«Ποιος τις έβαλε;» – Δεν έχει προηγούμενο ο διασυρμός του Βασίλη Κικίλια από την «Καθημερινή» (pic)

Με τις μεγάλες πυρκαγιές του Αυγούστου, κυρίως στον Έβρο, πέραν όλων των άλλων, ήταν και μία δήλωση του Βασίλη Κικίλια που έκανε εντύπωση και συζητήθηκε ποικιλοτρόπως: «Αλιτήριoι βάζουν φωτιές – δεν θα γλιτώσετε, θα σας βρούμε» είχε πει με εμφατικό ύφος ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης.
Όπως είχε κάνει εντύπωση, ως προκλητική δικαιολογία της κρατικής ανικανότητας τότε και η θεωρία της κυβέρνησης ότι οι πυρκαγιές στο δάσος της Δαδιάς είχαν εκδηλωθεί σε περάσματα μεταναστών. Όλα αυτά είχαν εκληφθεί τότε ως απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να μετατοπίσει αλλού τις ευθύνες της.

Η «Καθημερινή» δεν ξέχασε εκείνη την ατάκα του κ. Κικίλια, ούτε τη συγκεκριμένη θεωρία και στο κυριακάτικο φύλλο της φροντίζει να στάξει λίγη ειρωνεία, με αφορμή τις πλημμύρες στη Θεσσαλία και την αμηχανία πλέον στο υπουργείο να βρεθούν υπαίτιοι για το φαινόμενο:
“Σε ποια «γνωστά περάσματα» εκδηλώθηκαν οι εστίες νερού; Ποιοι «αλιτήριοι» έβαλαν τις πλημμύρες;” γράφει σε πλαίσιο στη δεύτερη σελίδα της υπό τον τίτλο “Χωρίς βαρβάρους”…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ