Σαλαμίνα: Μετά τη δολοφονία ο 71χρονος έπινε τον καφέ του με φίλους (vid)

Τον κυνισμό του 71χρονου δράστη του φονικού στην Σαλαμίνα, επιβεβαιώνει βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Σε αυτό, εμφανίζεται ο δολοφόνος να πίνει καφέ μετά το έγκλημα σε καφετέρια της οποίας ήταν θαμώνας στο Κερατσίνι.

Σε αυτή την καφετέρια, πήγαινε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και η 43χρονη.

Όταν έγινε γνωστή η είδηση της δολοφονίας της γυναίκας και ξεκίνησαν να προβάλλονται φωτογραφίες στα ΜΜΕ, κατάλαβαν οι εργαζόμενοι ότι πρόκειται για τον 71χρονο.

Εκεί μάλιστα εντοπίστηκε, όπως οι ίδιοι ενημέρωσαν τις αστυνομικές Αρχές, και το κινητό της 43χρονης, που είχε πάρει μαζί του ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος της. Το είχε βάλει μάλιστα να φορτίζει, ενώ εκείνος έφυγε από την καφετέρια.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, οι αστυνομικοί ενημερώνονταν από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία ανήκε το κινητό του 71χρονου για την ενεργοποίηση κεραιών, αν και όπως εξηγούσαν αστυνομικές πήγες η καταγραφή αυτή δεν γίνεται real time αλλά με κάποια χρόνο-καθυστέρηση.

Ωστόσο, κάποια στιγμή και πριν τον εντοπισμό και τη σύλληψη του, διαπιστώθηκε πως το στίγμα του κινητού είχε χαθεί.

Έτσι, υπήρχαν υποψίες ότι ενδεχομένως ακόμα και να είχε βάλει τέλος στη ζωή του, με αποτέλεσμα να γίνονται έρευνες στο Πέραμα και στο Κερατσινι για τον εντοπισμό ίσως και της σορού του.

Η ομολογία

Προκλητικός και αμετανόητος. Με αυτό τον τρόπο χαρακτηρίζουν αστυνομικοί τον δολοφόνο της 43χρονης Γεωργίας που δολοφονήθηκε στο σπίτι της στη Σαλαμίνα χθες το πρωί.

«Την σκότωσα γιατί την έπιασα με άλλον. Εγώ τα είχα τόσα χρόνια μαζί της και μου το έκανε εμένα αυτό; Ε, τώρα θα πάω φυλακή».

Με αυτά τα λόγια φέρεται να ομολόγησε ο 71χρονος ενώπιον των Αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πειραιά, τη δολοφονία της 43χρονης συντρόφου του το πρωί Τρίτης στη Σαλαμίνα.

Ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι λίγες μέρες πριν το φονικό έπιασε την 43χρονη με άλλον άνδρα, κάτι που, όπως είπε, δεν μπόρεσε να αποδεχθεί και αποφάσισε να την σκοτώσει. «Την έπιασα με άλλον, τρελάθηκα και αποφάσισα να την σκοτώσω» υποστήριξε.

Στην ερώτηση γιατί δεν επέλεξε να την αφήσει αντί να κάνει φόνο, ο άνδρας απάντησε «γιατί να την αφήσω;

Μετά από τόσα χρόνια που είμαστε μαζί να με κερατώσει;. Πώς μου το έκανε αυτό;», προσθέτοντας πως ένιωσε προδομένος από τις πράξεις της.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η γυναίκα βρέθηκε νεκρή από τη μητέρα της ενώ όπως έγινε γνωστό, είχε καταφύγει στο πατρικό της γιατί φοβόταν τον πρώην σύντροφό της, τον οποίο είχε καταγγείλει για ενδοοικογενειακή βία, εξύβριση και υπεξαίρεση πριν από τρεις μέρες.

Η αστυνομία, όμως, δεν κατάφερε να τον εντοπίσει και να τον συλλάβει στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Οι αστυνομικοί πρότειναν στην καταγγέλλουσα να εγκαταστήσει στο κινητό της την εφαρμογή «panic button» και να αποχωρήσει από το σπίτι που συζούσαν. Έτσι, βρήκε καταφύγιο με το 15χρονο παιδί της στην κατοικία της μητέρας της. Η 43χρονη μετά την καταγγελία στην αστυνομία είχε εγκατεστημένο στο κινητό της τηλέφωνο το panic button, όμως δεν πρόλαβε να το ενεργοποιήσει, καθώς ο δράστης την αιφνιδίασε και την πυροβόλησε 2 φορές. Την 43χρονη βρήκε νεκρή η μητέρα της νωρίς το πρωί.

Συγκλονίζουν οι καταθέσεις των γειτόνων της 43χρονης

Λίγο πριν τις επτά το πρωί οι γείτονες άκουσαν τους πυροβολισμούς χωρίς να φανταστούν την τραγωδία που επρόκειτο να αποκαλυφθεί.

Την τραγική σκηνή που εκτυλίχθηκε μεταφέρει ένας γείτονας «Γύρω στις 8 και κάτι «Το παιδί μου, το παιδί μου» και τρέχω ανθρώπινο, γειτόνισσα είναι και τρέχω να βοηθήσω και βλέπουμε δυστυχώς την κοπέλα μπροστά στην πόρτα, νεκρή. Αίμα δεν φαινόταν γιατί είχε χτυπηθεί στην κοιλιακή χώρα και ήταν στην πλάτη της σκεπασμένη με ένα σεντόνι. Είχε το θράσος και την σκέπασε κιόλας».

Συγκλονίζει η μαρτυρία γειτόνισσας της 43χρονης:

«Η κοπέλα σαν να παρακαλούσε, ήταν υστερική η φωνή της και δεν μπορούσα να καταλάβω, ακατάληπτες λέξεις και τρόμαξα, σηκώθηκα, ακούω το μπαμ, μπαμ και λέω πυροβολισμοί ήταν αυτοί. Μετά όμως άκρα ησυχία και υπέθεσα ότι κάποια παιδιά περνούσαν και έμεινε εκεί η κατάσταση.

Οι γείτονες μιλούν για μια χρόνια κατάσταση, ενώ ακόμα και οι ίδιοι λένε πως κανείς δεν είχε βρεθεί να βοηθήσει τη γυναίκα.

«Την Παρασκευή το βράδυ είχε γίνει ένας τσακωμός. Φασαρία πολλή, ξύλο από ό,τι κατάλαβα. Φώναζε η κοπέλα, της πήρε το κινητό, της πήρε και το αμάξι και έφυγε. Μετά από λίγο ξαναγύρισε εκεί, έπεσε κι άλλο ξύλο. Άκουσα την κοπέλα να φωνάζει “βοήθεια ρε παιδιά, βοηθήστε με“. Δεν βγήκε κανείς έξω να βοηθήσει την κοπέλα. Από ό,τι ακούω αυτό γινόταν για πολλά χρόνια», λέει ένας γείτονας της 43χρονης που έχασε την ζωή της από πυροβολισμούς.

Σχεδόν όλες οι καταθέσεις που έχουν πάρει και εξετάζουν οι άντρες του ανθρωποκτονιών περιγράφουν ένα μαρτύριο που ζούσε η γυναίκα στα χέρια του συντρόφου της που φέρεται να είναι αυτός που της αφαίρεσε τη ζωή.

Άλλη κατάθεση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η Γ. (Όνομα θύματος) πρέπει να είχε χτυπηθεί από τον σύντροφο της γιατί 3-4 μέρες τώρα την βλέπαμε να κουτσαίνει και να χρησιμοποιεί ένα Π».

Μάλιστα στο διαβιβαστικό αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Με τον ανωτέρω ήταν σε σχέση τα τελευταία 7 χρόνια. Το ανωτέρω περιστατικό έλαβε χώρα περί ώρα 22:40 την 01/12/2023 σε οικία όπου διέμεναν μαζί και με τον 15χρονο γιο της (από τον προηγούμενο άνδρα της) στην περιοχή Κακή Βίγλα-Σαλαμινα. Αφού ο δράστης βιαιοπράγησε σε βάρους του 15χρονου και της ίδιας, αφαίρεσε το αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της παθούσας και διέφυγε».

Κατοπιν του περιστατικού αυτού και την καταγγελία της 43χρονης οι αστυνομικοί εγκατέστησαν στο κινητό της το panic button ωστόσο η γυναίκα δεν πρόλαβε σήμερα το πρωί να το πατήσει.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...