Σάλος: Ο Αυγενάκης ξόδεψε 106.000 ευρώ για δώρα και για το γραφείο του από τα δημόσια ταμεία μέσα σε τρεις μήνες!

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης δαπανά δημόσιο χρήμα για μπεγλέρια, δώρα, παρεμβάσεις στο γραφείο του, όπως υποστηρίζει η εφημερίδα «Documento».

Η εφημερίδα σε δημοσίευμά της αναφέρει τα έξοδα του Λευτέρη Αυγενάκη, τα οποία αφορούν «εθιμοτυπικά δώρα» λόγω Χριστουγέννων, παρεμβάσεις στο υπουργικό του γραφείο. Συνολικά 105.720 ευρώ είναι το συνολικό ποσό με το οποίο ο Λευτέρης Αυγενάκης φόρτωσε τα κρατικά ταμεία από τον Νοέμβριο του 2023, μέχρι τον Ιανουάριο του 2024.

Μεταξύ άλλων αναφέρονται στο δημοσίευμα:

Από τον Νοέμβριο έως τον Δεκέμβριο του 2023 περί τα 35.000 ευρώ αποδεσμεύτηκαν για «εθιμοτυπικά δώρα» λόγω εορτών. Τις εντυπώσεις κλέβει η απόφαση που αναρτήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου και έχει θέμα «Έγκριση αποτελέσματος με απευθείας διαπραγμάτευση για την προμήθεια εθιμοτυπικών δώρων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων για τις ανάγκες της Πολιτικής Ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ». Τι αφορά η προμήθεια που κόστισε 4.700 ευρώ; Μπεγλέρια!

Μια εβδομάδα μετά εγκρίνεται απευθείας ανάθεση «για την προμήθεια δώρων για την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων» που προσφέρει ο υπουργός σε «Διεπαγγελματικές Οργανώσεις και Φορείς του Τομέα Κτηνοτροφίας και Γεωργίας στο Εσωτερικό». Το ποσό αγγίζει τα 21.700 ευρώ χωρίς να υπάρχουν λεπτομέρειες για τα δώρα, ενώ στις 27 Νοεμβρίου είχε προηγηθεί μια έγκριση δαπάνης ύψους 4.500 ευρώ για την «την προσφορά εθιμοτυπικών εορταστικών δώρων από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σε Ευρωπαΐους ομολόγους του και πρέσβεις».

Ο υπουργός δεν ήταν ικανοποιημένος από την εικόνα του γραφείου του. Έτσι, προχώρησε σε αλλαγές. Για παράδειγμα, στις 21 Οκτωβρίου 2023 αναρτήθηκε απόφαση -έπειτα από απευθείας διαπραγμάτευση- για την «ανάθεση εργασιών επένδυσης εσωτερικών επιφανειών στον 6ο όροφο του κτηρίου επί της Αχαρνών 2 του ΥΠΑΑΤ». Το κόστος για την επένδυση εσωτερικών επιφανειών ανήλθε στις 20.460 ευρώ. Ομως ο υπουργός δεν ήταν ικανοποιημένος. Στις 19 Ιανουαρίου εγκρίθηκε -μέσω απευθείας ανάθεσης- η «προμήθεια ειδών συντήρησης και επισκευής για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών του γραφείου του υπουργού ΥΠΑΑΤ». Το ποσό ανήλθε στα 17.260 ευρώ.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...