Προπαγάνδα της Δύσης ότι ο ISIS έκανε τη σφαγή στη Μόσχα – Μισθοφόροι για την Ουκρανία οι μακελάρηδες

Η Ουκρανία και η Δύση έχουν καταφύγει σε επιχειρήσεις διασποράς ψευδών ειδήσεων για να πείσουν τους πάντες ότι το ISIS βρισκόταν πίσω από την τρομοκρατική επίθεση στον συναυλιακό χώρο του Crocus City Hall κοντά στη Μόσχα, δήλωσε η Margarita Simonyan, αρχισυντάκτρια του Rossiya Segodnya, τονίζοντας ότι τα ονόματα και τα πρόσωπα των δραστών είναι ήδη γνωστά στις αρχές και ότι οι τρομοκράτες έδωσαν τα πάντα κατά την ανάκριση.
«Αμέσως έγινε φανερό γιατί τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονταν ομόφωνα ότι ήταν το ISIS», είπε.
Η Simonyan εξήγησε ότι οι δράστες επιλέχθηκαν για να πραγματοποιήσουν την επίθεση με τρόπο που θα επέτρεπε στη Δύση να πείσει τη διεθνή κοινότητα ότι το ISIS βρισκόταν πίσω από την επίθεση.
«Βασική παρατήρηση. Το επίπεδο μιας σειράς συνδέσμων μεταξύ τους, δείχνουν ότι δεν έχει καμία σχέση το ISIS. Είναι Ουκρανοί».

Simonyan: Μισθοφόροι οι τρομοκράτες – Εκτέλεσαν κόσμο για χρήματα

Σύμφωνα με την ίδια, ο άνδρας που συνελήφθη ως ύποπτος συμμετοχής αποκάλυψε ότι του υποσχέθηκαν αμοιβή 500.000 ρούβλια (5.400 δολάρια), σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο κανάλι της στο Telegram.
«Πυροβόλησα ανθρώπους στο Crocus για χρήματα• μου υποσχέθηκαν περίπου 500.000», είπε.
Ο συλληφθείς πρόσθεσε ότι τα μισά χρήματα είχαν μεταφερθεί στην κάρτα του, ενώ του είχαν υποσχεθεί πως θα λάβει τα άλλα μισά αργότερα.
Έχασε την κάρτα ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από τους αστυνομικούς.

Ζαχάροβα: Κέντρο εξάπλωσης της τρομοκρατίας η Ουκρανία με τη βοήθεια της Δύσης – Εκεί θα πήγαιναν οι μακελάρηδες

Η Ουκρανία έχει μετατραπεί σε κέντρο εξάπλωσης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια με τη βοήθεια της Δύσης, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova.
«Το κύριο θέμα είναι ότι οι αρχές των ΗΠΑ δεν ξεχνούν πώς οι πληροφορίες και το πολιτικό τους περιβάλλον συνέδεσαν τους τρομοκράτες που σκότωσαν ανθρώπους στο City Hall με την τρομοκρατική οργάνωση ISIS. Τώρα ξέρουμε σε ποια χώρα σχεδίαζαν αυτοί οι στυγνοί εγκληματίες να κρυφτούν: στην Ουκρανία.
Είναι η ίδια η χώρα που, με τη βοήθεια των δυτικών φιλελεύθερων καθεστώτων, έχει μετατραπεί σε κέντρο εξάπλωσης της τρομοκρατίας στην Ευρώπη τα τελευταία δέκα χρόνια», σημείωσε η Zakharova στο Telegram.

Οι τέσσερις συλληφθέντες για το μακελειό στη Μόσχα δεν είναι Ρώσοι υπήκοοι

Οι τέσσερις ένοπλοι που φέρεται να άνοιξαν πυρ κατά τη διάρκεια μιας πολύνεκρης επίθεσης σε μια αίθουσα συναυλιών κοντά στη Μόσχα είναι όλοι τους υπήκοοι ξένων χωρών, έγινε το Σάββατο (23/3/20240 γνωστό από το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών.
Η Ρωσία ανακοίνωσε πως συνέλαβε και τους τέσσερις ενόπλους, σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες ότι διέπραξαν το μακελειό

Βόμβα FSB: Οι συλληφθέντες προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ουκρανία, γιατί έχουν «επαφές» εκεί

Σύμφωνα με την υπηρεσία πληροφοριών FSB, οι τέσσερις ύποπτοι συνελήφθησαν στην περιοχή Bryansk μετά την καταδίωξη οχήματος από την αστυνομία.
Μετά την τρομοκρατική επίθεση, προσπάθησαν να διαφύγουν με αυτοκίνητο και να περάσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα.
Οι δράστες είχαν επαφές στην Ουκρανία και γι’αυτό έσπευσαν να διαφύγουν εκεί, δήλωσε η FSB, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
«Αφού διέπραξαν την τρομοκρατική επίθεση, οι εγκληματίες σχεδίαζαν να διασχίσουν τα ρωσο-ουκρανικά σύνορα και είχαν κατάλληλες επαφές στην ουκρανική πλευρά», αναφέρει η FSB σε ανακοίνωσή της, την οποία επικαλέστηκε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.
Η FSB προσέθεσε, σύμφωνα με το πρακτορείο αυτό, ότι η επίθεση είχε σχεδιαστεί προσεκτικά, με όπλα που τα είχαν προηγουμένως «θάψει» σε κρύπτη.
Τώρα μεταφέρονται στη Μόσχα και συνεχίζεται η αναζήτηση συνεργών.
Την πληροφορία για τους 4 είχε επιβεβαιώσει νωρίτερα, Ρώσος βουλευτής ανέφερε πως δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην περιφέρεια Bryansk της Ρωσίας.
Άλλοι ύποπτοι διέφυγαν σε κοντινό δάσος πεζή, πρόσθεσε ο ίδιος.
«Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, έπεσαν πυροβολισμοί και το αυτοκίνητο ανατράπηκε.
Ένας τρομοκράτης συνελήφθη επί τόπου, οι υπόλοιποι διέφυγαν στο δάσος, όμως ένας δεύτερος ύποπτος εντοπίστηκε και συνελήφθη περίπου στις 3:50 π.μ.
Η έρευνα για τους υπόλοιπους συνεχίζεται», ανέφερε ο βουλευτής σύμφωνα με το Reuters, όπως εντατικά συνεχίζεται και η έρευνα που θα αποκαλύψει τη «βάση υποστήριξης» των τρομοκρατών, σύμφωνα με το Κρεμλίνο.

Νωρίτερα, τον γύρο του διαδικτύου έκανε μια φωτογραφία η οποία φέρεται να απεικονίζει τους δράστες του μακελειού στο Crocus City Hall μέσα στο λευκό αυτοκίνητο.
Οι φερόμενοι ύποπτοι στη φωτογραφία που δημοσιεύεται σε πολλά ΜΜΕ, βρίσκονται μέσα σε ένα λευκό αυτοκίνητο μάρκας Renault σεντάν, το οποίο αγοράστηκε με μετρητά στις 4 Ιανουαρίου 2024, αναφέρει το rtnews, επικαλούμενο τη Moscow-24.
Το όχημα εντοπίστηκε σε βίντεο που κατέγραψε κάμερα αυτοκινήτου περνώντας έξω από τον συναυλιακό χώρο όπου φαίνεται να βγαίνουν άνδρες κρατώντας όπλα.
Οι ρωσικές δυνάμεις ασφαλείας άρχισαν να αναζητούν ένα λευκό αυτοκίνητο με το οποίο πολλοί τρομοκράτες που έφυγαν από τον τόπο της επίθεσης θα μπορούσαν να είχαν διαφύγει αμέσως μετά το μακελειό εγκαταλείποντας τη σκηνή υπό την κάλυψη της φωτιάς, μεταμφιεσμένοι σε πολίτες.


Ενορχηστρωμένη εκστρατεία από Δύση, ΜΜΕ να πείσουν τον κόσμο ότι οι μακελάρηδες της Μόσχας είναι μουσουλμάνοι

Μία τεράστια και συνεχώς διευρυνόμενη ψυχολογική επιχείρηση (PSYOP) έχει στηθεί, προκειμένου να πειστεί η παγκόσμια κοινή γνώμη ότι οι τρομοκράτες στη Μόσχα είναι μουσουλμάνοι.
Η μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στο Crocus City Hall στη Μόσχα συνοδεύτηκε από μία τεράστια εκστρατεία ψεύδους στα μέσα ενημέρωσης.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν δυνάμεις PSYOP της Ουκρανίας και του ΝΑΤΟ διανέμοντας πολλές ψεύτικες αναφορές με σκοπό να κρύψουν τους ενόχους.
Ο κύριος στόχος της εν εξελίξει επιχείρησης ενημέρωσης είναι να διαβεβαιωθούν οι Ρώσοι πως οι επιτιθέμενοι είναι μουσουλμάνοι.
Για παράδειγμα, οι φωτογραφίες τρομοκρατών από την Ινγκουσετία που φέρεται να αναζητούνται από τις ρωσικές ειδικές υπηρεσίες.
Αποδείχθηκε ότι οι φωτογραφίες έδειχναν τρομοκράτες σκοτωμένους σε πρόσφατες ρωσικές αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στις αρχές Μαρτίου.
Οι κύριοι στόχοι των ψεύτικων μηνυμάτων των δυτικών ΜΜΕ είναι να πείσουν τη διεθνή κοινή γνώμη: ότι οι περίπου 10 δράστες μιλούσαν αραβικά, φέρουν σύμβολα που παραπέμπουν σε τζαμί και όπως ο ISIS είναι υπεύθυνος για την επίθεση.

Το ISIS έχει αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις που…δεν έχει κάνει

Το ISIS έδωσε στη δημοσιότητα την εικόνα των υποτιθέμενων δραστών της τρομοκρατικής επίθεσης στο Crocus City Hall στη Μόσχα.
Οι New York Times ανέφεραν προηγουμένως ότι το ISIS-Khorasan ανέλαβε την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση.
Αυτή η ομάδα εμφανίστηκε στο ανατολικό Αφγανιστάν στα τέλη του 2014.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ιστορικό ανάληψης ευθύνης για επιθέσεις που δεν ενορχήστρωσε.
Να τονιστεί ότι και αντιρωσικά μέσα ενημέρωσης στο διαδίκτυο, όπως το NEXTA δεν επιβεβαιώνουν την αυθεντικότητα της φωτογραφίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ