Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε τροχιά ευρωεκλογών – Όλα τα «πρωτοκλασάτα» ονόματα του ευρωψηφοδελτίου

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπαίνει σε τροχιά ευρωεκλογών και την ερχόμενη Τρίτη ο Στέφανος Κασσελάκης θα παρουσιάσει τη διακήρυξη του κόμματος για τις ευρωεκλογές σε ειδική εκδήλωση.

Οι προκριματικές εκλογές αναμένονται στις αρχές Απριλίου, ωστόσο μια βασική ομάδα «ονομάτων» που θα μπουν στη διαδικασία για υποψηφιότητα έχουν εδώ και καιρό καταγραφεί: Αφενός οι νυν ευρωβουλευτές, Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, αφετέρου οι Νικόλας Φαραντούρης, Γιώργος Τσίπρας, Δώρα Αυγέρη, Νίκος Παππάς (ο μπασκετμπολίστας), αλλά και η Ολυμπία Τελιγιορίδου, που ανακοίνωσε την πρόθεσή της προ λίγων ημερών.

Ο πρόεδροα του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης έθεσε τον εκλογικό πήχη αυτή τη φορά στο 17% και άνω, λέγοντας πως θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξεπεράσει, και μάλιστα αρκετά, αυτό το ποσοστό, που είναι ουσιαστικά το ποσοστό των εθνικών εκλογών.

Μετά και τη δημοσκόπηση της Pulse, που έδειξε άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ κατά μισή μονάδα και ισοπαλία με το ΠΑΣΟΚ στη δεύτερη θέση (το οποίο μέτρησε απώλειες μισής μονάδας αντίστοιχα), από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκφράστηκαν δηλώσεις αισιοδοξίας.

Επιπλέον, η Θεοδώρα Τζάκρη ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν την κάθε στιγμή και από εδώ και πέρα κάθε στιγμή που θα μετρούν θα βρίσκουν τον ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. ανεβασμένο». Αυτό σημαίνει, πρόσθεσε, «ότι το εκλογικό σώμα δείχνει όλο και μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στον Πρόεδρό μας, τον Στέφανο Κασσελάκη, και ότι οι προτάσεις που καταθέτει καθημερινά ο ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. απαντούν στα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας».

Παράλληλα, το Εκτελεστικό Γραφείο, το οποίο μάλλον είναι το όργανο που ουσιαστικά θα λειτουργεί ως τις ευρωεκλογές, είναι ουσιαστικά ένα όργανο ελεγχόμενο, με πρόσωπα ως επί το πλείστον της εμπιστοσύνης του προέδρου. Προστίθεται, δε, ένα νέο πρόσωπο στην επικοινωνιακή εικόνα, αυτό της εκπροσώπου Τύπου Βούλας Κεχαγιά. Κοινώς, σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, οι τόνοι φαίνεται να πέφτουν.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ