«Τριδημία»: Μπλέξαμε και επίσημα με τον κορωνοϊό

Όλο και περισσότερες επιστημονικές φωνές προειδοποιούν την ανθρωπότητα ότι πρέπει από εδώ και στο εξής να είναι έτοιμη για να αντιμετωπίσει μία χρόνια κατάσταση «τριδημίας» στην οποία ιδιαίτερα τους μήνες του χειμώνα ο γενικός πληθυσμός θα βρίσκεται αντιμέτωπος και με τον κορωνοϊό και με τη γρίπη αλλά και των λοιμώξεων από άλλα εποχιακά παθογόνα.

Ο Dr. Ashish Jha, συντονιστής του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα The Washington Post, μίλησε για τη μεγάλη πίεση που δέχεται το σύστημα υγείας μετά και την εμφάνιση της υποπαραλλαγής Κράκεν η οποία κυριάρχησε στη χώρα του, τον περιορισμό των πόρων για τα μη covid περιστατικά κάνοντας την τριδημία αυτή που περνούν οι ΗΠΑ ακόμα πιο επικίνδυνη για τους ασθενείς άλλων νοσημάτων.

«Ανησυχώ ότι θα είναι για χρόνια δυσλειτουργικό το σύστημα Υγείας. Δε θα μπορεί να φροντίσει σωστά τους ασθενείς με έμφραγμα. Δεν θα μπορεί να φροντίσει τους ασθενείς με καρκίνο. Δεν θα μπορεί να φροντίσει τα παιδιά με σκωληκοειδίτιδα, διότι για τρεις ή τέσσερις μήνες κάθε χρόνο θα πλημμυρίζει από ασθενείς με αναπνευστικούς ιούς».


«Νομίζω ότι ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί το χρόνιο κόστος της πανδημίας. Έως τώρα την αντιμετωπίζει περισσότερο ως ένα οξύ πρόβλημα. Δεν έχουμε ιδέα πόσο δύσκολη θα γίνει η ζωή για όλους μας, για πάρα πολύ καιρό», τόνισε ο καθηγητής κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για μία κατάσταση που θα γίνει μόνιμη για τα επόμενα χρόνια.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ