Σε πανικό ο Μητσοτάκης μετά τον ανασχηματισμό – Έντρομος για τη συνέντευξη στη ΔΕΘ

Ρελάνς στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) θα επιχειρήσει ο Κυρ. Μητσοτάκης, προκειμένου να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί μετά το φιάσκο του ανασχηματισμού.

Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στην καθιερωμένη ομιλία του προς τις παραγωγικές τάξεις πρόκειται να προχωρήσει σε εξαγγελίες πιο γενναιόδωρες από ό,τι προέβλεπε ο αρχικός προγραμματισμός. Εξαγγελίες που θα αφορούν μειώσεις στη φορολογία και μέτρα που θα ανακουφίσουν τις οικονομικά ασθενέστερες τάξεις. Το οικονομικό επιτελείο έχει λάβει σαφείς οδηγίες να εξειδικεύσει τα μέτρα αυτά και να βρει (διασφαλίσει) τα κονδύλια που απαιτούνται για τη χρηματοδότηση των πρόσθετων εξαγγελιών του πρωθυπουργού, ούτως ώστε να μην κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση ότι εξαγγέλλει μέτρα χωρίς να υπάρχουν οι ανάλογες πιστώσεις.

Αγωνία για τη συνέντευξη

Ένας από τους (βασικούς) λόγους που ο πρωθυπουργός βιάστηκε να κάνει ανασχηματισμό και να αλλάξει την ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ήταν για να μη βρεθεί αντιμέτωπος με τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το ότι δεν πήρε μέτρα για την κακή διαχείριση με τις πυρκαγιές. Ωστόσο, έτσι όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα με τον ανασχηματισμό, ο κ. Μητσοτάκης θα κληθεί να απαντήσει σε πολύ πιο δύσκολα ερωτήματα. Για το γεγονός ότι ο ανασχηματισμός δεν ήταν ούτε δομικός ούτε σαρωτικός, όπως τουλάχιστον… υπόσχονταν οι διαρροές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ακόμη, για το «στραπάτσο» στην υπόθεση με τον Ευ. Αποστολάκη, για την «καρατόμηση» του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, αλλά και αναπόφευκτα ερωτήσεις για τα εθνικά θέματα, σε σχέση με τον… Αντ. Σαμαρά

Ως εκ τούτου, είναι λογικό στο Μέγαρο Μαξίμου να επικρατεί αγωνία για τη συνέντευξη Τύπου, αν δηλαδή θα καταφέρει ο πρωθυπουργός να περάσει το μήνυμά του ή θα υποχρεωθεί σε μια παρατεταμένη απολογία. Κάτι που θα έχει αναμφίβολα αρνητικό (πολιτικό) αντίκτυπο.

ΠΗΓΗparon.gr

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ