Ραγδαίες εξελίξεις: Μυστηριώδης συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Διονύση Τεμπονέρα

Συνάντηση με τον Διονύση Τεμπονέρα είχε σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το topontiki.gr ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, στο νέο γραφείο του στην οδό Αμαλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν την εκδήλωση για την Κεντροαριστερά, που έχει προκαλέσει γκρίνια και αντιδράσεις σε ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσαν οι ευρύτερες εξελίξεις στην Αριστερά και την Κεντροαριστερά, ενώ επρόκειτο για προγραμματισμένη συνάντηση, καθώς είχαν ορίσει από μέρες το σημερινό ραντεβού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση κατόπιν αιτήματος του Διονύση Τεμπονέρα ήταν προγραμματισμένη από καιρό και ο πρώην πρωθυπουργός πραγματοποιεί γενικώς συναντήσεις με όσους του το ζητούν.

Παράλληλα, διευκρινίζουν, πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα παραστεί στην εκδήλωση της Εφημερίδας των Συντακτών με τον Διονύση Τεμπονέρα, την Έφη Αχτσιόγλου και τον Μανώλη Χριστοδουλάκη και πως για τα θέματα της αριστεράς – κεντροαριστεράς «θα μιλήσει ο ίδιος, όταν θέλει να μιλήσει».

Η εκδήλωση που τελεί υπό την αιγίδα της Εφημερίδας των Συντακτών, έχει προκαλέσει αναταραχή σε Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη.

Και μπορεί η Κουμουνδούρου να έδειξε αυτοσυγκράτηση στην αντίδρασή της για την εκδήλωση Τεμπονέρα με Αχτσιόγλου και Χριστοδουλάκη πολλοί όμως στο εσωτερικό είναι έξαλλοι και χρεώνουν στο στέλεχος της ΠΓ «προσωπική στρατηγική».

Ένας εξ αυτών ήταν ο Νίκος Παππάς ο οποίος δεν δίστασε να ρίξει τα βέλη του δημόσια, καθώς όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξή του αν θα πάει στην εκδήλωση είπε πως θα λείπει στο εξωτερικό αλλά «δε θα πήγαινα».

«Μας αφορά», είπε, ο διάλογος για την Κεντροαριστερά, «αλλά πρέπει να γίνει από τις συγκροτημένες πολιτικές δυνάμεις και δεν είναι κάτι που αφορά υποκλαπείσες έδρες και προσωπικές στρατηγικές».

Για «προσωπική στρατηγική» μίλησε και ο Χάρης Μαμουλάκης, ενώ ο Βασίλης Κόκκαλης πήρε αποστάσεις λέγοντας πως δεν θα πήγαινε στην εκδήλωση, καθώς δεν είναι εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο εσωτερικό το «βράσιμο» φαίνεται να είναι ακόμη μεγαλύτερο: στέλεχος των λεγόμενων «νεοπροεδρικών» έκανε λόγο για κίνηση «πέρα από κάθε όριο κομματικής νομιμότητας».

Στην Κουμουνδούρου φαίνεται να υπάρχει προβληματισμός για το αν πρέπει να υπάρξει μια πιο αναβαθμισμένη αντίδραση που να δείχνει αποδοκιμασία ή να μείνει στο στάτους της αδιαφορίας και της απαξίωσης.

Κάποιοι θεωρούν ότι εκπέμπεται λάθος σήμα στην κοινωνία, τέσσερις μήνες πριν τις ευρωεκλογές και λίγες μέρες πριν το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Δυσφορία στο ΠΑΣΟΚ

Αίσθηση έκανε σε κύκλους του ΠΑΣΟΚ η παρουσία του Μανώλη Χριστοδουλάκη σε εκδήλωση μαζί με τους Διονύση Τεμπονέρα από τον ΣΥΡΙΖΑ και την Έφη Αχτσιόγλου από την Νέα Αριστερά.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη που μίλησαν στο topontiki.gr η ηγεσία του κόμματος δεν ήταν ενήμερη για την κίνηση του βουλευτή. «Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η αλήθεια είναι ότι άνθρωποι που γνωρίζουν την ανθρωπογεωγραφία του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η χρονική στιγμή που επέλεξε ο βουλευτής δεν ήταν η καλύτερη, καθώς το Κίνημα βρίσκεται τώρα στην 2η θέση δημοσκοπικά και στην ουσία έχει και την πρωτοβουλία των κινήσεων στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Παράλληλα, δεν κατανοούν τον λόγο που ένας βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είναι σε κοινή εκδήλωση με δύο στελέχη τα οποία πριν λίγο καιρό ήταν κάτω από την ίδια κομματική σκεπή.

Όλα αυτά, την ώρα που ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συμφωνεί με την «συγκόλληση» κομμάτων, αλλά είναι υπέρ ενός διαλόγου με την κοινωνία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...