Πως η βεβαιότητα για εκλογικό περίπατο και σίγουρη νίκη της ΝΔ μπορεί να μετατραπεί σε εφιάλτη για τον Μητσοτάκη

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Συναγωνίστριες και συναγωνιστές.

Φανατικοί οπαδοί της ΝΔ και του Μητσοτάκη δεν έχουν ξεμεθύσει ακόμη από τον εκλογικό θρίαμβο της 21ης του Μάη, που πολλοί αναλυτές στο παρασκήνιο υποστηρίζουν ότι μπορεί να αποδειχθεί παγίδα.

Και ενώ οι φανατικοι Δεξιοί αλαλάζουν, κυρίως στα social media, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ανήσυχος. Φάνηκε αυτό όταν του ζήτησε η Ντόρα στην Κρήτη να υπενθυμίσει στους ψηφοφόρους ότι τα παλαιά ψηφοδέλτια θα είναι άκυρα. Θέλουν και την τελευταία ψήφο.

Δείτε εδώ τι αποκαλύπτει δημοσκόπηση ξένης Πρεσβείας για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου

Φοβούνται στη ΝΔ την πιθανή χαλαρότητα της ψήφου, τις παραλίες και την επιστροφή “δανεικών” ψηφοφόρων στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη.

Επίσης τρέμουν, όχι απλά την επτακομματική βουλή και τον συσχετισμό δυνάμεων που μπορεί να προκύψει και να αποτελέσει παράγοντα καθορισμού της αυτοδυναμίας, αλλά ακόμη και την οκτακομματική βουλή, μιας και ο Γιάνης μπορεί να αποδειχθεί (επτάψυχος).

Αν δεν κατακτήσει την αυτοδυναμία (είναι ένα αποτέλεσμα που βρίσκουν οι δημοσκοπήσεις ξένων Πρεσβειών) ο Μητσοτάκης, όπως έχει καταστήσει σαφές θα πάει σε τρίτες εκλογές, μιας και ο Ανδρουλάκης – όπως ισχυρίζεται – δεν πρόκειται να συνεργαστεί.

Και τι θα γίνει τότε; Αν ο Μητσοτάκης επιλέξει να βάλει τη χώρα σε τρίτη στη σειρά εκλογική διαδικασία μέσα στο καλοκαίρι και με τη διεθνή κρίση να απειλεί να σαρώσει τα πάντα, τότε το εκλογικό σώμα θα τον “μαυρίσει”.

Εφιάλτης!

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...