Πολιτικός σεισμός: Η Καϊλή έδωσε πολλά βαριά ονόματα από τα μπουντρούμια των βελγικών φυλακών

Τη στιγμή που από ώρα σε ώρα κρίνεται η τύχη της Εύας Καϊλή για το Qatargate, οι εξελίξεις διαδέχονται η μία την άλλη καθώς ο ευρωπαϊκός Τύπος ασχολείται με την πολύκροτη υπόθεση που έχει προκαλέσει πολιτικό «σεισμό».

Συγκεκριμένα, όπως αποκαλύπτει η «Il Fatto Quotidiano» η Εύα Καϊλή, στις σύντομης διάρκειας δηλώσεις της μπροστά στους αστυνομικούς (στις 10 Δεκεμβρίου) και τον εισαγγελέα Κλεζ (στις 11 Δεκεμβρίου), αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε πολλά ονόματα «ορισμένα και βαριά». Ανάμεσά τους, αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα, τα ονόματα εκείνων με τους οποίους προσπάθησε να επικοινωνήσει μετά την έφοδο των Βέλγων αστυνομικών στο διαμέρισμά της στις Βρυξέλλες – ο ένας ήταν ο Αντόνιο Παντσέρι και οι άλλοι δύο οι ευρωβουλευτές Μαρκ Ταραμπέλα και Μαρία Αρένα.

Η Εύα Καϊλή εμφανίζεται, επίσης, να υποστηρίζει την απολογία Τζιόρτζι ο οποίος είχε πει ότι «τυφλώθηκα από το χρέος στον Παντσέρι». Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Ελληνίδα ευρωβουλευτής φέρεται να είπε «ο Φραντσέσκο δεν μπορούσε να πει όχι, ήταν πολύ ευγενικός. Ίσως να έπρεπε να πω κάτι γιατί είμαι μεγαλύτερη».

Η ιταλική ιστοσελίδα παρουσιάζει την Εύα Καϊλή να λέει στις βελγικές αρχές ότι η βαλίτσα με τα 600.000 ευρώ ήταν στο σπίτι της για τρεις ή τέσσερις μήνες. «Η βαλίτσα ήταν για τον Παντσέρι» φέρεται να υποστήριξε για τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του πατέρα της έξω από ξενοδοχείο των Βρυξελλών. Όσο, δε, για τα υπόλοιπα 150.000 ευρώ που βρέθηκαν στο διαμέρισμα των Βρυξελλών, η Εύα Καϊλή φέρται να υποστήριξε ότι «ο Τζιόρτζι τα είχε δανειστεί για το σπίτι».

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...