Προς κεκλεισμένων το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ – Καταπέλτης ο Πειθαρχικός Κώδικας – Βαριά η τιμωρία του Καραϊσκάκη

Ο Πειθαρχικός Κώδικας είναι… καταπέλτης και προβλέπει τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικών για διακοπή αγώνα έπειτα από σωματική βλάβη.

Για την τύχη του ντέρμπι των «αιωνίων» θα αποφασίσουν οι αθλητικοί δικαστές της Σούπερ Λιγκ και της ΕΠΟ αλλά με βάση το Φύλλο Αγώνα και τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ προκύπτει ότι ο κίνδυνος τιμωρίας του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είναι κάτι παραπάνω από ορατός. Σε αυτή την περίπτωση ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί χωρίς τους φιλάθλους του τον ΠΑΟΚ σε δύο αγωνιστικές και συγκεκριμένα την Κυριακή 5 Νοεμβρίου για την 10η αγωνιστική.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό θα είναι η απόφαση, σε πρώτο βαθμό, από τον αθλητικό δικαστή της Λίγκας δηλαδή, να έχει εκδοθεί μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 30/10. Σε διαφορετική περίπτωση δεν θα τηρείται το 5θήμερο που προβλέπει ο Πειθαρχικός Κώδικας και η όποια ποινή θα αρχίσει να εκτίεται από το μεθεπόμενο εντός έδρας παιχνίδι. Όπως δείχνουν όμως, η υπόθεση θα εκδικαστεί στα τέλη της εβδομάδας, Πέμπτη ή Παρασκευή και η απόφαση αν όχι αυθημερόν θα έχει εκδοθεί μέχρι τη Δευτέρα.

Το άρθρο 15, 3β του Πειθαρχικού Κώδικα αναφέρει ότι αν υπάρξει σωματική βλάβη από τη ρίψη αντικειμένου τότε προβλέπεται πρόστιμο ενώ αν υπάρξει οριστική διακοπή, τιμωρία έδρας 2-4 αγωνιστικών.

Ο αγώνας διεκόπη από τον Ιταλό Μαρέσκα, σωματική βλάβη υπάρχει οπότε εκτός απρόοπτου, ο Ολυμπιακός θα κληθεί να παίξει χωρίς φιλάθλους τα προσεχή παιχνίδια στο πρωτάθλημα εκτός αν τεθεί θέμα ερμηνείας από τον αθλητικό δικαστή και αποφασιστεί συνέχιση του παιχνιδιού χωρίς τιμωρία έδρας.

Αναλυτικά το άρθρο 15, 3β. αναφέρει τα εξής:

«Εάν από την ρίψη αντικειμένων, υπάρξει τέτοια σωματική βλάβη προσώπου νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο, τιμωρείται με χρηματική ποινή από τριάντα χιλιάδες (30.000) ευρώ έως εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ.

Στην περίπτωση που υπάρξει οριστική διακοπή ή οριστική ματαίωση της τέλεσης του αγώνα, επιπρόσθετα επιβάλλεται κατακύρωση του αγώνα υπέρ της αντίπαλης ομάδας με τέρματα 0-3 (εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, οπότε παραμένει) και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές».

ΠΗΓΗsdna.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ