Πετρέλαιο θέρμανσης: Με τιμή από 1,309 ευρώ άρχισε η διάθεσή του

«Πρεμιέρα» με τιμή που ξεκινά από 1,309 ευρώ το λίτρο έκανε σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά, εν μέσω ενός κλίματος ανησυχίας και αβεβαιότητας λόγω των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή.

Η τιμή στην έναρξη της χειμερινής περιόδου είναι 10 λεπτά χαμηλότερη σε σύγκριση με την τιμή που διαμορφώθηκε κατά την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, η οποία προέκυψε ύστερα από επιδότηση στην αντλία που κατέβαλε ο κρατικός προϋπολογισμός και πρόσθετη επιδότηση από τα διυλιστήρια.

Επίδομα θέρμανσης: Το χρονοδιάγραμμα καταβολής και υποβολής αιτήσεων

Τον Δεκέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης στους δικαιούχους για τη φετινή χειμερινή περίοδο 2023-2024. Με το συνολικό ποσό να έχει προσδιοριστεί στα 237 εκατ. ευρώ, εκτιμάται ότι τα πρώτα 189 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν μέχρι το τέλος του έτους και τα υπόλοιπα 48 εκατ. ευρώ το 2024.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων αναμένεται να ανοίξει τον Νοέμβριο. Τα ποσά του επιδόματος στους δικαιούχους θα καταβάλλονται, σταδιακά ανάλογα με το χρόνο υποβολής των αιτήσεων σε συνδυασμό με τα παραστατικά αγοράς. Η καταβολή της πρώτης δόσης σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, με τους παλαιούς δικαιούχους να είναι οι πρώτοι που θα πληρωθούν και πιθανότερα προς τα τέλη του ίδιου μήνα οι νέοι. Οι επόμενες καταβολές θα πραγματοποιηθούν το Φεβρουάριο και τον Απρίλιο, όπως και πέρυσι.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ