Πρωτοφανείς μαζικές διαδηλώσεις στην Αργεντινή κατά του «προέδρου με το αλυσοπρίονο» – «Το να τρως δεν είναι προνόμιο»

Στην Αργεντινή, η πρόσφατη εκλογή του Χαβιέρ Μιλέι, ο οποίος εκπροσωπεί μια ακραία φιλελεύθερη ιδεολογία, έχει προκαλέσει σημαντικές κοινωνικές αντιδράσεις. Στις 10 Δεκεμβρίου, δεκάδες χιλιάδες πολίτες πλημμύρισαν τους δρόμους διαμαρτυρόμενοι ενάντια στις πολιτικές του νέου προέδρου, που περιλαμβάνουν ριζικές οικονομικές μεταρρυθμίσεις, ιδιωτικοποιήσεις και μέτρα λιτότητας.

Η διαμαρτυρία στο Μπουένος Άιρες, η οποία οργανώθηκε από την συνομοσπονδία συνδικάτων CGT και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις, αντικατόπτρισε τη δυσαρέσκεια των πολιτών προς τον Μιλέι και τις πολιτικές του. Με συνθήματα όπως «Η πατρίδα δεν πωλείται» και «Το να τρως δεν είναι προνόμιο», οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αντίθεσή τους στις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις.

Η οικονομική κατάσταση στην Αργεντινή είναι ήδη τεταμένη, με τον πληθωρισμό να έχει φτάσει το 211,4% το 2023, και οι πολιτικές του Μιλέι φαίνεται να εντείνουν την ανησυχία του λαού. Μέτρα όπως η υποτίμηση του πέσο κατά 54% και οι περικοπές στις κρατικές δαπάνες έχουν επιδεινώσει την οικονομική κρίση, προκαλώντας την αντίδραση των πολιτών.

Παρά τις προτάσεις του Μιλέι για αλλαγές στη νομοθεσία και την εισαγωγή νέων μέτρων, οι διαμαρτυρίες και η απεργία της 10ης Δεκεμβρίου δείχνουν ότι η κοινωνία της Αργεντινής δεν είναι διατεθειμένη να δεχτεί αδιαμαρτύρητα τις προτεινόμενες αλλαγές. Ο αγώνας των πολιτών για δικαιοσύνη και οικονομική σταθερότητα συνεχίζεται, με την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον στην Αργεντινή.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ