Πώς δημιουργήθηκε το φαινόμενο Στέφανος Κασσελάκης

Του Δημήτρη Ελέα

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει τον αέρα της Αμερικής και του Αμερικανού. Στο ελληνικό φαντασιακό ακόμη παίζει ρόλο, αυτό που έλεγαν για χρόνια στην Ελλάδα “έρχεται ο θείος από την Αμερική” και το, “η θεία από το Σικάγο”. Και το φαντασιακό δεν έχει αστυνομία μνήμης, όπως έχει η “Αριστερά της ήττας”, λόγω των ατελείωτων συντροφικών μαχαιρωμάτων και υπονομεύσεων.

Ο Κασσελάκης είναι ένα φαινόμενο εν εξελίξει, με θετικό πρόσημο πολιτικής ισχύος. Σε μία εποχή μεταπολιτικής και μεταλήθειας, δείχνει πως η πολιτική και η αλήθεια έχουν ακόμα αξία. Εκπέμπει αισιοδοξία και ελπίδα σε μία κοινωνία που έχει απογοητευτεί από την οικονομική, πολιτική και πνευματική ελίτ. Στην αρχή της εμφάνισής του όλοι παραμιλούσαν: Ποιος είναι ο Κασσελάκης; Όχι όμως και η Ομογένεια που τον ήξερε.

Από την έκπληξη και την αμηχανία μέσα στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στην αυτόματη αποδοχή της ελληνικής κοινωνίας – μια αποδοχή χωρίς προηγούμενο – και, δειλά-δειλά, στην αποδοχή από σημαίνοντα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (Ευάγγελος Αποστολάκης, Γιώργος Τσίπρας, Θεoδώρα Τζάκρη, Πέτρος Παππάς, Ελένη Αυλωνίτου), μεσολάβησαν, μόλις λίγες ημέρες.

Διαβάστε τη συνέχεια στο slpress.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ