Ποιον θα ψηφίσει η Όλγα Γεροβασίλη για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ;

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, μίλησε στα «Παραπολιτικά» 90.1 FΜ, στην εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τους Δημήτρη Τάκη και Χριστίνα Κοραή.

Μεταξύ άλλων, τόνισε:

Για τις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΣΥΡΙΖΑ

Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Η ανάγκη της ενότητας, η ανάγκη να ισχυροποιηθεί ο προοδευτικός πόλος της χώρας ως απόλυτη ανάγκη και διακύβευμα για τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία στη χώρα, αυτή είναι η συζήτηση.

Ερωτηθείσα αν είναι υπαρκτό σενάριο η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ
Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Κατά τη άποψή μου όχι διότι γνωρίζω πάρα πολύ καλά τις διαθέσεις των υποψηφίων και τον κ. Κασσελάκη που τον γνωρίζω λιγότερο ο ίδιος έχει δηλώσει ότι θα είναι στο ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη μέρα σε όποιες συνθήκες.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι χρειάζεται να γίνει «καινούργιος» ΣΥΡΙΖΑ
Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Έχουμε σκεφτεί πάρα πολλά και σκεφτόμαστε ακόμη λάθη, παραλείψεις, ανάγκη προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα και του κομματικού φορέα και βεβαίως των θέσεων ούτως ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της κοινωνίας. Έχουμε αναγνωρίσει λάθη μας τα οποία έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και το έχουμε πει δημοσίως ξεκινώντας ο ίδιος ο Α. Τσίπρας από την πρώτη στιγμή που μίλησε και έκανε δημόσια αυτοκριτική για το τι συνέβη και είχαμε και τη μεγάλη εκλογική ήττα. Δεν τελείωσε αυτή η συζήτηση απλά αυτό το διάστημα έχει το σοβαρό ζητούμενο το να έχει καινούργιο πρόεδρο μετά την αποχώρηση του Α. Τσίπρα. Ωστόσο είμαστε όλοι προβληματισμένοι γιατί η κοινωνία είναι μια κοινωνία με κόπωση εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης που πέρασε για πολλά χρόνια η χώρα και σήμερα δεν προοιωνίζεται καλύτερα μηνύματα, έχουμε τις φυσικές καταστροφές που συγκλόνισαν την ελληνική κοινωνία και τα επερχόμενα ζητήματα τα οποία δεν φαίνονται μπροστά μας και τόσο αισιόδοξα όσον αφορά την ελληνική οικονομία και έχουμε περάσει και δύο χρόνια πανδημίας. Όλα αυτά έχουν προφανώς επηρεάσει και έχουν δημιουργήσει κοινωνικές μεταβολές στα ζητούμενα της ελληνικής κοινωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να είναι οργανωμένος, μεθοδικός και κυρίως να έχει κάνει τη σωστή ανάγνωση. Οφείλει να ανανεωθεί, δεν υπάρχει καινούργιο ωστόσο αυτό είναι μια ανάγκη βελτίωσης διαρκής πόσο μάλλον τώρα μετά την αποχώρηση του Αλ. Τσίπρα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και στο ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείσα αν λείπει ο Αλ. Τσίπρας
Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Εκτιμώ πως ναι. Λείπει από μένα προσωπικά έτσι κι αλλιώς αλλά και από πάρα πολλούς από εμάς. Η αγάπη και η εμπιστοσύνη στον Αλ. Τσίπρα από ένα μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας ήταν μεγάλη και εκτιμώ ότι εκτός του ότι για εμάς είναι ένα μεγάλο κενό εκτιμώ ότι λείπει και για αυτούς που δεν στήριζαν τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμώ ότι λείπει και στη ΝΔ και εννοώ ότι η κυβέρνηση για να καλύψει δικές της ανεπάρκειες έδειχνε απέναντι ένα μπαμπούλα που ήταν ο Αλ. Τσίπρας το κάνανε και τα άλλα κόμματα αυτό.

Ερωτηθείσα αν πιστεύει ότι είναι φαινόμενο η υποψηφιότητα Κασσελάκη για το ΣΥΡΙΖΑ
Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Ήταν ένας αιφνιδιασμός διότι δεν υπάρχει παρελθόν βέβαια δεν το βλέπω με φόβο, είναι μια πραγματικότητα η οποία τάραξε τα νερά, ανακάτεψε την τράπουλα. Προφανώς προσθέτει χαρακτηριστικά που βρίσκουν κοινωνική ανταπόκριση άρα και αυτό οφείλουμε να το δούμε. Μέσα σε όλη αυτή τη συζήτηση και για την ανανέωση και για τον τρόπο απεύθυνσης, τον ρόλο των social media πόσο καθοριστικός έχει γίνει στη ζωή μας.

Ερωτηθείσα τι μήνυμα θα ήθελε να στείλουν οι κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ
Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Μια μαζική συμμετοχή είναι το μεγάλο στοίχημα αυτής της στιγμής.
ΔΗΜ: Από ποιον αριθμό και πάνω θα ήσασταν ευχαριστημένη
Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Προφανώς δεν θα είναι 150 χιλιάδες όπως ήταν δηλαδή στην εκλογή του Αλ. Τσίπρα που είχε άλλα χαρακτηριστικά αλλά εκτιμώ ότι ένα μεσαίο μέγεθος, χαμηλότερο από αυτό βεβαίως θα είναι σημαντικό. Θεωρώ ότι όσο μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο πιο δυνατά θα είναι τα πολιτικά μηνύματα.

Ερωτηθείσα ποια είναι η επιλογή της για την αρχηγία του κόμματος
Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Την επιλογή μου την έχω κάνει, δεν την έχω κάνει δημόσια και δεν θα το κάνω. Εκτιμώ ότι επειδή έχω θέσει τον εαυτό μου στην υπηρεσία αυτού του χώρου και θα είμαι εδώ την επόμενη μέρα με όποιον επικεφαλής θεωρώ ότι έχοντας και θεσμικούς ρόλους αυτά τα χρόνια θεωρώ ότι μπορώ να παραμείνω σε αυτή τη θέση και να υπηρετήσω όπως υπηρετώ μέχρι σήμερα με όλες μου τις δυνάμεις το μεγάλο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία για τα περαιτέρω πια.

Ερωτηθείσα αν αισθάνεται τον κ.Κασσελάκη το ίδιο σύντροφο με τους υπόλοιπους υποψηφίους
Ο.ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Τον ξέρω λιγότερο γιατί με τους άλλους έχουμε μεγάλη διαδρομή κοινή αλλά αυτό δεν μεταβάλλει το να αισθάνομαι ότι είναι ένας σύντροφος μου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...