Προτιμά πράγματι τον Μπάιντεν ο Πούτιν;

Σε πρόσφατες δηλώσεις του ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν σχολίασε πως μεταξύ Τραμπ και Μπάιντεν προτιμά τον δεύτερο ως πρόεδρο των Η.Π.Α., καθώς είναι «ένας πολιτικός της παλιάς σχολής και επομένως πιο προβλέψιμος».

Βέβαια, «όταν λέει κάτι ο Πούτιν μπορεί κάλλιστα να εννοεί το ακριβώς αντίθετο», παρατηρεί η Süddeutsche Zeitung. «Αυτό δεν συμβαίνει όμως οπωσδήποτε. Ο Πούτιν απολαμβάνει να προκαλεί εσκεμμένα σύγχυση όπως και να σπέρνει την αβεβαιότητα».

Ωστόσο ο Ρώσος πρόεδρος «έχει δίκιο στο ότι ο Μπάιντεν είναι πιο έμπειρος και προβλέψιμος. Όμως δεν θα έπρεπε να πιστέψει κανείς πως τον προτιμά για αυτόν τον λόγο. Το γεγονός ότι ο Πούτιν προτιμά τον Μπάιντεν σημαίνει στην πραγματικότητα πως προτιμά τον Τραμπ, αλλά δεν θέλει να το δείξει με τρόπο αδέξιο. Διότι κάτι τέτοιο θα έβαζε πιθανώς σε σκέψεις ένα μέρος του ρεπουμπλικανικού εκλογικού σώματος και θα ωφελούσε το στρατόπεδο των Δημοκρατικών. Ο Πούτιν είναι πολύ έξυπνος για να κάνει τέτοιο».

Η S.Z. υπογραμμίζει πως «εν αντιθέσει με την περίπτωση επιστροφής του Τραμπ, τέσσερα ακόμη χρόνια με τον Μπάιντεν θα οδηγήσουν σε μεγάλη αβεβαιότητα εκτός του ΝΑΤΟ, θα κρατήσουν το χάος της πολιτικής ασφαλείας προς το παρόν μακριά, ενώ η στρατιωτική υποστήριξη προς την Ουκρανία θα είναι πράγματι πιο προβλέψιμη. Όμως η Ρωσία δεν έχει ουσιαστικά κανένα συμφέρον προς κάτι τέτοιο».

ΠΗΓΗdw.com

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ