Σάλος για την υπόθεση της Αράχωβας: Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσαν φιλόζωοι που αμφισβητούν το πόρισμα Παπαϊωάννου

Η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομάδας Κατά της Κακοποίησης των Ζώων, Μάρθα Πουτλίδου, κατέθεσε μήνυση εναντίον οποιουδήποτε υπεύθυνου για την κακοποίηση και τον βασανισμό του σκύλου με το όνομα “Όλιβερ” στην Αράχωβα. Η κα. Πουτλίδου αμφισβητεί το πόρισμα του πρώην πρύτανη του ΑΠΘ, Νίκου Παπαϊωάννου, χαρακτηρίζοντάς το “πρόωρο και κατευθυνόμενο”.

Με δικηγόρους τη Δημήτρη Παπαδημητρίου και την Ανθούλα Ανάσογλου, η κ. Πουτλίδου κατέθεσε παράσταση πολιτικής αγωγής, ζητώντας τη νόμιμη τιμωρία του δράστη που κακοποίησε το ζώο. Σύμφωνα με τη μήνυση, το ζώο εξαφανίστηκε και επέστρεψε με σοβαρά τραύματα, μεταξύ των οποίων και σεξουαλική κακοποίηση.

Η προσπάθεια είναι να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη, με την κ. Πουτλίδου να υποστηρίζει ότι το πόρισμα του πρύτανη είναι ανεπαρκές και αμφισβητήσιμο. Αναφέρεται στις δηλώσεις της κτηνίατρου Κλεονίκης Τόλα, που διαπίστωσε σεξουαλική κακοποίηση του ζώου, αλλά το πόρισμα του πρύτανη διαφωνεί.

Η υπόθεση έχει προκαλέσει σάλο και αντιδράσεις από φιλοζωικές οργανώσεις, με την κ. Πουτλίδου να θέλει να αποκαταστήσει το όνομα της Αράχωβας μέσω της νομικής πορείας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ