Προκαλεί ο Μητσοτάκης: «Η καλή απόδοση της οικονομίας να αντισταθμίσει το σκοτεινό κλίμα των πυρκαγιών» (vid)

Αγωνιώδης η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να αλλάξει την ατζέντα από τις καταστροφικές πυρκαγιές που μαίνονται επί εβδομάδες στην επικράτεια και να στρέψει αλλού την προσοχή των πολιτών, ούτως ώστε να αποφύγει την απολογία για τις σοβαρές πολιτικές ευθύνες.

Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη την Τρίτη, συγκρίνοντας τις πυρκαγιές με την οικονομία.

«Αν κάτι μπορεί σήμερα να αντισταθμίσει αυτό το -θα έλεγα- σκοτεινό κλίμα το οποίο λογικό είναι να επικρατεί στην ελληνική κοινωνία λόγω των καταστροφικών φωτιών, ειδικά στην περιοχή του Έβρου, αυτό μπορεί να είναι μόνο η πολύ καλή απόδοση της οικονομίας μας…», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. Μάλιστα, θέλησε στη συνέχεια να γίνει πιο συγκεκριμένος, αναφέροντας ότι μιλά για «μία οικονομία η οποία αναπτύσσεται γρήγορα, ένας τουρισμός ο οποίος φαίνεται να διανύει μία εξαιρετικά καλή χρονιά, εξαγωγές οι οποίες αυξάνονται και ταυτόχρονα πολλές νέες επενδύσεις οι οποίες δρομολογούνται. Σημαντικές επενδύσεις που αφορούν και την ίδια την πόλη της Θεσσαλονίκης…».

Μία ημέρα πριν την έναρξη της προ ημερησίας συζήτηση για τις πυρκαγιές, στην οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κληθεί να απολογηθεί για τα όσα (δεν) έκανε ώστε να μην γίνουν στάχτη εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα σε Έβρο, Πάρνηθα, Ρόδο, Δυτική Αττική, ο πρωθυπουργός είπε -εν ολίγοις- στους πολίτες ότι μπορούν να αισθάνονται καλά ξανά επειδή καταγράφονται (όπως δηλώνει ο ίδιος) θετικές ενδείξεις για οικονομική ανάπτυξη.

Όλα αυτά ενώ η μεγάλη φωτιά στον Έβρο καίει εδώ και 12 ημέρες.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...