Σήμερα η μεγάλη απόφαση για τον Αλέξη Γεωργούλη

Μέσα στην ημέρα -εκτός απροόπτου- αναμένεται να ληφθεί η απόφαση για την άρση της ασυλίας του ανεξάρτητου ευρωβουλευτή, Αλέξη Γεωργούλη, από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε περίπτωση που αρθεί η ασυλία του Αλέξη Γεωργούλη αναμένεται η κλήση του από τις Αρχές, προκειμένου να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας. Ο κ. Γεωργούλης κατηγορείται για βιασμό και κακοποίηση εις βάρος της δικηγόρου και υποψήφιας βουλευτή στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, Ελένης Χρονοπούλου.

Tο αίτημα των βελγικών αρχών ανακοίνωσε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα στις 17 Απριλίου και στη συνέχεια στις 30 Μαΐου η Επιτροπή νομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισε ομόφωνα υπέρ της άρσης της ασυλίας του ευρωβουλευτή και ηθοποιού. Η συνήγορος του ευρωβουλευτή, Σταματία Μάλλα είπε ότι, ο Αλέξης Γεωργούλης είχε προτείνει στις αρμόδιες δικαστικές αρχές του Βελγίου να εμφανιστεί και να παράσχει εξηγήσεις, πλην όμως αυτό δεν κατέστη δυνατό λόγω του ότι δεν είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία άρσης της ασυλίας του. Η ολοκλήρωση της διαδικασίας άρσης της ασυλίας του στον συντομότερο δυνατό χρόνο χαρακτηρίζεται «θετική» από τη δικηγόρο του, καθώς κατόπιν τούτου ο κ. Γεωργούλης αναμένεται να κληθεί από τις αρχές «προκειμένου να καταθέσει και να ενημερωθεί για το περιεχόμενο της καταγγελίας και των διαλαμβανομένων στη δικογραφία».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...