Προκλητικοί οι Κροάτες του νεοναζιστικού τάγματος – Έκαναν χειρονομίες και μετά έκρυβαν τα πρόσωπά τους – Ξεκινά η λήψη DNA

Κάνοντας προκλητικές χειρονομίες (σύμφωνα με τον Alpha) την ώρα που έμπαιναν στις κλούβες της αστυνομίας, οι 40 συλληφθέντες, 39 Κροάτες και 1 Έλληνας, μέλη του αδίστακτου τάγματος των χούλιγκαν, βρίσκονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων και απολογούνται ενώπιον των τριών ανακριτών (και δύο εισαγγελέων) που έχουν αναλάβει την υπόθεση της οργανωμένης καταδρομικής επίθεσης στη Νέα Φιλαδέλφεια που οδήγησε στη δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή.

Οι 40 είναι το δεύτερο γκρουπ από τους συνολικά 105 συλληφθέντες και καθώς οι πρώτοι 30 προφυλακίστηκαν χθες, απομένουν να απολογηθούν αύριο άλλοι 35. Από όλους πάντως, θα ληφθούν σήμερα δείγματα DNA, όπως έχουν παραγγείλει οι ανακριτικές Αρχές.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και η σημερινή ομάδα του τάγματος των νεοναζί, θα έχει την τύχη των χθεσινών, δηλαδή θα αποφασιστεί η προφυλάκισή τους.

Ξεκινά σήμερα η διαδικασία λήψης γενετικού υλικού από τους 105 συλληφθέντες για τη φονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών για τον εντοπισμό του δολοφόνου ή των δολοφόνων του αδικοχαμένου Μιχάλη.

Στη συνέχεια το γενετικό υλικό των συλληφθέντων θα σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών όπου έχουν σταλεί και τα πειστήρια που είχαν συλλεχθεί από τον τόπο του εγκλήματος. Οι αστυνομικές αρχές φαίνεται πως έχουν απομονώσει υλικό από τα πειστήρια το οποίο και θα αντιπαραθέσουν οι ειδικοί της ΕΛΑΣ με το DNA των συλληφθέντων με στόχο να ταυτοποιηθούν οι δράστες.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει βίντεο και φωτογραφίες από την ώρα της καταδρομικής επιδρομής που μπορούν να ρίξουν φως στις κινήσεις των δραστών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ