτή άλλωστε δεν βοηθάει στο κυβερνητικό αφήγημα ότι με τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις της το αρμόδιο υπουργείο στοχεύει στην ακρίβεια.

Η Τσικνοπέμπτη, η Καθαρά Δευτέρα και η περίοδος της Σαρακοστής κάνει τους καταναλωτές να απευθύνονται σε ειδικά προϊόντα των οποίων οι τιμές είναι στα ύψη.

Κύκλοι της κυβέρνησης έλεγαν ότι δεν υπάρχει εύκολη λύση για το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εδώ και πολύ καιρό οι πολίτες.

Από την περασμένη Παρασκευή μπήκαν σε εφαρμογή επιπλέον μέτρα για την μείωση των τιμών σε κατηγορίες προϊόντων, όπως τα καθαριστικά σπιτιού, είδη προσωπικής υγιεινής, βρεφικές πάνες και άλλα βασικά προϊόντα κάτι που μέχρι στιγμής για τα νοικοκυριά δεν έφερε καμμία ανακούφιση.

«Η μάχη με την ακρίβεια δεν θα σταματήσει εδώ, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο, διορθώνοντας τις στρεβλώσεις στους μηχανισμούς διαμόρφωσης των τιμών και εντείνοντας τους ελέγχους στην αγορά πάντα προς όφελος του καταναλωτή και του ανταγωνισμού», τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ωστόσο επικρίθηκε καθώς παρότρυνε μία ηλικιωμένη κυρία να αγοράσει καλλυντικά γιατί σε αυτά είχαν πέσει οι τιμές.

Στελέχη της κυβέρνησης επιμένουν ότι βασικό στοιχείο στην αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος είναι ότι η κυβέρνηση εκτός από τα μέτρα που παίρνει στο σούπερ μάρκετ επενδύει στην αύξηση των μισθών και των συντάξεων αλλά και στα ειδικά επιδόματα στις ευάλωτες κατηγορίες.

«Προσπαθούμε, παίρνουμε μέτρα και θα συνεχιστούν οι έλεγχοι ώστε ο πολίτης να δει στο τέλος ότι το πρόβλημα αντιμετωπίζεται», είπε πριν μερικές μέρες ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ