Ραγδαίες εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Κείμενο προαναγγελίας της διάσπασης με 1.300 υπογραφές από την Ομπρέλα

Κείμενο υπογραφών έδωσε στην δημοσιότητα η Ομπρέλα δύο εικοσιτετράωρα πριν από την κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή, με το οποίο εξηγεί τους λόγους για τους οποίους πλέον δεν είναι εφικτή η αρμονική συνύπαρξη υπό τη νέα ηγεσία, ενώ θέτει τις προϋποθέσεις για την δημιουργία ενός νέου φορέα ο οποίος θα εκφράζει με αξιοπιστία τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής και ανανεωτικής αριστεράς.

Πρόκειται για κείμενο -πλατφόρμα ουσιαστικά, που αποτελεί την πρώτη οργανωμένη πρωτοβουλία για την διάσπαση αλλά και για τη νέα αρχή, καθώς περιλαμβάνει και τις προϋποθέσεις για έναν αριστερό πολιτικό φορέα, και φέρει τον τίτλο «Διέξοδος Αριστερά».

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ως κριτική στη νέα κατάσταση πως «η διαδικασία εκλογής προέδρου είχε μια οπερετική κατάληξη, που εξελίσσεται σε δράμα ολοκληρωτικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε απροσχημάτιστα αρχηγικό κόμμα, με ελέω θεού πρόεδρο, πηγή όλων των εξουσιών, που ασκεί «αδιαμεσολάβητα» την ηγεσία χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη σύγκλησης των εκλεγμένων συλλογικών κομματικών οργάνων».

Εξαπολύεται επίθεση και στην ηγετική ομάδα με την αναφορά πως: «Η εκλογική στενή ομάδα στελεχών που περιβάλλει τον Στ. Κασσελάκη οδηγεί, με τη συναίνεσή του, τον ΣΥΡΙΖΑ στη μετάλλαξη σε έναν απολίτικο σχηματισμό, άσχετο με οποιαδήποτε εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ ή και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.».

Το κείμενο έχει συγκεντρώσει 1.300 υπογραφές μέχρι στιγμής. Μεταξύ αυτών είναι τα μέλη της Ομπρέλας στην Πολιτική Γραμματεία όπως η Αννέτα Καββαδία, Κατερίνα Κνήτου, Πάνος Λάμπρου, Ανδρέας Ξανθός, Πάνος Σκουρλέτης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, Νίκος Φίλης. Υπογράφουν επίσης μια σειρά από στελέχη και μέλη προσκείμενα στην Ομπρέλα όπως οι Κώστας Αθανασίου, Όλγα Αθανίτου, Δημήτρης Βίτσας, Νίκος Βούτσης, Θοδωρος Δριτσας, Κύρκος Δοξιάδης, Βασιλική Κατριβάνου, Παύλος Κλαυδιανός, Κατερίνα Κνήτου, Ερμίνα Κυπριανίδου, Μακρίνα Βιόλα – Κώστη, Τάκης Μαστρογιαννόπουλος, Όλγα Μπαλαούρα, Μάκης Μπαλαούρας, Γιάννης Μπασκόζος, Χριστόφορος Παπαδόπουλος, Αγγέλικα Σαπουνά, κ.ά.

Αναλυτικά το κείμενο με τις υπογραφές:
Διέξοδος Αριστερά

Εμείς, που υπογράφουμε αυτό το κείμενο, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μέλη με μικρότερη ή μεγαλύτερη διαδρομή στη ριζοσπαστική και ανανεωτική Αριστερά αλλά και μέλη που προσήλθαμε πρόσφατα και μάλιστα σε εποχές εκλογικής ήττας και πολιτικής υποχώρησης, είμαστε βαθιά ανήσυχοι και ανήσυχες για το παρόν και κυρίως για το μέλλον του κόμματός μας. Όλοι και όλες διαπιστώνουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σε αποδρομή. Μέχρι πρόσφατα πολλοί/ές τρέφαμε την ελπίδα ή την αυταπάτη ότι στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ διεξαγόταν μια θεμιτή και θεσμικά εξασφαλισμένη αντιπαράθεση, που θα μπορούσε να επιλυθεί με συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες. Κοινός παρονομαστής των ανησυχιών μας σήμερα είναι η συλλογική αίσθηση ότι μετέχουμε σε ένα κόμμα που τείνει να μην έχει, με οποιοδήποτε πολιτικό σκεπτικό, σχέση με την Αριστερά. Όλα όσα γνωρίζαμε για τη φυσιογνωμία και τις κοινωνικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ αλλάζουν, αλλάζουν βίαια και μονομερώς.

@ Παρ’ όλα αυτά, ή ακριβώς για όλα αυτά που ζούμε, η διέξοδος είναι Αριστερά. Για να αντιμετωπίσουμε :

Την πικρία και την απογοήτευση από τη διπλή εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο-Ιούνιο 2023. Ήττα την οποία όφειλε να διαδεχθεί η συλλογική αναζήτηση των αιτιών, για να χαραχθεί η στρατηγική της ανάταξης, αλλά τη διαδέχτηκε η ανησυχία και ο θυμός για τη διάψευση της προσδοκίας. Συναισθήματα διάχυτα στα μέλη και τους/τις φίλους/ες του ΣΥΡΙΖΑ, ιδιαίτερα μετά την προβληματική εξέλιξη της εκλογής προέδρου, ανεξάρτητα από το πώς τα διαχειρίζονται.

Τις τάσεις παραίτησης και τις αποχωρήσεις, που εντείνονται καθημερινά τώρα που κλείνει ένας κύκλος εκλογικών αναμετρήσεων με τα αποθαρρυντικά για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Και δεν γίνεται πια να τις παρακολουθούμε παθητικά.

@ Η πεποίθησή μας ότι εκεί βρίσκεται η διέξοδος, δεν είναι εμμονή, είναι στάση ζωής, ο δικός μας δοκιμασμένος τρόπος να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε την κυριαρχία της Δεξιάς, την απειλή της ακροδεξιάς, τις ανισότητες που θεριεύουν, τις διακρίσεις που παγιώνονται.

Δεν είναι γιατί έτσι συνηθίζαμε από παλιά, αλλά γιατί αυτό απαιτούν σήμερα οι ανάγκες, τα σημερινά επίδικα, τα καθημερινά προβλήματα και οι σύγχρονες παγκόσμιες απειλές, οι επίκαιρες αντιθέσεις.

Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε και να οραματιζόμαστε, να σχεδιάζουμε από σήμερα την αλλαγή που έχει ανάγκη η κοινωνία και η ζωή μας, τον σοσιαλισμό με ελευθερία και δημοκρατία.

@ Οι εξελίξεις διαψεύδουν καθημερινά και τις πιο καλοπροαίρετες διαθέσεις:

Λόγω των απαράδεκτων αλλαγών στο καταστατικό, τις οποίες και εμείς δεν καταφέραμε να αποτρέψουμε, παρότι δώσαμε μάχη και πολλοί και πολλές τις καταψηφίσαμε, η διαδικασία εκλογής προέδρου είχε μια οπερετική κατάληξη, που εξελίσσεται σε δράμα ολοκληρωτικής μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ σε απροσχημάτιστα αρχηγικό κόμμα, με ελέω θεού πρόεδρο, πηγή όλων των εξουσιών, που ασκεί «αδιαμεσολάβητα» την ηγεσία χωρίς να αισθάνεται την ανάγκη σύγκλησης των εκλεγμένων συλλογικών κομματικών οργάνων.

Το αυτονόητο αίτημα για απολογισμό και εκτίμηση του αποτελέσματος των τριών αλλεπάλληλων εκλογικών αναμετρήσεων, που κατέληξαν σε στρατηγικές ήττες, απορρίπτεται με ένα σωρό προσχήματα, παραπεμπόμενο στο αόρατο μέλλον.

@ Αντί γι’ αυτό, με πραξικοπηματικού χαρακτήρα αρχηγικές δηλώσεις, επιβεβαιώνεται η πρόθεση για επανάληψη των ίδιων επιλογών που μας έχουν ήδη οδηγήσει σε οδυνηρά αποτελέσματα:

Η, πιο διαχειρίσιμη, εκλογική ήττα του 2019 αντιμετωπίστηκε με μια φυγή τάχα προς τα εμπρός, που κατέληξε σε μια ρευστοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να μετατραπεί στη «μεγάλη δημοκρατική παράταξη». Με τα γνωστά αποτελέσματα της κατάρρευσης του εκλογικού ποσοστού τέσσερα χρόνια μετά.

Το 2023, χωρίς ίχνος πολιτικής φαντασίας, αποφασίζεται να εφαρμοστεί η ίδια «σωτήρια» στρατηγική. Χωρίς την παραμικρή συζήτηση οπουδήποτε. Μετά την απογοητευτική, πλην φωτεινών εξαιρέσεων, εμφάνιση στις αυτοδιοικητικές εκλογές, αυτή η «μεγάλη ιδέα» τείνει να καταλήξει σε μια άνευ όρων συμπόρευση –ορισμένοι οραματίζονται ακόμα και συγχώνευση– ενός αποδυναμωμένου πια κόμματος με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Σε μια πολιτική παρωδία, που καταλαμβάνει το κενό της στρατηγικής συμμαχιών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η στενή ομάδα στελεχών που περιβάλλει τον Στ. Κασσελάκη οδηγεί, με τη συναίνεσή του, τον ΣΥΡΙΖΑ στη μετάλλαξη σε έναν απολίτικο σχηματισμό, άσχετο με οποιαδήποτε εκδοχή του ΣΥΡΙΖΑ ή και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αναμασώντας προϊστορικές θεωρίες περί συνεργασίας κεφαλαίου και εργασίας και αποδίδοντας στο κεφάλαιο την ιδιότητα του εργαλείου για την καταπολέμηση των ανισοτήτων, καταντάει να υποδεικνύει νέες μεθόδους για την αποτελεσματικότερη απόσπαση της υπεραξίας από την εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης, προτείνοντας έτσι ένα μόρφωμα συμπαραστάτη της «επιχειρηματικότητας» αντί για κόμμα στην υπηρεσία των εργαζομένων.

Και αυτό το επιχειρεί παραπέμποντας συνειδητά στις ελληνικές καλένδες κάθε συλλογική απόπειρα για αποτίμηση της μέχρι τώρα πορείας. Καθημερινά σχεδόν μας θυμίζουν ότι το ομόφωνα αποφασισμένο για τον Νοέμβριο συνέδριο δεν θα πραγματοποιηθεί στο ορατό μέλλον.

Η νέα ηγεσία δεν ενεργεί ως προεδρία, δηλαδή ως μονοπρόσωπο όργανο με καταστατικές δεσμεύσεις απέναντι στη συλλογικότητα, αλλά σαν να έχει κυριεύσει μια θέση εξουσίας την οποία προφυλάσσει σαν κόρη οφθαλμού από τη λογοδοσία στα συλλογικά όργανα.

@ Πεπεισμένοι/ες για την ιστορική σημασία της ιδρυτικής συμφωνίας του ΣΥΡΙΖΑ ως συνασπισμού πολιτικών δυνάμεων της ευρύτατης Αριστεράς, από την αριστερή σοσιαλδημοκρατία ως τη ριζοσπαστική Αριστερά, δεν θα μπορέσουμε να συνυπάρχουμε αρμονικά στο ίδιο κόμμα και να εκπροσωπούμαστε από μια ηγεσία που υποβάλλει αίτηση διαζυγίου από κάθε πολιτικό σκεπτικό που σχετίζεται με την Αριστερά, τις αξίες, τις ιδέες, το ήθος και το ύφος της.

@ Δεν μας ταιριάζει να βαυκαλιζόμαστε ότι υπάρχει μαγικό κλειδί για την κυβερνητική εξουσία που το κρατάει ο χαρισματικός ηγέτης. Προϋπόθεση για να υπάρξει ξανά προοπτική διεκδίκησης της εξουσίας από την Αριστερά είναι να ανοικοδομηθεί από τα χαμηλά ποσοστά που έχουμε οδηγηθεί ένας αξιόπιστος πολιτικός φορέας της:

με σοβαρά επεξεργασμένο πρόγραμμα ριζοσπαστικών αλλαγών

με αξιόπιστη και σταθερή πολιτική συμμαχιών, η οποία δεν θα διακηρύσσεται απλώς, αλλά θα οικοδομείται με συνέπεια στην κεντρική πολιτική σκηνή, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο και στο πεδίο των κοινωνικών κινημάτων. Και θα οδηγεί σε προωθητικές προγραμματικές συγκλίσεις με όμορες πολιτικές δυνάμεις μέσα από την ενίσχυση της Αριστεράς και όχι με την παράδοσή της άνευ όρων σε σχέδια ξένα προς το δικό της πρόγραμμα.

@ Ο μύθος του ηγέτη που θα νικήσει τον Μητσοτάκη σε μια μονομαχία είναι ή αυταπάτη ή καθαρή απάτη. Και στη μία και στην άλλη εκδοχή μάς εμποδίζει να ανακτήσουμε την αναγκαία αξιοπιστία, θεμελιωμένη σε μια στέρεη αριστερή ταυτότητα:

με σαφή ταξική τοποθέτηση υπέρ των εργαζομένων και των λαϊκών τάξεων

με σαφή οικονομική και δημοσιονομική πολιτική ενάντια στις ανισότητες

με εναλλακτικό παράδειγμα παραγωγής και κατανάλωσης

με στρατηγικό στόχο τις δομικές μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν την υπάρχουσα οργάνωση της κοινωνίας

με τολμηρή ριζοσπαστική πολιτική για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης με επίκεντρο πολιτικές δίκαιης μετάβασης στην πράσινη οικονομία

με ανάκτηση της στενής σχέσης με τα κινήματα για την προάσπιση των δικαιωμάτων (πρώτιστα των προσφύγων/ισσών και το αντιρατσιστικό, της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, των αναπήρων, με το νεανικό και αντιαυταρχικό κίνημα)

με ισχυρούς δεσμούς με το φεμινιστικό κίνημα

με οργανικούς δεσμούς με τα κινήματα της νέας γενιάς, τις προσδοκίες και τους αγώνες της για ένα αξιοβίωτο σήμερα και ένα καλύτερο αύριο σχεδιασμένο με τη δική της συμμετοχή

με σαφείς θέσεις για τη διάκριση κράτους και εκκλησίας.

με σαφές στρατηγικό όραμα για την Ευρώπη των λαών, με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό σε οργανική σχέση και συντονισμό με την ευρωπαϊκή Αριστερά

με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μέσα από μια εξωτερική πολιτική καλής γειτονίας, με οδηγό την ύφεση, την επιδίωξη της ειρήνης και του αφοπλισμού, απαλλαγμένη από τις επιρροές του εθνικισμού, ακόμα κι όταν αυτός ντύνεται με «πατριωτικό» μανδύα.

@ Η αντίθεσή μας με τη σημερινή ηγετική ομάδα και τη στρατηγική της μετάλλαξης δεν είναι μια συνηθισμένη εσωκομματική αντιπαράθεση, είναι ταυτοτικού χαρακτήρα. Η επίκληση της ενότητας δεν μπορεί να γίνεται σε βάρος της Αριστεράς. Ακριβώς στο έδαφος της Αριστεράς είναι που επιδιώκεται η ενότητα.

ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να είναι οι τραμπουκισμοί και η θρασύτητα ενός πνεύματος ιδιοκτήτη που αποφαίνεται «όποιος διαφωνεί, να φεύγει». Είμαστε όλοι/ες εμείς που τον ιδρύσαμε, τον πιστέψαμε, τον αναδείξαμε διεκδικητή της κυβέρνησης, καταφυγή των πολλών, των «από κάτω», αντίπαλο του ακροδεξιού λαϊκισμού που καιροφυλακτεί.

@ Πρόθεσή μας και στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε έναν πολιτικό χώρο ικανό να υπερασπίζεται και να προβάλλει την ταυτότητα, τη φυσιογνωμία, τις αξίες, τις ιδέες και τις πολιτικές προτάσεις της Αριστεράς, ανοιχτό στις δεκάδες χιλιάδες γυναίκες και άνδρες της Αριστεράς, της οικολογίας, του φεμινιστικού κινήματος, των κινημάτων της νεολαίας, των κοινωνικών κινημάτων, που νιώθουν την ανάγκη να συζητήσουν και να δράσουν από κοινού για το παρόν και το μέλλον της, για το δικό τους παρόν και μέλλον, είτε μετέχοντας σε αυτόν είτε παρακολουθώντας την πορεία του, χωρίς να εγκαταλείπουν για την ώρα τις σημερινές επιλογές τους. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν κοινό τόπο ικανό να εμπνεύσει αισιοδοξία και να κινητοποιήσει όσους/ες οδηγούνται στην παραίτηση, αλλά και το «πλήθος της αποχής», που το τροφοδοτεί η λαθεμένη πεποίθηση ότι από την πολιτική δεν έχει τίποτα να περιμένει κανείς, ενώ, αντίθετα, από τη συμμετοχή μας στις διεργασίες της πολιτικής και στα κοινωνικά κινήματα εξαρτώνται σχεδόν τα πάντα.

Ανδρέας Αβραμίδης
Μαρία Αγαπητού
Έφη Αγγελάκη
Μαρία Αγγελάκη
Μαρία Αγγελάκη
Μαρία Αγγελιδάκη
Παναγιώτης Αγγουρίδης
Βασιλική Αγοραστού
Βασιλική Αδάμ
Καλλιόπη Αδάμ
Ανδρέας Αδάμ
Κυριάκος Αδάμ
Μαριλία Αδάμ
Μανόλης Αθανασάκης
Αθηνά Αθανασίου
Κώστας Αθανασίου
Μερόπη Αθανασίου
Τάσος Αθανασόπουλος
Όλγα Αθανίτη
Όλγα Ακιανίδου
Κωνσταντίνος Αλβανός
Φιλοποίμην Αλεβίζος
Φώφη Αλεβίζου
Καλλιόπη Αλεξανδράκη
Ανδρούλα Αλεξάνδρου
Θεόδωρος Αλεξόπουλος
Παναγιώτης Αλεξόπουλος
Καλλιόπη Αλεξοπούλου
Χαράλαμπος Αλευράς
Νικολέττα Αλιφραγκή
Κώστας Αμοιρόπουλος
Θεμιστοκλής Αμπλάς
Βίκυ Αναγνώστη
Παναγιώτα Αναγνωστοπούλου
Ευαγγελία Αναγνώστου
Αντώνης Αναστασάκης
Παναγιώτης Αναστασάκος
Μανόλης Αναστασιάδης
Ρόνια Αναστασιάδου
Χρυσάνθη Αναστασιάδου
Ορφέας Αναστασίου
Κομνηνός Αναστασίου
Ιάσων Αναστασίου
Ιωάννης Αναστασόπουλος
Βίκυ Αναστασοπούλου
Τάσος Αναστόπουλος
Γιάννης Ανδριανόπουλος
Κώστας Ανδριτσόπουλος
Αλέξανδρος Ανδρουλιδάκης
Αγγελική Άνθη
Φένια Ανθουλάκη
Μαρία Αντύπα Μελισσαροπούλου
Κώστας Αντώνακας
Γιάννης Αντωνιάδης
Σταύρος Αντωνίου
Ιωάννα-Μαρία Αντωνίου
Μαργαρίτα Αντωνίου
Αλέξανδρος Αντωνίου
Λουκάς Αντωνίου
Αθηνά Αντωνοπούλου
Όλγα Αντωνουσάκη
Κίμων Τζον Αποστολάκης
Γιώργος Αποστολής
Ελευθέριος Αποστολίδης
Δημήτρης Αποστολίδης
Γιάννης Αποστολόπουλος
Αγγελική Αποστολοπούλου
Μπάμπης Αράπης
Εριφύλη Αράπογλου
Κατερίνα Αρβανιτάκη
Ντόρις Αργαλιά
Νίκος Αρμάος
Σταυρούλα Αρναουτάκη
Δήμητρα Αρναούτογλου
Νικόλαος Αρναούτογλου
Αντώνης Αρχοντής
Άσπα Αρώνη-Κότσαλη
Κώστας Ασημάκης
Θόδωρος Ασημακόπουλος
Μαρίνα Ασλάνη
Ράνια Αστρινάκη
Αλέξανδος Αστρινάκης
Άγγελος Ασωνίτης
Νικόλαος Αυγερινός
Ελένη Αυγουστάκη
Γεώργιος Αυδίκος
Βασίλειος Αυλίδης
Κώστας Βαγγελίδης
Χαράλαμπος Βαγγόπουλος
Ευθαλία Βαγγοπούλου
Γεώργιος Βαθιανάκης
Ουρσουλα Βάιερ
Φωτεινή Βάκη
Δημήτρης Βάκης
Αθανάσιος Βάλλας
Σωτήρης Βαμβακάρης
Δήμητρα Βαμβακούλια
Σπύρος Βανδώρος
Κατερίνα Βαπορίδου
Κωνσταντίνα Βαρβαρίγου
Κατερίνα Βαρδαβά
Δημήτρης Βαρδαβάς
Μανώλης Βαρδαβάς
Γεωργία Βαρδάκη
Παναγιώτης Βαρελάς
Χρήστος (Τάκης) Βάρθης
Χαρίλαος Βάρθης
Αντιγόνη Βαρκιανού
Διονυσία Βαρσάμη
Κωνσταντίνα Βαρσάμη
Χαρά Βαρσάμη
Γιάννης Βασιλακάκης
Νικήτας Βασιλάκης
Δημήτρης Βασιλάκης
Γιώργος Βασιλειάδης
Κώστας Βασιλειάδης
Χαρίκλεια Βασιλείου
Δέσποινα Βαφειάδη
Αλέξανδρος Βελισσάριος
Ανθή Βέλλη
Φανη Βελλίδου
Μαρία Βελονάκη
Ελένη Μαρία Βένιερη
Λένα Βεντούρη
Λένα Βεντούρη
Γαρυφαλιά Βεντούρη
Νίκος Βεντούρης
Γεώργιος Βεντούρης
Νεφέλη Νικολέτα Βερυκόκκου
Θεμιστοκλής Βεσκούκης
Σοφία Βιδάλη
Γεώργιος Βιδάλης
Νίκος Βίκας
Δημήτρης Βίτσας
Κώστας Βιτωράτος
Τάσος Βλάνης
Φίλιππος Βλάχος
Άννα Μαρία Βλάχου
Γιώργος Βολανάκης
Ανδρέας Βόλης
Άννα Βουγιούκα
Μαρία Βουδουράκη
Μαρία (Μόνικα) Βουδούρη
Νώντας Βουδούρης
Αναστασία Βούλγαρη
Μιχάλης Βούρας
Αντώνιος Βουτσάς
Νίκος Βούτσης
Παναγιώτης Βουτυράκος
Αργυρώ Βρακά
Γιάννης Βρακάς
Έλλη Βρανά
Κωνσταντίνος Βρατσάλης
Ιωάννα Βραχνού
Βασιλική Βρεττού
Χρήστος Βρυώνης
Μαρία Βυζιργιαννάκη
Αντώνης Γαβαλάς
Ιάσονας Γαβριηλίδης
Λίλη Γαλιατσάτου
Αφροδίτη Γάντζου
Άννα Γαριπίδου
Γιώργος Γαρύφαλλος
Αλέξανδρος Γαρύφαλλος
Νίκος Γερολυμάτος
Αλέξανδρος Γερολυμάτος
Ελένη Γερούκη
Κατερίνα Γεωργαντά
Σπύρος Γεωργάτσος
Κατερίνα Γεωργιάδου
Μαρία Γεωργιάδου
Παναγιώτης Γεωργιόπουλος
Ζωή Γεωργίου
Xαρίλαος Γεωργίου
Στράτος Γεωργουδής
Χαράλαμπος Γεωργούλας
Χρήστος Γιαγλής
Σταύρος Γιανγκόζογλου
Μαρία Γιαννακάκη
Ζωή Γιαννάκενα
Αλέξανδρος Γιαννάκενας
Δημητρης Γιαννάκης
Βίκυ Γιαννακοπούλου
Απόστολος Γιαννακούλας
Μαρία Γιάννηςοπούλου
Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος
Αγγελίνα Γιαννοπούλου
Έφη Γιαννοπούλου
Αργυρώ Γιαννουδάκη
Μαρίζα Γιαννούλη
Κώστας Γιαννούλης
Ρούλα Γιαννουλοπούλου
Αλέκα Γιαννούτσου
Νίκος Γιατράκος
Γιώργος Γιουκάκης
Κωνσταντίνος (Κωστής) Γιούργος
Οσκάν Γιουσούφ
Αναστασία Γκαμπράνη
Γιάννης Γκαναβάρας
Μαρία Γκασούκα
Δήμητρα Γκασούκα
Γιώργος Γκινοσάτης
Κωνσταντίνος Γκινοσάτης
Γιάννης Γκιόλας
Ζωή Γκιούλη
Ανδριανή Γκλαβά
Αικατερίνη Γκόβα
Άγγελος Γκόγκογλου
Αφροδίτη Γκόγκογλου
Μαρία Γκόγκογλου
Γεώργιος Γκούμας
Κωνσταντίνος Γκούσης
Τζούλια Γκούφα
Μαρία Γκρίζου
Παναγιώτης Γκριτζέπης
Αμαλία Γκώρου
Αντώνης Γούλιαρης
Περικλής Γούλιαρης
Θεοδώρα Γούλιαρου
Αθηνά Γούλιαρου
Αννίτα (Άννα) Γραμματοπούλου
Δημήτρης Γρηγοράκης
Θεοδώρα Γεωργία Γρηγοριάδου
Μελίνα Γρηγορίου
Κωνσταντίνα Δαβάκη
Δομνίκη Δανέλλη
Νικολέττα Δανιά
Πηγή Δανιά
Βαρδής Δασκαλάκης
Σοφία Δασκαλοπούλου
Θεοδώρα Δεδέσκη
Φώτης Δεληβοριάς
Δήμητρα Δεληγιάννη
Σταύρος Δεληγιαννίδης
Παρθένα Δεληγιαννίδου
Αναστασία Δεληγιαννίδου
Ιωάννης Δελής
Αλέξανδρος Δελούκας
Αβραάμ Άρης Δεμουρτζίδης
Πανάγγελος Δενδρινός
Σπυρίδων Δενδρινός – Ζιάκας
Μαρία – Ρεγγίνα Δενδρινού – Ζιάκα
Γιάννης Δεντόπουλος
Δημήτρης Δερνίκας
Μάρκος Δεσποτίδης
Μαρία Δεσύπρη
Κυριάκος Δεσύπρης
Αριστομένης Δημάκης
Πέγκυ Δήμητρακοπούλου
Στέφανος Δημητρίου
Μαρία Δημητροπούλου – Λιονάκη
Κωνσταντίνος Δήμος
Αίιστος Διακάτος
Κώστας Διαμαντόπουλος
Λένα Διβάρη Νικολαΐδου
Γιώργος Διβάρης
Γιώργος Διβάρης
Χαράλαμπος Διολέτης
Κύρκος Δοξιάδης
Πραξιτέλης Δρακάτος
Βέτα Δρακάτου
Στάθης Δρίβας
Θοδωρής Δρίτσας
Μανώλης Δρυγιαννάκις
Σιμέλα Δυναμίδη
Κωνσταντίνα Δυναμίδη
Γεράσιμος Δώσσας
Κωνσταντίνα Εικοσιπεντάρχου
Δημήτρης Ελευθεριάδης
Νικόλαος Ελευθεριάδης
Κατερίνα Επιτροπάκη
Γιάννης Ζαβιτσάνος
Αγγελική – Μαρία Ζαβιτσάνου
Πέτρος Ζάκης
Σπύρος Ζακυνθινός
Άννα Ζαμπέλ
Ανδρέας Ζανιάς
Κωνσταντίνος Ζαράνης
Παναγιώτης Ζαρίτας
Ελευθέριος Ζαρίφης
Στέφανος Ζαφειρόπουλος
Φιλαρέτη Ζαφειροπούλου
Αθανάσιος Ζαχαρόπουλος
Γιάννης Ζερβάνος
Παναγιώτα (Ναταλί) Ζερβού
Φωτεινή Ζερβού
Μαρία Ζερβού
Λευτέρης Ζερβουδάκης
Μελίνα Ζήκου
Θεόδωρος Ζητούνης
Eλένη – Φιλομήλα Ζιάκα
Νέαρχος Ζουμπούκος
Χριστίνα Ζουμπούκου
Πολυτίμη Ζουμπούκου
Δημήτρης Ζουρούδης
Ορέστης Ζυρίνης
Βασίλης Ζωγράφος
Ηλίας Ηλιάδης
Μυροφόρα Ηλιάδου
Γεωργία Ηλιάδου
Ελευθέριος Ηλιόπουλος
Ζωή Ηλιού
Ελευθερία Θαλασσινάκη
Κατερίνα Θανασακούδη
Αργύρης Θανασούλας
Ζαμπία Θέμελη
Ζωή Θεοδόση
Αύγουστος Θεοδόσης
Κωνσταντίνος Θεοδουλίδης
Κατερίνα Θεοδωράτου
Κατερίνα Θεοδωράτου
Γιάννης Θεοτοκάς
Νινέτα Θεοτοκάτου
Αντώνης Θεοφίλης
Αναστάσιος Θεοχάρης
Μαρία Θηβαίου Παπαγεωργίου
Αθηνά Θώδη
Θεόδωρος Θωμάς
Δήμητρα Θωμοπούλου
Ελένη Ιακωβίδου
Γιάννης Ιατρού
Κατερίνα Ιγγλέζη
Αγγελική Ιγγλέση
Ιωάννης Ιγνατιάδης
Ευάγγελος Ιωακειμίδης
Νίκος Ιωάννου
Αννέτα Καββαδία
Σίμος Καβελίδης
Γιώργος Καγιούλης
Χαράλαμπος Καζάκης
Λήδα Καζαντζάκη
Ουρανία Καϊάφα
Αγγελική Καϊάφα
Ιωάννης Καϊμακτσίδης
Νικολέττα Κακκανά
Χάρης Κακκανάς
Νίκος Κακλαμάνης
Πέτρος Κακολύρης
Εβίτα Κακούρη
Μαρία Καλαϊτζή
Θεοδώρα Καλαϊτζή
Γιώργος Καλαϊτζής
Νίκος Καλαϊτζιδάκης
Έφη Καλαμαρά
Ράνια Καλαντζή
Παναγιώτης Καλαράς
Κωστής Καλαφάτης
Νίκος Καλιαμπάκας
Άγγελος Καλλάση
Ευαγγελία (Γκέλη) Καλλίνικου
Κώστας Καλλωνιάτης
Αλεξάνδρα Καλογερά
Λίζα Καλογεριά
Σωτήρης Καλογιαννάκος
Γιάννης Καλομενίδης
Κωνσταντίνα Καλπούζου
Νέλλη Καμπούρη
Δημήτρης Καμπυλαυκάς
Άγγελος Καμπύλης
Ιφιγένεια Καμτσίδου
Θανάσης Κανάκης
Δημήτρης Κανελλόπουλος
Χριστίνα Κανελλοπούλου
Παγώνα Κανελλοπούλου
Μαρία Κανελλοπούλου
Ιωάννης Κανιάμος
Μαρία Καπάνταη
Αλέκος Καπριδάκης
Σπύρος Καραβάς
Γιώργος Καραβίδας
Γεώργιος Καραβίδας
Πασχαλιά Καραγιάννη
Βασίλης Καραγιάννης
Μιχάλης Καραγιάννης
Χρήστος Καραγιαννίδης
Γεώργιος Καραγιαννίδης-Σταμπουλής
Αθηνά Καραγιαννίδου
Ευγενία Καραγιαννίδου
Αντωνία Καραγιώργου
Ειρήνη Καραθάνου
Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος
Στάθης Καραμάνος
Δέσποινα Καραμήτσιου
Αθηνά Καραμπά
Σίτσα Καραμπάτη
Βλάσης Καράμπουλας
Φανή Καρανάτσιου
Δημήτρης Καρβελάς
Κατερίνα Καρβέλη
Χρυσούλα Καρδιανού
Δημήτρης Καρέλλας
Λεωνίδας Καρίγιαννης
Φίλλιπος Καρκάνης
Δάφνη Καρκάσινα
Γιώργος Καρκάσινας
Ελένη Καρυπίδου
Κώστας Κασάπης
Σταύρος Κασιώτης
Μιχάλης Κασσής
Μιχάλης Καστρινάκης
Λευτέρης Καστρινάκης
Παναγιώτης Κατζηλιέρης
Στέλιος Κατραδής
Βικτώρια Κατρή
Βασιλική Κατριβάνου
Βύρων Κατρίτσης
Ευαγγελία Κατσάβαρου
Γιώργος Κατσαμάκης
Ιωάννης Κατσάνος
Κατερίνα Κατσάνου
Κωνσταντίνα Κατσάνου
Μαρία Κατσαντώνη
Ιωάννα Κατσάρη
Λουκάς Κατσαρός
Τάκης Κατσαρός
Κυριάκος Κατσαφάδος
Δημήτριος Κατσικάτσος
Μαρία Καυκά
Γεωργία Καχριμάνη
Γιώργος Καψετάκης
Άκης Κερσανίδης
Αλέξανδρος Κεσσόπουλος
Σοφία Κεφαλά- Κολοκοτρώνη
Γιώργος Κεφαλάς
Κοσμάς Κέφαλος
Δέσποινα Κεχαγιαδάκη
Μαρία Κεχρινιώτη
Αθανασία Κιουβρέκη
Σταύρος Κιουβρέκης
Χαρά Κιουρή
Ηλίας Κιτσόπουλος
Ξανθίππη Κλάδου
Διονύσιος Κλαυδιανός
Δημήτρης Κλαυδιανός
Παύλος Κλαυδιανός
Ασημίνα Κλαυδιανού
Έλσα Κλιγκάτση
Κατερίνα Κνήτου
Καρολάιν Κόδριγκτον
Διονύσης Κοζάκης
Σπύρος Κοκκίνης
Ευστάθιος Κοκκινίδης
Οδυσσέας Κόκκινος – Γεωργόπουλος
Δήμητρα Κοκκόνη
Διονυσία Κόκλα
Απόστολος Κοκόλιας
Βάσω Κοκότη
Στεφανία Κόλια
Μαρινίκη Κολιαράκη
Γιάννης Κολμανιώτης
Δημήτρης Κολοκοτρώνης
Τάσος Κομιτόπουλος
Αγλαΐα Κομνηνού-Νικηφορίδη
Γεώργιος Κομπότης
Αλεξάνδρα Κονδύλη
Γιώργος Κονιδάς
Νικόλαoς Κονταξάκης
Ανδρέας Κονταράκης
Δωροθέα Κοντελετζίδου
Γιώργος Κοντόσταυλος
Μαρία Κόρδα Πετράκη
Βιολέτα Κόρδατζη
Ολτίνα Κορδάτου
Έφη Κορομηλά
Γιώργος Κορφιάτης
Σάσα Κοτζάστρατη
Χριστίνα Λήδα Κοτρωνάκη
Παρασκευή Κότσαλη
Γιώργος Κοτσαλης
Αντώνης Κότσαλης
Ρουμπίνη Κοτσανά
Μαργαρίτα Κοτσίνη
Κυριάκος Κοτσίνης
Οδυσσέας Κοτσίνης
Χρυσούλα Κοτσοβού
Παντελής Κουβαράς
Παντελής Κουβαράς
Λένα Κουγέα
Μάκης Κουζέλης
Κωνσταντίνα Κούκου
Ελπινίκη Κούκουρα
Κωνσταντίνα Κουλουμπή
Άννα Κουνάδη
Σοφία Κουνιά
Βασίλης Κουντουρέας
Σπυρίδων Κουπετώρης
Φάνης Κουρεμπές
Νίκος Κουρής
Γιάννης Κουρκούτης
Χαρά Κουρμπανά
Μαρία Κουρμπανά
Σταύρος Κούστας
Αργύριος Κούτρας
Παναγιώτης Κουτρουβίδης
Ευστάθιος Κουτρουβίδης
Γιάννης Κουτρουμάνος
Κώστας Κουτρουμάνος
Κωνσταντίνα Κουτρουμάνου-Σαρρή
Νίκος Κούτσης
Μαργαρίτα Κουτσοδημητροπούλου
Θεοδώρα Κουτσομπίνα
Γιάννης Κουτσονίκος
Ευγενία Κοφιάνη
Ανδρέας Κρεμμύδας
Ανδρέας Κρεμμύδας
Γιάννης Κρητικός
Αλέξανδρος Κρητικός
Σωτήρης Κριωνάς
Πάνος Κρύος
Βαρθολομαίος Κύβελος
Πατρίτσια Κυπριανίδου
Ερμίνα Κυπριανίδου
Απόστολος Κυριαζόπουλος
Χριστίνα Κυριακίδου
Λέανδρος Κυριακόπουλος
Παναγής Κύρτσης
Αγγελική Κώνστα
Χάρης Κωνσταντάτος
Αντώνης Κωνσταντινίδης
Δημήτρης Κωνσταντινίδης
Ανδρονίκη Κωνσταντινίδου
Δανάη Κωνσταντινοπούλου
Άκης Κωνσταντίνου
Χάρης Κωνσταντόπουλος
Αθηνά Κωνσταντοπούλου
Ασπασία Κωσκολέτου
Παναγιώτης Κωστάκης
Σουλτάνα Κωσταντά
Μακρίνα-Βιόλα Κώστη
Αθανάσιος Κωστόπουλος
Κωνσταντίνος Κωστόπουλος
Πέτρος Κωτούλας
Στάθης Κωτσάκης
Λουδοβίκος Κωτσονόπουλος
Στέφανος Λάαζος
Δημήτριος Λαγουβάρδος
Ναυσικά Λαγωνικάκου
Ελένη Λαδοπούλου
Βασιλική Λαζαρίδου
Χρήστος ( Χριστόδουλος) Λάιος
Χρήστος Λάκκας
Νίκος Λάκκας
Συμεών Λαμάι
Φώτης Λαμπράκης
Δημήτρης Λαμπράκης
Ευγενία Λαμπρακοπούλου
Μαρία Λαμπρακοπούλου
Παναγιώτης Λαμπρόπουλος
Ιωάννα Λάμπρου
Πάνος Λάμπρου
Eλπίδα Λάντου
Αλεξάνδρα Λάντου
Σούλα Λάππα
Παναγιώτης Λελοβίτης
Εύα Λεωνίδη
Αθανάσιος Λιάκος
Ευαγγελία Λιακώνη
Μαρία Λιάπη
Γιώργος Λιάπης
Νίκος Λιάρος
Ιάσων Λιβέρης
Ξενοφών Λιγνός
Γεώργιος Λιγνός
Ιωάννα Λιγνού
Κατερίνα Λιγνού
Μαρία Λίλα
Παύλος Λίλης
Σοφία Λιονάκη
Κυριάκος Λιονάκης
Αργύρης Λιόντος
Χαρά Λιοπιάρη
Ιωάννης Λίτος
Αθανάσιος Λίτσιος
Κατερίνα Λουκά
Αγγελική Λουκανάρη
Ευάγγελος (Άκης) Λουκάς
Κώστας Λούκας
Ρόδης Λοχαΐτης
Βασιλική Λύγκα
Αθανασία Λώλα
Ερμίνα Μαγαλιού
Δημήτρης Μαγριπλής
Κώστας Μαζιώτης
Μαρίνα Μάκαρη
Κωστούλα Μάκη
Παντελής Μακρής
Ηλίας Μακροδημήτρης
Χρήστος Μακροδημήτρης
Κώστας Μακρόπουλος
Τέση Μακρυγιάννη
Χριστίνα Μακρυγιάννη
Κωνσταντίνος Μακρυγιάννης
Φώτης Μακρυπούλιας
Θόδωρος Μαλαγάρης
Μάρθα Μαλέζογλου
Παντελής Μάνης
Κορίνα Μανιάκα
Ουρανία Μανίκα
Παναγιώτης Μανιός
Ελέγκω Μανουσάκη
Σοφία Μανουσαρίδου
Βέρα Μαντά
Χρήστος Μαντάς
Γεώργιος Μάντζιος
Κυριάκος Μαντούβαλος
Σταματία Μανωλά
Εμμανουήλ Μανωλάκης
Μαριάννα Μανωλάτου
Βίλη Μανώλη
Ιωάννα Μαραβέλη
Αλεξάνδρα Μαραγκού
Δήμητρα Μαραγκού Σαραντοπούλου
Διονυσία Μαράκη
Σπύρος Μαργέλος
Μαρία Μαρή
Μανώλης Μαρινάκης
Κοσμάς Μαρίνος
Μαρία Μαρίνου
Ελένη Μαριόλη
Ευθύμιος Μαρκαντώνης
Όλγα Μαρκεζίνη
Γρηγόρης Μαρκέτος
Χριστίνα Μαρκέτου
Μαρία Μάρκου
Κατερίνα Μαρνέλλου
Γρηγόρης Μαρτούλας
Χαρά Μαρτσούκα
Χάρης Μαστρανδρέου
Τάκης Μαστρογιαννόπουλος
Πόπη Μαστρογιαννοπούλου
Παναγιώτης Ματθαίου
Άννα Ματθαίου
Φαίδρα Ματσούκα
Χάρις Ματσούκα
Μάνος Μαυρεδάκης
Αικατερίνη Μαυρηδοπούλου
Γιάννης Μαυρίκης
Αριστείδης Μαυρογιάννης
Ελένη Μαυρομμάτη
Άννα Μαυρουδή
Βάσω Μαυρουδή
Νικόλαος Μαυρουδής
Ελένη Μαχαίρα
Χριστίνα Μαχαίρα
Αντώνης Μέγας
Βάνα Μελά
Κυριάκος Μελίδης
Αναστάσιος Μελίδης
Αντιγόνη Μελισσάκη
Ευστράτιος Μέξης
Κώστας Μέρκος
Γεώργιος Μερτινός
Ειρήνη Μεταξά
Δέσποινα Μεταξά
Απόστολος Μητιντζής
Αργυρή (Ρίτα) Μητσικώστα
Νικόλαος Μιμηγιάννης
Νανά Μιμιλίδου
Γρηγόρης Μισκεδάκης
Μαρία Μιχάλη
Αργύρης Μιχαλόπουλος
Χρήστος Μιχαλόπουλος
Φωτεινή Μιχελάκη
Μαργαρίτα Μιχελή
Ειρήνη Μόκκα
Άντζελα Μονιάρου
Θεόδωρος Μονομβάσιος
Σοφία Μορφούλα
Θόδωρος Μόσχοβος
Νικόλαος Μουζάκης
Λεωνίδας Μουλαγιαννός
Ναπολέων Μουλιάκος
Ελένη Μουλόπουλου
Ξανθίππη Μουράτη
Νίκος Μουρτασάγας
Ιωάννα Μουρτζανού
Παναγιώτα Μουσουλίδη
Γιάννης Μουσουλίδης
Ματίνα Μουταφτσίδου
Πέτρος Μπαϊκούσης
Ισμήνη Μπάκα
Κωνσταντίνος Μπακάλης
Παναγιώτης Μπακανάκης
Σόλων Μπακατσιάς
Δημήτριος Μπακής
Έφη Μπακοπούλου
Όλγα Μπαλαούρα
Μάκης Μπαλαούρας
ΤΊλλα Μπαλή
Μιλτιάδης Μπάλκος
Αικατερίνη Μπαλλιού
Κωνσταντία Μπαλόγλου
Λάμπρος Μπαλτσιώτης
Εύα Μπαμπαλώνα
Γκέρτα – Ελένη Μπανάβα
Τάνια Μπανάβα
Δημήτριος Μπανάβας
Καλλιόπη Μπαρή
Μαρία Μπαρή
Γεώργιος Μπαρής
Μιχαήλ Μπαρμπαδήμος
Αικατερίνη Μπαρμπούτη
Χαρά Μπαρσάμη
Ιωάννα Μπαρτσίδη
Αγγελική Μπαρτσιώκα
Γιάννης Μπασκόζος
Ντίνα Μπασκόζου
Κώστας Μπαταγιάννης
Κλεοπάτρα Μπατζούκη
Κατερίνα Μπατσακούτσα
Πάνος Μπέγος
Θεοκτίστη (Τιτίκα) Μπεθάνη
Νικόλαος Μπελούκμπασης
Νικόλαος Μπέρτος
Μιχαήλ Μπέρτσας
Σταματία Μπέση
Μαρία Μπετζούνη
Θεοφάνης (Γιώργος) Μπέτης
Δημήτριος Μπιρμπίλης
Λάμπρος Μπισδούνης
Απόστολος Μπλέτσος
Κλεαρέτη Μπλούγκουρα
Μαργαρίτα Μπογδάνου
Δόμνα Μπογδάνου
Δημήτρης Μποκής
Γιάννης Μπορμπουδάκης
Παύλος Μπουγάς
Γιώργος Μπουγελέκας
Δημήτρης Μπούκας
Γιώργος Μπουκέας
Νίκη Μπουλιγαράκη
Αναστάσιος Μπουντινός
Βαγγέλης Μπουντουλούλης
Πάρης Μπουρλάκης
Ξένια Μπουρογιάννη
Νίκος Μπούσιας
Μανώλης Μπουσούνης
Σταύρος Μπουφυλάτος
Θεώνη Μπράτη
Κωνσταντίνος Μυλωνάς
Γιώργος Μυλωνάς
Αναστασία Μυλωνοπούλου
Χαράλαμπος Μυρίντζος
Λαμπρινή Μώκου
Εμμανουέλα Μωραΐτου
Σοφία Νέζη
Μαριλένα Νέστωρα
Αλεξάνδρα Νέτου
Μαρία Νιάκα
Σπύρος Νιάκας
Ηλίας Νιάκας
Νίκος Νιαουνάκης
Ρωξάνη Νικήτογλου
Θεμιστοκλής Νικολαϊδης
Επαμεινώνδας Νικολαϊδης
Νίκος Νικολάκης
Κωνσταντίνος Νικολάου
Στρατής Νικολάου
Ροδόπη Νικολάρα
Μαρία Νικολάρα
Κωνσταντίνος Νικολέλης
Πέτρος Νικολόπουλος
Αλίκη Νικολοπούλου
Eριφύλλη Νικολούζου
Γιώργος Νιώτης
Ευανθία Νόβα
Αγγελική Νόνα
Γεωργία Νόνα
Ανδρέας Νοταράς
Ειρήνη Νούτσου
Άγγελος Ντάνος
Λία Ντελάκη
Ευθυμία Ντίνα
Χάρης Ντίνας
Αφροδίτη Ντούμα
Δήμητρα Ντούσκος
Αντώνης Ντρίβας
Κώστας Ξανθόπουλος
Ανδρέας Ξανθός
Αλέξανδρος Ξάνθος
Κώστας Ξηνταράς
Δρόσος Ξηρομάμμος
Ναπολέων Ξιφαράς
Κωνσταντίνος Ξυνογαλάς
Βασιλική Ξυνού
Τζένη Οικονομίδη
Νίκος Οικονομίδης
Σπύρος Οικονομίδης
Μίλτος Οικονόμου
Ευαγγελία Οικονόμου
Γιώργος Οικονόμου (Μπελατσάος)
Στέφανος Οκταποδάς
Κωνσταντίνα Παγκράτη
Σπύρος Παγκράτης
Αναστασία Παδουβά
Δημήτρης Παλάκας
Κωνσταντίνος Παλάκας
Νωντας Παλαμαράς
Νικόλαος Παλαμιώτης
Φώτης Παλαμιώτης
Κυριάκος Παναγιωτόπουλος
Χρήστος Παναγιωτόπουλος
Τούλα Παναγιωτοπούλου
Θεοδώρα Παναγιώτου
Αλεξία Παναγιώτου
Γεώργιος Παναγόπουλος
Μαρία Παναγούλη
Νικολέττα Πανδή
Ανδρέας Πανδής
Απόστολος Πανίδης
Νικόλαος Πανόπουλος
Νανά Πανουτσοπούλου
Αθανασία (Νάνσυ) Πανταζή
Λίνα Πανταζή
Ειρήνη Πανταλού
Γεωργία Πανταλού
Νικόλαος Παντελάκης
Νίκος Παντελίδης
Νίκος Πανωμερίτης
Σωτηρία Παπαγεωργίου
Τάσος Παπαγεωργίου
Σταύρος Παπαγιαννόπουλος
Ελένη Παπαγιαννοπούλου
Ελένη Παπαδημητράκη
Δημήτρης Παπαδημητρίου
Δημήτρης Παπαδημητρόπουλος
Μαρία Ελένη Παπαδοκωνσταντάκη
Χριστόφορος Παπαδόπουλος
Ραφαήλ Παπαδόπουλος
Βαγγέλης Παπαδόπουλος
Πάνος Παπαδόπουλος
Ιωάννης Παπαδόπουλος
Χρήστος Παπαδόπουλος
Νίκος Παπαδόπουλος
Ηλίας Παπαδόπουλος
Δέσποινα Παπαδοπούλου
Βούλα Παπαδοπούλου
Όλγα Παπαδοπούλου
Φωτεινή Παπαδοπούλου
Άννα Παπαέτη
Ελένη Παπαευθυμίου
Γιώργος Παπαζαχαρίου
Πέτρος Παπαζαχαρίου
Ουρανία Παπαζεύκου
Αγγελική Παπάζογλου
Παναγιώτης Παπάζογλου
Ελένη Παπαθανασίου
Αθανασία Παπαθανασοπούλου
Γιάννης Παπαθύμιος
Δημήτρης Παπαϊωάννου
Σκεύος Παπαϊωάννου
Γιώργος Παπαϊωάννου
Δημήτρης Παπαϊωάννου
Σωτήρης Παπαϊωάννου
Μιχαήλ Παπαϊωάννου
Κατερίνα Παπαϊωάννου
Μυρτώ Παπακωνσταντίνου
Άννα Παπακωνσταντίνου
Λεμονιά Ειρήνη Παπακωνσταντίνου
Ορέστης Παπαλουκάς
Στέλιος Παπαματθαίου
Ευάγγελος Παπαμιχαήλ
Πηνελόπη Παπανδρέου
Ανδρέας Παπανδρέου
Σαπφώ Παπανδρέου
Νίκος Παπανδρέου
Αθηνά Παπανικολάου
Δημήτρης Παπανικολόπουλος
Διονύσης Παπανίκος
Ιππόλυτος Παπαντωνίου
Χριστίνα Παπαοικονόμου
Αποστόλης Παπαποστόλου
Αλεξάνδρα Παπαποστόλου
Αγγελική Παπασταθοπούλου
Κλεοπάτρα Παπασταματίου
Γιώργος Παπασταμόπουλος
Δημοσθένης Παπασταμόπουλος
Νικολέττα Παπασταμοπούλου
Προκόπης Παπαστρατής
Μαρία Μαγδαληνή Παπαχρήστου
Κωνσταντίνος Παπαχρήστου
Θανάσης Παπαχριστόπουλος
Γιώργος Παπιγγιώτης
Ελευθερία Παπουτσάκη
Γιώργος Παππάς
Θεόδωρος Παραδέλλης
Φωτεινή Παρασκευοπούλου
Βασιλική Παρασκευοπούλου
Αργύρης Παράσογλου
Μαριλένα Παρθενίδου
Έφη Παρίση
Νίκος Παρνασσάς
Νίκος Πασαμήτρος
Παναγιώτης Πατσαβός
Γιάννης Παυλάκης
Εύη Παυλή
Δάφνη Παυλή
Λίζα Παυλίδη
Κοσμάς Παυλίδης
Διαμάντω Παυλοπούλου
Θεοδώρα Παύλου
Δημήτρης Παφίλης
Δημήτριος Παχατουρίδης
Ολυμπία Παχίδου
Ειρήνη Πεδιαδίτου
Άρτεμις Πελάγου
Σοφία Πελέκη
Γιώργος Πενταράκης
Μαρία Πεντζάκη
Δημήτρης Περατικός
Ανθή Περιστεράκη
Νικολέττα Περιστεράκη
Βιβή Πεταλά
Ζηνοβία Πετράκη
Μυρσίνη Πετράκη
Δημήτρης Πετράκης
Ελένη Πετρόγιαννη
Ηλίας Πετρόπουλος
Ναυσικά Πετσίνη
Νίκος Πίγκος
Κωστής Πιερίδης
Ελισσάβετ Πίπα
Μαρία Πιπεριά
Γιώργος Πίτας
Ηρακλής Πιτσιλαδής
Διονυσία Πιτσιλή Χατζή
Μαρία (Μαρουλίνα) Πλακάκη
Γεωργία Πλακάκη
Κωνσταντίνος Πλατανησιώτης
Αντωνία (Ντόνα) Πλατανιώτου
Δημήτρης Ποδαράς
Παρασκευάς Ποθητός
Κώστας Πολιάς
Παρασκευή Πολίτη
Αγγελική Πολίτη
Αθηνά Πολυδώρου
Δώρος Πολυδώρου
Μανούσος Ποντικάκης
Ελάτη Ποντικοπούλου – Βενιέρη
Θεόδωρος Πουγκής
Στάθης Πούλης
Νικολέτα Πουλιάση
Νικολέτα Πουλιάση
Ορσαλία Πρoίσκου
Θανάσης Πρίσκος
Αθανάσιος Πρίφτης
Γιώργος Πρίφτης
Παγώνα Προίσκου
Γιάννης Πρόκοβας
Αποστόλης Ραζής
Αντώνης Ραζής
Θωμάς Ρεκατάς
Αντώνης Ρέλλας
Βασιλική Ρεντζέπη
Χρήστος – Αθανάσιος Ρηγάτος
Διονύσης Ρηγάτος
Δημήτρης Ρηγόπουλος
Ρήγας Ρηγόπουλος
Δωροθέα Ρίγκου
Μαρία Ριζιώτη
Βασίλειος Ρίζος
Μαρίνα Ρίζου
Ανδρέας Ριζούλης
Βασίλης Ρόγγας
Άννα Ρογδάκη
Ευαγγελία Ρογκάκου
Παναγιώτης Ρουμελιώτης
Κατερίνα Ρούνιου
Σπύρος Ρουπακιώτης
Μαρίνος Ρουσιάς
Αντώνης Ρουσσάκης
Ιωάννα Ρούτη
Καλλιρρόη Ρούτη
Μαρίνος Ρούτης
Χαρίτων Ρωμιόπουλος
Γιώργος Σαϊτάς
Σταμάτης Σακελλίων
Γρηγόρης Σακούτης
Σοφία Σαλάτας
Γιάννης Σαλάτας
Νικολέττα Σαλιάχη
Θύμιος Σαλιάχης
Θόδωρος Σαμαράς
Σπύρος Σαμιακός
Δημήτρης “Βεντέττας” Σαμιώτης
Λίλα Σαμπανοπούλου
Αγγελική (Αγγέλικα) Σαπουνά
Τάσος Σαπουνάκης
Γεώργιος Σαραντινός
Σταυρούλα Σαρρή
Ρούλα Σαρρή
Μανώλης Σαρρής
Τασία Σαρρίδου
Τάνια Σαρώφ
Παύλος Σατολιάς
Ευθυμία Σβαρνά
Χρήστος Σβαρνάς
Στέλιος Σβώλης
Αλέξανδρος Σελίμης
Νίκος Σερβετάς
Φραγκίσκος Σέργης
Ναταλία Σερέτη
Γιώργος Σερπετσιδάκης
Νίκος Σημάκος
Γιώργος Σιαμπάκος
Φωτεινή Σιάνου
Μαρία Ανδρονίκη Σιβριδάκη
Ντίνος Σιδέρης
Κωνσταντίνος Σίλης
Απόστολος .Γ. Σινάκος
Ιωσήφ Σινιγαλιάς
Μάρθα Σίσκα
Ιωάννης Σκαρλάτος
Λίνα Σκιαδά
Αγγελική Σκιαδοπουλου
Ελένη Σκιαδοπούλου
Δημήτρης Σκλάβος
Μαρία Σκλαβούνου
Βασίλης Σκλιάς
Αναστασία Σκορδαρά
Δημήτρης Σκούντζος
Μαγδα Σκούντζου
Μαρία Σκούντζου
Πάνος Σκουρλέτης
Πολύβιος Σκουρλέτης
Κωνσταντίνος Σολδάτος
Γεωργία Σολδάτου
Αρχοντή Σοπίδου
Ντίνα Σοτίρκου
Ηλίας Σουβατζής
Γιάννης Σούκος
Μαρία Σούλα
Φίλιππος Σουλάκης
Σταματία Σούλτη
Παναγιώτης Σουφτάς
Ανδρέας Σοφιανός
Ανδρέας Σπαθής
Δημήτριος Σπανόπουλος
Κώστας Σπαρτινός
Πολυχρόνης Σπηλιόπουλος
Ιωάννης Σπηλιώτης
Μαρία Σπηλιωτοπούλου
Θεώνη Σπηλιωτοπούλου
Άρης Σπουρδαλάκης
Μιχάλης Σπουρδαλάκης
Μαρία Σπυράκου
Γεωργία Σπυρίδη
Αρετή Σπυροπούλου
Παναγιώτης Πήτερ Σπύρου
Αναστασία Σπύρου
Θανάσης Σταθάκαρος
Ηλίας Σταθάκαρος
Παναγιώτης Στάθης
Στάθης Σταθόπουλος
Ελεάνα Σταθοπούλου
Ελένη Σταματάκη
Βαγγελιώ Σταμελάκη
Γιώργος Στάμου
Αφροδίτη Σταμπουλή
Δημήτρης Σταρίδας
Στάθης Στασινός
Κωνσταντίνα Στασινού
Απόστολος Σταύρακας
Αθηνά Σταυρίδου
Κατερίνα Σταυρινού
Αντωνία Σταυροπούλου
Καλλιόπη Σταυροπούλου
Μαρία Σταύρου
Ακλμήνη Σταυρουλάκη
Μιχάλης Σταυρουλάκης
Βιόλα Στεμπάρι
Ήβη Στεργίου
Γιάννης Στεργίου
Δημήτρης Στεργίου
Κωνσταντίνος Στεφανής
Γιάννης Στεφανίδης
Δημήτρης Στεφάνου
Όλγα Στέφου
Γιάννης Στουπής
Φίλιππα Στρατηγάκη
Ελένη Στυλιανάκη
Δημήτρης Στυλιανού
Στάθης Συμεωνίδης
Πόπη Συμεωνίδου Μπέση
Αλέξανδρος Συναδινός
Μαργαρίτα Σύρκου
Βασίλης Σχίζας
Αγγελική Σχινά
Νίκη Σχοινά
Χαράλαμπος Σωτηρόπουλος
Ελένη Σωτηροπούλου
Ματίνα Ταβουλαρέα
Αγγελική (Άγκυ) Ταμπουρά
Τάσος Ταστάνης
Παναγιώτα Τελωνιάτη
Γεωργία Τεμπέλη – Μποφυλάτου
Βασίλης Τεντόμας
Μανώλης Τερροβίτης
Μαρία Τζαβάρα
Αντώνης Τζάκος
Μανόλης Τζανάκης
Κατερίνα Τζανίνη
Μιχάλης Τζανίνης
Σπύρος Τζανίνης
Βασίλης Τζαφάς
Χρύσα Τζελέπη
Πόπη Τζεμπελίκου
Στέλλα Τζηρούδη
Γιώργος Τζιαμίχας
Γιώτα Τζιμοπούλου
Βασίλης Τζινόπουλος
Ευθαλία (Λιάνα) Τζιόβα
Κώστας Τζιόβας
Μιχάλης (Μάκης) Τζιόβας
Βάσω Τζιούτζια
Κωνσταντίνος Τζουμανίκας
Μαρία Τζώγα
Χαρίκλεια Τικταπανίδου
Ευγενία Τικταπανίδου
Ελισσάβετ Τιμπή
Γιώργος Τοζίδης
Μαρία Τοπαλιάν
Λάζαρος Τόσκας
Δημήτρης Τοσουνίδης
Χάρης Τουμάζος
Σωτήρης Τριανταφυλλίδης
Ιωάννης Τριανταφυλλίδης
Ορέστης Τριανταφυλλίδης
Λαμπρινή Τριανταφυλλίδου
Βιργινία (Τζίνη) Τριανταφυλλίδου
Ηλίας Τριανταφυλλόπουλος
Ξενοφών – Ραφαήλ Τριανταφύλλου
Χρυσάφης Τριανταφύλλου
Αλεξάνδρα Τριανταφύλλου
Χαρίκλεια Τριανταφύλλου
Σοφία Τριάντη
Κατερίνα Τρίμη
Κωστής Τριτσικάκης
Παρασκευή (Βιβή) Τσαβαλιά
Αθηνά Τσαγγαλάκη
Κατερίνα Τσαγκαράκη
Μάνος Τσαγκαράκης
Ευστάθιος Τσαγκαράκης
Ασημίνα Τσάκαλου
Ευκλείδης Τσακαλώτος
Δήμητρα Τσακαμπίκα
Νικόλαος Τσακαμπίκας
Βάσω Τσακανίκα
Ανδρέας Τσακίρης
Ευθύμιος Τσακίρης
Αθηνά Τσαλιγοπούλου
Θάλεια Τσαλουχίδου
Μιχάλης Τσαμπαλίκας
Δημοσθένης Τσαντές
Τάκης (Δημήτριος) Τσαντήλας
Δημήτρης Τσαπάρης
Ελένη Τσατσαράγκου
Λευτέρης Τσέκος
Σίμος Τσεκούρας
Μάρα Τσελεπή
Πέγκυ Τσελεπή
Γιάννης Τσελεπής
Βασιλική Τσέλιου
Τζένη Τσέλιου
Αθηνά Τσιγγάνη
Δημήτρης Τσιγγάνης
Νίκος Τσιγώνιας
Χρήστος Τσιλιβάκος
Γιάννης Τσιλίκας
Θοδωρής Τσίλος
Ελένη Τσιναρέλη
Ελένη Τσίντζου
Χρήστος Τσιντικίδης
Παναγιώτης Τσιντώνης
Χρήστος Τσιοκαράς
Χρήστος Τσιόπας
Ευθύμιος Τσιούλης
Δημήτρης Τσίπος
Βασίλης Τσιρίγκος
Σπύρος Τσίρκας
Αλεξάνδρα Τσιρογιάννη
Δημήτρης Τσίτουρας
Άρης Τσιτσιρίγκος
Bασίλης Τσιτσιρίγκος
Γιάννης Τσολακίδης
Παναγιώτα Τσόλιου
Θεόδωρος Τσότρας
Χρυσούλα Τσουκνίδα
Χαρά Τσώνη
Μιχάλης Υδραίος
Αθανάσιος Υφαντής
Ελένη Υφαντίδου
Μιχάλης Φακουκάκης
Χρήστος Φανίτσιος
Μιχάλης Φανουράκης
Ελένη Φασιλή
Παναγιώτα Φασιλή
Δημήτριος Φασουλιώτης
Κέλλυ Φατούρου
Βασίλειος Φιλαδίτης
Νίκος Φίλης
Κυριάκος Φιλιππίδης
Βούλα Φιρίπη
Εμμανουήλ Φλουρής
Αρσινόη (Αρσενία) Φλωροπούλου
Αθανάσιος – Νικίας Φονταράς
Χρήστος – Ευκλείδης Φονταράς
Σπύρος Φονταράς
Ελένη Φουρναράκη
Γιώργος Φουρτούνης
Δανάη Φουσέκη
Δημήτρης Φουτάκης
Νίκος Φουτάκης
Δημήτρης Φούφουλας
Αναστασία Φραντζεσκάκη
Μαρία Φωκιανού
Χάρης Φωσκολάκης
Κωνσταντίνος Φώσκολοα
Έφη Φωτάκη
Κώστας Φωτάκης
Αθανάσιος Φωτίου
Δήμος Φωτόπουλος
Μιχάλης Φώτος
Κώστας Χάικος
Κώστας Χαλβατζάκης
Κλεοπάτρα Χαλβατζόγλου
Αλέξανδρος Χαλικιόπουλος
Μαρία Χαντζή
Μαρίνα Χαντζή
Γιώργος Χαραλάμπου
Αντώνης Χαραλάμπους
Θέμης Χαρίσης
Ιωάννα Χαρίτου
Μαρία Χαρίτου
Μικέλα Χαρτουλάρη
Κέρκυρα Χαρχάλου
Δήμητρα Χαρώνη
Ελένη Χατζάκη
Μαρία Χατζή
Αναστασία Χατζή
Γεωργία Χατζηγιάννη
Μάχη Χατζηγιάννη
Ευαγγελία Χατζηγούλα
Χαρίκλεια Χατζηγούλα
Ελισσάβετ (Μπέττυ) Χατζηνικολάου
Μανόλης Χατζηπαναγιώτου
Άννα Χατζησοφιά
Νίκος Χατζητρύφων
Σουσάνα Χατζηχαραλάμπους
Εριφύλλη Χιωτέλλη
Γεώργιος Χονδρός
Βάσω Χουλάκη
Παρασκευή Χουρδάκη
Κώστας Χουρδάκης
Μιχάλης Χουρδάκης
Ελένη Χούσου
Χρυσούλα Χρήστου
Στυλιανή Χρισταρά
Παρί Χριστοδουλοπούλου
Σοφία Χριστοπούλου
Έλενα Χριστούλη
Ευανθία Χρονά
Ιωάννης Χρονάκης
Δημήτρης Χρονάς
Άγγελος Χρονάς
Σταυρούλα Χρονοπούλου
Παναγιώτης Χρυσανθακόπουλος
Νίκος Χρύσανθου
Ιωάννα Ψαθά
Κώστας Ψαθάς
Βασίλης Ψαθάς
Πούλος Ψαλιδάκος
Μιχάλης Ψαλτάκος
Κατερίνα Ψάλτου
Κυριάκος Ψαρούλης
Στέλλα Ψαρρά
Βαγγέλης Ψειράκη
Μαρία Ψωμαδάκη
Paulo Ago
Patrizia Borsa
Hasan Demirok
Valbona Kallashi
Megi Khazaradze
Βelouk Soultan
Iris Tzachili
Olha Zilinka
Σημειώνεται πως από τους βουλευτές που θεωρούνται προσκείμενοι στην Ομπρέλα, υπογράφει μόνο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ απουσιάζουν οι υπογραφές της Πέτη Πέρκα και της Μερόπης Τζούφη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ