Προκλητικές δηλώσεις Άδωνι: Στα εργοστάσια θα γίνει τσακωμός για το ποιος θα πρωτοδουλέψει Κυριακή

Σίγουρος ότι οι αλλαγές που φέρνει το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, θα έχουν θετική αντιμετώπιση από τους εργαζόμενους, εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο εξαιρετικά «φιλεργατικό», απορρίπτοντας παράλληλα τον ισχυρισμό ότι καταργείται το 8ωρο.

«Λέτε να είχα καταργήσει το 8ωρο και η Ελλάδα να ήταν όπως τώρα; Αν πραγματικά καταργούσα το 8ωρο και είχαν κατεβεί σε διαδήλωση 8-10.000 εργαζόμενοι, θα είχαμε πραγματικά πρόβλημα ως κοινωνία», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας το πρωί της Τρίτης (26/9) στον ΣΚΑΪ.

Επίσης, ο υπουργός πρόσθεσε ότι η θεσμοθέτηση της κυριακάτικης εργασίας σε κλάδους βιομηχανίας «θα προσθέσει στους εργαζόμενους +115% του ημερομισθίου τους».

«Στα εργοστάσια θα γίνει τσακωμός για το ποιος θα πρωτοδουλέψει Κυριακή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Η επιθεώρηση εργασίας θα κάνει έλεγχο»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, διευκρίνισε ότι δεν αλλάζει το ωράριο εργασίας ωστόσο όπως είπε είναι «δικαίωμα του εργαζόμενου να δουλέψει και σε άλλο εργοδότη».

Μάλιστα, για να ενισχύσει το επιχείρημά του, τόνισε ότι αυτό είναι σύμφωνο με ευρωπαϊκή οδηγία.

«Κανένας εργοδότης δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει καταχρηστικά το δικαίωμα αυτό. Η επιθεώρηση εργασίας θα κάνει έλεγχο μέσω του Εργάνη», πρόσθεσε.

Αναφορικά με τις τριετίες, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι το μέτρο δε γινόταν να έχει αναδρομική ισχύ καθώς οι εργοδότες δεν μπορούν να αντέξουν το συγκεκριμένο οικονομικό βάρος. 

«Ταλαντούχος ο Κασσελάκης»

Τέλος για την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η «ΝΔ δεν υποτιμά κανένα πολιτικό αντίπαλο και ούτε τον Κασσελάκη».

Μάλιστα, χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «ταλαντούχο» με καλή επικοινωνιακή ομάδα.

Προέβη ωστόσο και σε μία φτήνη επίθεση απέναντί του λέγοντας πως «η εκλογή του έχει δημιουργήσει πολλές απορίες όπως για παράδειγμα εάν έχει εκλεχθεί ο Κασσελάκης ή όλη η οικογένεια».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...