Σαφή μηνύματα εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει η Δώρα Αυγέρη: «Στα πραξικοπήματα μάς έχει συνηθίσει η κακιά Δεξιά όχι η καλή Αριστερά»

Για το κλίμα που επικρατεί στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ την επομένη του τελεσίγραφου που απέστειλε ο Στέφανος Κασσελάκης στους διαφωνούντες, καθώς και για τις «φωνές» περί καθαίρεσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. μίλησε η Δώρα Αυγέρη στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και στη Νικόλ Λειβαδάρη.

«Όποιος κάνει αντιπολίτευση στον κ. Κασσελάκη δεν είναι γνήσιος αριστερός»

«Εάν καταναλώνει κάποιος φαιά ουσία για το πώς θα κάνει αντιπολίτευση στο νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τότε δεν είναι γνήσιος αριστερός και θα κριθεί από τον κόσμο. Αριστερός σημαίνει να αντιπαρατίθεσαι με τη Δεξιά και, στις συνθήκες του σήμερα, σημαίνει να αντιπαρατίθεσαι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πολιτικές του», σημείωσε η κ. Αυγέρη.

Ερωτηθείσα για το άρθρο του πρώην συνεργάτη του Νίκου Φίλη, Τάκη Κατσαρού και τις απόψεις περί παραβίασης του καταστατικού από πλευράς του Στέφανου Κασσελάκη που μπορεί να οδηγήσει στην καθαίρεσή του, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως «στα πραξικοπήματα μας έχει συνηθίσει ιστορικά η κακιά Δεξιά, όχι η καλή Αριστερά». «Εκτός αν αυτή δεν είναι καν Αριστερά, αλλά μια ντεμέκ Αριστερά. Δεν ξέρω καμία καλή Αριστερά που να προσπαθεί, μέσα από μεθοδεύσεις, να ανατρέψει την πρόσφατη λαϊκή έκφραση των 150.000 ανθρώπων, που με πολύ μεγάλη πλειοψηφία ανέδειξαν ως πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το Στέφανο Κασσελάκη», επισήμανε για να προσθέσει: «Θέλω να πιστεύω ότι αυτό το άρθρο απηχεί μόνο την προσωπική άποψη του αρθρογράφου. Δεν θέλω να πιστέψω ότι απηχεί κάτι άλλο».

Αναφορικά με τον αν υπάρχει ενδεχόμενο διάσπασης στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η ίδια απάντησε πως «αν από εδώ και πέρα αξιοποιήσουμε κάθε στιγμή που μας δίνεται για να κάνουμε αντιπολίτευση στη Ν.Δ., εκεί δηλαδή που είναι ο πραγματικός μας αντίπαλος, τότε η ίδια η ζωή θα εκμηδενίσει τις πιθανότητες μιας οποιασδήποτε απώλειας».

Κληθείσα να τοποθετηθεί για τη χθεσινή ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., στην οποία ανέφερε ότι όσοι υπονομεύσουν την ενότητα της Κ.Ο. δεν θα έχουν θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος, η Δώρα Αυγέρη παρατήρησε πως «δεν πρόκειται για κάποιο “τελεσίγραφο”» αλλά «ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε ένα σαφές μήνυμα προς όλους για το πώς θα πορευτεί το καράβι με αυτόν στο τιμόνι, ως πρώτο μεταξύ ίσων».

«Ούτε εμφύλιος, ούτε πόλεμος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ»

Είπε ακόμη πως «χρειάζεται ίσως να αποδραματοποιήσουμε λίγο την κατάσταση σε σχέση με τα όσα ακούγονται στα ρεπορτάζ, δεν υπάρχει ούτε εμφύλιος ούτε κανενός είδος πόλεμος στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

Σχολιάζοντας την προτροπή του Στέφανου Κασσελάκη στους πολίτες να εγγραφούν στην πλατφόρμα του isyriza, σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις επικείμενες ευρωεκλογές, υπογράμμισε πως «το άνοιγμα στην κοινωνία μέσω και του isyriza είναι καταστατική πρόβλεψη και είναι μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει επί Αλέξη Τσίπρα». «Είναι σημαντικό να συνδεθεί αυτό με την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, ώστε να μην είναι η επιλογή μια περίκλειστη διαδικασία, που άλλωστε δεν οδήγησε σε καλά αποτελέσματα όποτε έγινε έτσι στο πρόσφατο παρελθόν», σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εάν κάποιος αισθάνεται ότι δεν εκφράζεται από τις θέσεις του προέδρου και του κόμματος, το πρόβλημα το έχει ο ίδιος»

Η ίδια αντέκρουσε την κριτική για τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ. «Ο πρόεδρος μετέφερε τις θέσεις του κόμματος, θέσεις που ήρθαν από την προηγούμενη ηγεσία αλλά και αποτέλεσμα της επιστημονικής και πολιτικής δουλειάς του κόμματος στο πεδίο των εργασιακών, όλα τα προηγούμενα χρόνια. Εάν κάποιος αισθάνεται ότι δεν εκφράζεται από αυτές τις θέσεις, το πρόβλημα το έχει ο ίδιος», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ