Πυρά Νταβούτογλου κατά Ερντογάν: «Μετατρέψατε την Τουρκία σε Τέξας »

Ο Πρόεδρος του «Κόμματος για το Μέλλον» Αχμέτ Νταβούτογλου, και πρώην Τούρκος ΥΠΕΞ, άσκησε έντονη κριτική εναντίων της κυβέρνησης το Ερντογάν για το εκτεταμένο πρόβλημα ασφάλειας στην Τουρκία.

Εφιστώντας την προσοχή στο πρόβλημα δημόσιας τάξης και ασφάλειας ο Νταβούτογλου έγραψε «Μετατρέψατε την Τουρκία σε Τέξας», προσθέτοντας «Το πιο σημαντικό καθήκον του κράτους είναι να διασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια· αν δεν μπορείτε να το εξασφαλίσετε αυτό, τότε τι κάνετε στην εξουσία;”

Ιδού σχόλιο Νταβούτογλου:

«Μετατρέψατε την Τουρκία σε Τέξας! Ποιος έχει όπλο, πώς εκδίδετε την άδεια; Διενεργείτε έλεγχο όπλων χωρίς άδεια σε όλη την Τουρκία; Μεταφέρατε τη δημόσια τάξη στη μαφία, που φίλησε τα χέρια των πολιτικών όταν απελευθερώθηκαν από φυλακή; Το πιο σημαντικό καθήκον του κράτους είναι να παρέχει ειρήνη και ασφάλεια· αν δεν μπορείτε να το εξασφαλίσετε, γιατί; είστε στην εξουσία;».

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είναι γνωστός στον ελληνικό χώρο μέσα από το βιβλίο του «Το Στρατηγικό Βάθος», όπου γράφτηκε και το περίφημο «Ακόμη κι αν δεν υπήρχε ούτε ένας μουσουλμάνος Τούρκος εκεί, η Τουρκία όφειλε να διατηρεί ένα κυπριακό ζήτημα… Καμία παγκόσμια και περιφερειακή δύναμη που κάνει στρατηγικούς υπολογισμούς στη Μέση Ανατολή, στην Αν. Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στη διώρυγα του Σουέζ και στον Περσικό Κόλπο δεν μπορεί να παραμελήσει την Κύπρο» (σελ 279).

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ