Σήμερα η απόφαση στον ΣΥΡΙΖΑ για το χρίσμα στον Δήμο Αθηναίων: Δύο ακόμα διεκδικητές «έκπληξη» – Το παρασκήνιο με την υποψηφιότητα Παππά

Το ποιόν/α θα υποστηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο Αθηναίων στις επικείμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου αναμένεται να αποφασίσει σήμερα η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος εν μέσω απρόσμενα υψηλού αριθμού υποψηφιοτήτων για τη συγκεκριμένη θέση.

Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει και πάλι σήμερα στις 17:00 και τα μέλη της θα κληθούν -ανάμεσα σε άλλα θέματα υποψηφιοτήτων- να λύσουν και το γόρδιο δεσμό που προέκυψε αίφνης στην Κουμουνδούρου σχετικά με το χρίσμα στον Δήμο Αθηναίων.

Τη στήριξη της πλειοψηφίας έχει ο 38χρονος τομεάρχης Εσωτερικών φαίνεται να έχει ο Κώστας Ζαχαριάδης ο οποίος έχει χαρακτηρίσει τιμητική την πρόταση προς το πρόσωπό του.

Όμως τις τελευταίες ημέρες προτάθηκε και ο πρώην υπουργός Παιδείας και πρώην βουλευτής της Α’ Αθηνών, Νίκος Φίλης, ο οποίος έχει τη στήριξη της «Ομπρέλας», δηλαδή της μειοψηφικής τάσης του κόμματος.

Δύο διεκδικητές – έκπληξη

Τα πράγματα, όμως, περιπλέχθηκαν περισσότερο χθες αφού ο συντονιστής της εκλογικής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Τεμπονάρας πρότεινε ένα τρίτο πρόσωπο για το χρίσμα. Ειδικότερα, τάχθηκε υπέρ της στήριξης του εργατολόγου, Κώστα Τσουκαλά ο οποίος  δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στην στήριξη δανειοληπτών οι οποίοι απειλούνται από πλειστηριασμούς. Διαβάστε ΕΔΩ

Στις χθεσινές συζητήσεις της Πολιτικής Γραμματείας προτάθηκε, όμως, και μια ακόμη υποψηφιότητα. Πρόκειται για την Όλγα Μπαλαούρα η οποία είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, αρχιτέκτων και διδάκτωρ πολεοδομίας. Η κυρία Μπαλαούρα είναι εδώ και χρόνια μέλος της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Αθηναίων (Ανοιχτή Πόλη) και φέρεται να προτάθηκε από στελέχη της.

Τι έγινε με την υποψηφιότητα Παππά

Υπενθυμίζεται ότι πριν τις διπλές βουλευτικές εκλογές ο Αλέξης Τσίπρας είχε ανακοινώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε το χρίσμα για τον Δήμο Αθηναίων στον γνωστό καλαθοσφαιριστή Νίκο Παππά ο οποίος έχει επιδείξει κοινωνικό έργο στην πρωτεύουσα. Μετά τις εκλογές όμως ο ίδιος ο καλαθοσφαιριστής πήρε αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο κ. Τσίπρας με στήριξε δημόσια. Από εκεί και πέρα είναι ένα κόμμα που ουδέποτε είχα κάποια άλλη αλληλεπίδραση στο παρελθόν, μάλιστα διάφορες κινήσεις τους δεν με εξέφραζαν απόλυτα. Παρ’ όλα αυτά εκτιμώ ότι είδαν σε εμένα ένα πρόσωπο που μπορεί να κάνει λίγο καλύτερη αυτή την πόλη» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...