Πρόστιμο στον Νίκο Χατζηνικολάου μετά τα «συκοφάντη» και «βρομιάρη» κατά του Παύλου Πολάκη

Την επιβολή προστίμου ύψους 3 χιλιάδων ευρώ στον Real 97.8, για την διαμάχη μεταξύ του Νίκου Χατζηνικολάου και του Παύλου Πολάκη, προχώρησε το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο.

Ο ραδιοσταθμός τιμωρήθηκε για παραβίαση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας «ως προς την υποχρέωση εξασφάλισης της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων, λόγω μη ευπρεπούς εκφοράς λόγου», όπως αναφέρει η απόφαση, για τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ο δημοσιογράφος εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, απαλλάχθηκε όμως για την κατηγορία της «προσβολής προσωπικότητας αναφερόμενου σε εκπομπή προσώπου», για την οποία επίσης κλήθηκε σε ακρόαση.

Η επίμαχη εκπομπή για την οποία τιμωρήθηκε ο Real 97.8 ήταν εκείνη του Νίκου Χατζηνικολάου στις 20 Μαρτίου, φέτος. Κατά τη διάρκειά της ο δημοσιογράφος και συνιδιοκτήτης του σταθμού καταφέρθηκε εναντίον του Παύλου Πολάκη, με αφορμή μια επιστολή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στον τότε πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, για post του στα social media στα οποία στρεφόταν κατά δημοσιογράφων. Ο Νίκος Χατζηνικολάου απευθύνθηκε σε έντονο ύφος εναντίον του Παύλου Πολάκη, χαρακτηρίζοντάς τον μεταξύ άλλων «άσχετο», «άθλιο», «συκοφάντη» και «βρωμιάρη», επειδή ζήτησε συγγνώμη μόνο από τον Αλέξη Τσίπρα και όχι από τους άμεσα θιγόμενους.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ