Πρωτοσέλιδο «βόμβα» του Economist: Μήπως κερδίζει ο Πούτιν;

Πρωτοσέλιδο «βόμβα» του Economist: Μήπως κερδίζει ο Πούτιν;. προκάλεσε το πρωτοσέλιδο του περιοδικού The Εconomist στο τεύχος του Δεκεμβρίου, το οποίο απεικονίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν με το χαρακτηριστικό σχόλιο-τίτλο: «Κερδίζει ο Πούτιν;» και συμπληρώνει: «Μέσα στην πολεμική μηχανή της Ρωσίας».

Στο συνοδευτικό της ανάρτησης κείμενο, αναγράφεται το εξής, με αιχμές κατά της Ευρώπης: «Για πρώτη φορά από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία, φαίνεται ότι θα μπορούσε να κερδίσει. Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι η μοιρολατρία της Ευρώπης, ο εφησυχασμός και η συγκλονιστική έλλειψη στρατηγικού οράματος».

Στο σχετικό θέμα στην ιστοσελίδα του περιοδικού, ο τίτλο είναι λιγάκι διαφορετικός: «Ο Πούτιν φαίνεται να κερδίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία—προς το παρόν», ενώ στον πρόλογο αναφέρεται:

«Ο πρόεδρος της Ρωσίας έβαλε τη χώρα του σε πολεμική βάση και ενίσχυσε την εξουσία του. Έχει προμηθευτεί στρατιωτικές προμήθειες στο εξωτερικό και βοηθά να στραφεί ο παγκόσμιος νότος ενάντια στην Αμερική. Το κρίσιμο είναι ότι υπονομεύει την πεποίθηση στη Δύση ότι η Ουκρανία μπορεί -και πρέπει- να αναδυθεί από τον πόλεμο, ως μια ευημερούσα ευρωπαϊκή δημοκρατία».

Το έγκριτο βρετανικό περιοδικό κατάφερε να προκαλέσει πολλά… Ρίχτερ με αυτό του το πρωτοσέλιδο, με το «επίκεντρο» του… σεισμού να βρίσκεται στις χώρες της Δύσης!

Όχι τίποτε άλλο, αλλά με κάτι τέτοια πρωτοσέλιδα, βλέπουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη μετά την αυλή του Σι Τζινπινγκ, να εκλιπαρεί και για ένα ραντεβού στο Κρεμλίνο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ