Πού πήραν τα υψηλότερα ποσοστά οι «Σπαρτιάτες»

Η είσοδος του κόμματος «Σπαρτιάτες» ήταν μία από τις κυριότερες αποδείξεις της άκρας δεξιάς στροφής στα πολιτικά δρώμενα της χώρας. Το μόρφωμα που επέλεξε να στηρίξει από τη φυλακή ο καταδικασμένος Ηλίας Κασιδιάρης συγκέντρωσε ποσοστό 4,64% και 241.631 ψήφους.

Οι «Σπαρτιάτες» θα έχουν 12 εκπροσώπους στη νέα Βουλή, κατακτώντας έδρα στις εκλογικές Περιφέρειες της Α’ Αθηνών, της Β’ Πειραιά, του Δυτικού του Βορείου και του Νότιου Τομέα Αθηνών, της Ανατολικής Αττικής, της Α’ και της Β’ Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, της Αχαΐας του Ηρακλείου και της Αιτωλοακαρνανίας.

Συγκεκριμένα, το μόρφωμα που στήριξε ο Ηλίας Κασιδιάρης ξεπέρασε το 7% σε Δυτική Αττική (7,56%) και Λακωνία (7,36%), ενώ άγγιξε το 6% στη Δράμα (5,99%) και τη Μεσσηνία (5,92%).

Παράλληλα, οι «Σπαρτιάτες» ξεπέρασαν το 5% σε άλλες 20 εκλογικές περιφέρειες της χώρας: Ημαθία, Δωδεκανήσου, Β’ Πειραιά, Κορινθία, Χαλκιδική, Κιλκίς, Έβρου, Πιερίας, Καβάλας, Βοιωτίας, Κέρκυρας, Ευβοίας, Αργολίδας, Β’ Θεσσαλονίκης, Ζακύνθου, Φθιώτιδας, Σερρών, Λάρισας, Πέλλας και Αιτωλοακαρνανίας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...