Πως βλέπουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις δημοσκοπήσεις – Η 2η θέση και το «αίτημα Κασσελάκη»

Πολύ αισιόδοξος για την δημοσκοπική άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε στα Χανιά, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Όπως ανέφερε, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά νέα δυναμική, ανακάμπτει, περνάει σε λίγο το ποσοστό των τελευταίων εκλογών, ενώ τόνισε ότι το Μαξίμου ανησυχεί λέγοντας ότι «παίρνει τα κανάλια τηλέφωνο να πει “μην τον παρουσιάζετε τον Κασσελάκη”».

Σε χθεσινή δημοσκόπηση της MRB (Διαβάστε ΕΔΩ) για το Open έδειξε τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται «καθαρά» στη δεύτερη θέση, με 12,7% στην πρόθεση ψήφου έναντι 25% που κατέγραψε η ΝΔ και 10,7% το ΠΑΣΟΚ. Στην εκτίμηση ψήφου με αναγωγή στο σύνολο η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 31,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15.9%, και το ΠΑΣΟΚ 13,5%.

Επιπρόσθετα, μέτρηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, στην εκτίμηση ψήφου με κατανομή των αναποφάσιστων η Νέα Δημοκρατία κατέγραψε 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 15%, το ΠΑΣΟΚ 12,5%, ενώ στην εκτίμηση με όλες τις απαντήσεις η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 13% και το ΠΑΣΟΚ 11%.

Από την Κουμουνδούρου επισήμαναν για τις δημοσκοπήσεις ότι «ούτε τα μυαλά μας παίρνουν αέρα ούτε μας αφήνουν αδιάφορους» βλέποντας ότι υπάρχει μια σταθερή άνοδος από το Συνέδριο του κόμματος και μετά.

Παράλληλα, ανέφερεαν πως μπορεί να μην είναι «κάτι θεαματικό» αλλά η πορεία προς τις εκλογές δεν είναι κατοστάρι, αλλά μαραθώνιος», σε κάθε περίπτωση «πρέπει να επιδείξουμε σοβαρότητα να πείσουμε για τις θέσεις μας να κάνουμε αντιπολίτευση».

Όσον αφορά στο ερώτημα σχετικά με το αίτημα Κασσελάκη για εκλογές το οποίο συμμερίζεται το 35% των πολιτών έναντι του 51% που δεν τις επιθυμεί κι ενός 14% που δεν απάντησε, στην Κουμουνδούρου ανέφεραν πως είναι σημαντικό ποσοστό.

Το αντίστοιχο αίτημα του Αλέξη Τσίπρα, με την κυβέρνηση να έχει τρία χρόνια στην πλάτη της κατέγραφε τότε χαμηλότερα ποσοστά.

Το ερώτημα ήταν προσωποιημένο αφού έκανε λόγο για «αίτημα Κασσελάκη», ως εκ τούτου θεωρούν ότι δηλώνει και συμφωνία με τους λόγους για τους οποίους ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά εκλογές.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...