«Καρφιά» για τους εσωκομματικούς διαξιφισμούς και από τον Αποστολάκη: «Δεν ξεκίνησε συγκρουσιακά ο πρόεδρος»

«Καρφιά» για τους εσωκομματικούς διαξιφισμούς και από τον Ευάγγελο Αποστολάκη. Τις εσωκομματικές επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή του νέου προέδρου Στέφανου Κασσελάκη σχολίασε ο Τομεάρχης Άμυνας, καλώντας κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να βάλουν «νερό στο κρασί τους».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ναύαρχος Αποστολάκης, στενός συνεργάτης του Κασσελάκη σημείωσε: «Θεωρώ ότι η προσπάθεια πρέπει να γίνει, ότι θα πρέπει να πάει μέχρι το τέλος με κύριο σκοπό το κόμμα να μείνει ενωμένο, να σταματήσουν όλες αυτές οι αντιπαραθέσεις, είναι δικά μας θέματα που θα μπορούσαν να λυθούν στο εσωτερικό».

«Καρφιά» για τους εσωκομματικούς διαξιφισμούς

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:«Είναι μια δύσκολη κατάσταση που περνάει το κόμμα και ξεκινάει από το γεγονός ότι το μεγάλο κομμάτι ή τουλάχιστον ένα κομμάτι μέσα στο κόμμα δεν δέχεται το γεγονός ότι ο κ. Κασελλάκης επελέγη σαν πρόεδρος του κόμματος με μια τόσο μεγάλη διαφορά από ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου των μελών, φτάσαμε τις 150.000 ψηφοφόρους.

Ωστόσο από εκεί και μετά όλοι, όλοι καταλαβαίνουμε και όλοι ξέρουν και έχει διαπιστωθεί ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε αυτό το κόμμα και αυτό φάνηκε από τρεις διαδοχικές αναμετρήσεις. Δεν πάει κάτι καλά, άρα κάτι πρέπει να αλλάξει […] δεν μπορεί όταν μας συμφέρει το αποτέλεσμα να το δεχόμαστε και όταν δεν μας συμφέρει να το απορρίπτουμε».

Ο ίδιος τόνισε ότι το κόμμα πρέπει να κάνει σοβαρή αντιπολίτευση: «εκείνο που είναι ουσιαστικό είναι ότι δεν υπάρχει χρόνος για τέτοια θέματα και για τέτοιου τύπου αντιπαραθέσεις. Το θέμα του κόμματος είναι η σοβαρή αντιπολίτευση και η προσπάθεια στο να βοηθήσουμε να λυθούν τα προβλήματα».

Όπως τόνισε, ο Σ. Κασσελάκης, δεν φοβάται και προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί τους.

«Η λύση είναι η κουβέντα, εάν δεν γίνουν συζητήσεις κι αν δεν τεθούν τα θέματα στο εσωτερικό και στα όργανα και σε συζητήσεις κατ΄ιδίαν[…] ο πρόεδρος δεν φοβάται, τους παίρνει, μιλάει μαζί τους, προσπαθεί να επικοινωνήσει και να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά» ανέφερε.

Μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «οι άνθρωποι που έχουν διαφορετική άποψη είναι συγκεκριμένοι, με τους ανθρώπους αυτούς ο πρόεδρος προσπαθεί να μιλήσει, μιλάει και από εκεί θα ξεκινήσει ένα compromise (συμβιβασμός), εάν δεν υπάρξουν οι κουβέντες, εάν δεν λυθούν τα θέματα στο εσωτερικό του κόμματος δεν μπορεί να προχωρήσει…».

«Δεν ξέρω να σας πω γιατί δεν συνεδριάζει»

Σε ερώτηση που δέχτηκε για την Πολιτική Γραμματεία που δεν έχει συνεδριάσει μέχρι στιγμής, ο Τομεάρχης Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε ότι υπάρχει αναστάτωση στο κόμμα: «Δεν ξέρω να σας πω γιατί δεν συνεδριάζει. Εκείνο που ξέρω να σας πω είναι ότι δεν λειτουργούν τα όργανα όπως θα έπρεπε να λειτουργήσουν. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια αναστάτωση μέσα στο κόμμα και η προσπάθεια του προέδρου είναι να ισορροπήσει η κατάσταση. Όπως βλέπετε δεν ξεκίνησε συγκρουσιακά ο πρόεδρος. Ακόμα και αυτή τη στιγμή η προσπάθεια είναι να να κρατηθεί ενωμένο το κόμμα. Κανείς δεν περισσεύει» είπε και τόνισε: «όταν λοιπόν ξεκινάμε από τη δημιουργία των τομεαρχών και οι προτάσεις του Προέδρου προς όλους τους κοινοβουλευτικούς είναι συγκεκριμένες και έχουμε κατά κάποιο τρόπο αρνήσεις, αυτό δεν είναι λιγάκι παράξενο; Δηλαδή μας πληρώνει ο ελληνικός λαός, μας έχει επιλέξει να είμαστε στο Κοινοβούλιο και εμείς διαλέγουμε αν θα κάνουμε ή δεν θα κάνουμε…».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ