«Συναγερμός» στο Μαξίμου – Η νέα δημοσκόπηση που δείχνει κατάρρευση των ποσοστών της ΝΔ

«Συναγερμός» έχει σημάνει στη Νέα Δημοκρατία μετά την υποχώρηση των ποσοστών της που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις μετά την τραγωδία με 57 νεκρούς στα Τέμπη.

Το διάστημα που μεσολαβεί μέχρι το Πάσχα θεωρείται εξαιρετικά κρίσιμο, καθώς θα φανεί αν αρχίζει η επανασυσπείρωση των γαλάζιων ψηφοφόρων ή διατηρείται ως έχει η κατάσταση.

Στη ΝΔ διάχυτη είναι η ανησυχία για το γεγονός ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων παραμένει υψηλό λίγο πριν τις εκλογές, σύμφωνα με το ethnos.gr.

Σύμφωνα με την Alco, οι αναποφάσιστοι ανέρχονται πλέον στο 18%, με το 40% να δηλώσει στην έρευνα πως είχε ψηφίσει το 2019 τη Νέα Δημοκρατία (ενώ πριν από την τραγωδία στα Τέμπη ήταν στο 20%). Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ίδια έρευνα η συσπείρωση της ΝΔ καταγράφηκε μετά τα Τέμπη μειωμένη κατά 9 μονάδες μέσα σε έναν μήνα και υποχώρησε στο 68%.

Παράλληλα, προβληματισμός στο στρατόπεδο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει για το γεγονός πως στις τελευταίες μετρήσεις το βασικό συναίσθημα των πολιτών είναι η «οργή». Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στο δρόμο προς τις εκλογές σε μία ψήφο με αντικυβερνητικά χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗinstanews.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ