Σάλος: Στο στόχαστρο του Σκουρλέτη και του συστήματος Αχτσιόγλου ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας (vids)

Στο στόχαστρό προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, βάζουν πλέον κορυφαίοι υποστηρικτές της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου, μέσα στην απελπισία της σίγουρης ήττας από τον Στέφανο Κασσελάκη στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ την Κυριακή.

Σήμερα ο Πάνος Σκουρλέτης, εγκαλεί τον Τσίπρα ότι «έχει ηθική και πολιτική υποχρέωση να βγει και μέχρι την Κυριακή να κάνει μια δήλωση».

«Δεν μπορεί να βγαίνει ο κ. Κασσελάκης στο συνέδριο και να εργαλειοποιεί τον Τσίπρα και με έναν διχαστικό λόγο να λέει “κάποιοι δεν θέλαν να κυβερνήσουν, κάποιοι ήθελαν να χάσουν”».

Σημειωτέον ο Σκουρλέτης ήταν αντίθετος σε όλες τις στρατηγικές επιλογές του Τσίπρα και κάτω από την «Ομπρέλα» φρόντιζε να τις αμφισβητεί, πολλές φορές και δημόσια. Τώρα μπροστά στην απειλή Κασσελάκη επιζητεί, κι αυτός και άλλοι ομοϊδεάτες του μια δήλωση-σανίδα σωτηρίας από τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο πρώην Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμηνύσει ότι θα τηρήσει στάση αυστηρής ουδετερότητας από την αρχή έως το τέλος της διαδικασίας ανάδειξης του νέου αρχηγού του κόμματος.

Όμως την ίδια στιγμή που ο Π. Σκουρλέτης «παρακαλά» τον Τσίπρα για μια δήλωση, δεν αντέχει να μην επαναλάβει την αμφισβήτησή του.

«Αν θέλουμε να ανακάμψουμε, θα πρέπει να καταλάβουμε γιατί χάσαμε. Δεν μπήκε αυτή η προσέγγιση από όλες τις πλευρές ως προτεραιότητα. Και το 2019 έγινε το ίδιο και πάμε να κάνουμε το ίδιο λάθος εις διπλούν. Έπρεπε τότε να γίνει ένα έκτακτο συνέδριο και να τα έχουμε εξετάσει όλα αυτά και δεν έγινε», πρόσθεσε ο Π. Σκουρλέτης, λόγια που αποτελούν σαφή αιχμή κατά του… πρώην προέδρου ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην παρέμβαση της Έφης Αχτσιόγλου, τη χαρακτήρισε πραγματική και εύστοχη, ενώ επισήμανε ότι περισσεύουν τα fake news και η τοξικότητα και λείπει ο ουσιαστικός διάλογος.

Παράλληλα, ο Π. Σκουρλέτης καταφέρθηκε εναντίον του κ. Κασσελάκη, σημειώνοντας ότι η μέχρι τώρα παρουσία του στερείται από σαφείς προγραμματικές θέσεις. «Έχουμε δει μόνο καλοστημένα βίντεο, πολλή επικοινωνία» είπε και σχολίασε ότι είναι αμετροεπές να διεκδικεί να είναι πρώτος τη τάξει όταν έχει λίγη σχέση με τον χώρο και τη σφαίρα της πολιτικής.

«Να συνειδητοποιήσουμε ποιο είναι το διακύβευμα, θέλω ένα σχέδιο για να κερδίσουμε αυτή την κυβέρνηση» τόνισε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...