Πότε κατατίθεται το «καυτό» νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και την τεκνοθεσία

Η πρόσφατη συνεδρίαση των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που έλαβε χώρα την προηγούμενη Δευτέρα και Τρίτη, έδωσε στον πρωθυπουργό έναν σαφή προσανατολισμό σχετικά με τη στάση της κοινοβουλευτικής ομάδας απέναντι στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. Οι εκτιμήσεις των κυβερνητικών στελεχών δείχνουν ότι περίπου 30 βουλευτές ενδέχεται να ψηφίσουν κατά ή να απέχουν, αλλά αυτός ο αριθμός μπορεί να μειωθεί όσο πλησιάζει η ημέρα ψήφισης.

Ενδέχεται μάλιστα ο πρωθυπουργός να αναλάβει προσωπικά πρωτοβουλίες επικοινωνίας με βουλευτές για να εξασφαλίσει τη στήριξη στο νομοσχέδιο. Η απόφαση έχει ληφθεί να εισαχθεί το νομοσχέδιο στο υπουργικό συμβούλιο εντός του Ιανουαρίου, με πιθανότητα να ψηφιστεί μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η εκκλησία έχει επίσης προγραμματίσει μια έκτακτη συνεδρίαση της ιεράς συνόδου στις 23 Ιανουαρίου για να λάβει τις τελικές αποφάσεις της σχετικά με το θέμα, καθώς ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έχει ήδη ενημερωθεί από τον πρωθυπουργό για τις λεπτομέρειες του νομοσχεδίου.

Στη Νέα Δημοκρατία πιστεύουν ότι η πρόσφατη δουλειά και η ενημέρωση που έχει γίνει τόσο στους βουλευτές όσο και στην κοινή γνώμη αρχίζει να αποδίδει, καθώς οι πρώτες δημοσκοπήσεις δείχνουν θετική τάση από το κοινό προς τον πολιτικό γάμο και την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Εκτιμάται επίσης ότι τα προβλήματα θα μεταφερθούν σε άλλα κόμματα, με το ΠΑΣΟΚ ήδη να εμφανίζεται με περίπου 10 βουλευτές αρνητικούς στην ψήφιση του νομοσχεδίου.

Διαβάστε οπωσδήποτε: Τι φοβάται ο Μητσοτάκης για τη σύγκρουση με Σαμαρά και Βορίδη

Όσον αφορά τον Μάκη Βορίδη, φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί να απέχει από την ψηφοφορία, αποφεύγοντας έτσι τυχόν δυσμενείς συνέπειες για την κυβέρνηση. Ο ίδιος τόνισε μέσω κοινωνικών δικτύων ότι δεν θα αφήσει μια διαφωνία να διχάσει την παράταξη, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή του στον πρωθυπουργό.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ