Άγρια επίθεση Λακόπουλου στον Αλέξη Τσίπρα λόγω Κασσελάκη: «Καλά τα πάει, θα τον διαλύσει»

Η Πυθία καταγράφει

Επίθεση ΚΑΙ στον Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιεί ο ο γνωστός αρθρογράφος (άλλοτε κλίματος Τσίπρα), Γιώργος Λακόπουλος. Μάλιστα κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι θα διαλύσει, δήθεν μέσω του Κασσελάκη, τον ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Γιώργου Λακόπουλου, που δημοσιεύτηκε στο anoixtoparathyro.gr:

Από Στ. Κασσελάκης – ή ο «Στέφανος της Ελλάδας», αν το προτιμάτε- πέρασε και από τον ΣΕΒ, αφήνοντας πίσω του την προτροπή «με λέτε Πρωθυπουργό»» – αφού τους έπεισε ότι «όλο δικοί μας είμαστε» που έλεγε κι ο Ρασούλης.

Μετά ανακοίνωσε μια «μια σκιώδη κυβέρνηση» – κανονική κυβέρνηση σκιών. Ευλόγως. Αφού ξέρουμε τον «Πρωθυπουργό», «πρέπει να ξέρουμε και τους «υπουργούς του».

Για όσους μειδιούν, η απάντηση είναι: αυτούς έχει το μαγαζί αυτούς χρησιμοποίησε και ο Κασσελάκης. Όπως αποφάσισε ο Πολάκης, που θα τους συντονίζει κιόλας. Για να βρεθεί άνθρωπος με επάρκεια στον νέο ΣΎΡΙΖΑ «τομεάρχης» χρειάζεται το φανάρι του Διογένη.

Ο Όθων Ηλιόπουλος στον Απόδημο Ελληνισμό, ο Συμεών Κεδίκογλου στην Πολιτική Προστασία, η Καλλιόπη Βέττα στον Τουρισμό, άντε και η Ακρίτα στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έχουν έξωθεν καλή μαρτυρία, για «τομεάρχες». Ίσως και δυο τρεις ακόμη, όπως ο Καραμέρος και ο Μαμουλάκης. Από εκεί και κάτω μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά.

Όταν τα Οικονομικά δεν τα χειρίζεται ο Τσακαλώτος που είναι ο καλύτερος που έχουν-  αλλά ο Παππάς με τόσα που έχει στην καμπούρα του, η  εξωτερική πολιτική ανατίθεται στη Δούρου, που ως τώρα έκανε την ιέρεια του περιβάλλοντος, και την Υγεία αναλαμβάνει η Νοτοπούλου,  το σχήμα μόνο αξιοπιστίας δεν αποπνέει -για να κάνει αντιπολίτευση.

Αποσυντίθεται. Άλλωστε με αυτούς πάτωσε ο ΣΥΡΙΖΑ – με τον καλύτερο αρχηγό στη Ιστορία του- με τον Κασσελάκη θα επιβιώσει;

«Αριστερός επιχειρηματίας»

Αν πράγματι αυτό που συμβαίνει στην Κουμουνδούρου, το «έστησε» κάποιος, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι, διαθέτει διαστροφική σκέψη. Αν προκύπτει από μόνο του, ο Θεός της πολιτικής αποφάσισε να τελειώσει τον ΣΎΡΙΖΑ με τον χειρότερο τρόπο.

Το καλαμπούρι πάντως, αρχίζει να γίνει βαρετό. Ακόμη και αν σπεύσουν να το υπερασπιστούν και δυο τρεις Συριζαίοι στο μιντιακό στερέωμα, η πραγματικότητα δεν αλλάζει:

Στον ΣΥΡΙΖΑ έβγαλαν πρόεδρο κάποιον που δεν είχε ιδέα από πολιτική και Αριστερά, και δεν τον ακολουθούσε κανείς- αφού κανείς δεν τον ήξερε άλλωστε.

Πρώτα έγινε πρόεδρος του κόμματος και στη συνέχεια μαθαίνει,  τρέχει στην Αμερική να τακτοποιήσει, άγνωστες, υποχρεώσεις του, και μετά θα λείψει για το 20μερο της θητείας του- που δεν είχε σκεφθεί αν εκπληρώσει προτού ζητήσει να μπει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.

Όταν τελειώσουν θα αναλάβει κανονικός αρχηγός. Αν υπάρχει κόμμα ως τότε…

Έχοντας εκχωρήσει τις εξουσίες σε αυτούς που θα έπρεπε να έχουν απομακρυνθεί πρώτοι, φτιάχνει «προοδευτική παράταξη», για να κερδίσει τις εκλογές και για να δει «δεύτερη φορά» και ο Πολάκης, που τόχει καημό να «είναι αλλιώς».

Τίποτε από όλα έλεγαν ότι επιδιώκουν όλες οι πλευρές του ΣΎΡΙΖΑ δεν εκπροσωπείται στον νέο αρχηγό. Και ο ίδιος περισσότερο πουλάει τρέλα, παρά κάνει πολιτική. Ακόμη και όταν απαγγέλει ανιαρά, τα κείμενα που του γράφουν.

Στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ προσπάθησε να πλασάρει τον εαυτό του, σε όσους, όπως τους είπε, «είναι σαν κι αυτούς». Ήταν ο λάθος άνθρωπος σε λάθος ακροατήριο.

«Αριστερός επιχειρηματίας», αρχηγός «αριστερή παράταξη», αλλά τίποτε από όσα λέει δεν είναι αριστερό.

Στον κόσμο του η Ελλάδα είναι ακόμη «Ψωροκώσταινα» και αυτός θα «συνεργαστεί» με τους επιχειρηματίες της, για να γίνουν μέτοχοι στις επιχειρήσεις τους και οι εργαζόμενοι … και αν είναι δυνατόν να είναι και φίλοι μεταξύ τους. Ό,τι του φανεί…

Προηγουμένως έλεγε ότι το αποτέλεσμα των εκλογών «μήνυμα που του έστειλαν οι πολίτες για «να δημιουργήσει την προοδευτική παράταξη». Ότι η ΝΔ τα πήρε όλα είναι οφθαλμαπάτη και λεπτομέρεια…

Ο αλλόκοτος επισκέπτης

Από την ημέρα της εκλογής του ο Κασσελάκης, όχι μόνο δεν προσθέτει στο κόμμα που τον ανέδειξε, αλλά γίνεται αιτία νέων διαρροών. Ακόμη και από το παλιό κομματικό ακροατήριο. Όσοι έμεναν μετά το 2019 στις παρυφές του κόμματος, με την προσδοκία ότι κάτι θα αλλάξει, τώρα παίρνουν το καπελάκι τους και φεύγουν.

Η λίστα που έχει στην κορυφή το όνομα του καθηγητή Γρήγορη Γεροτζιάφα, θα μεγαλώσει πολύ.

Ποιος μένει σε κόμμα με την κοινοβουλευτική ηγεσία που παρουσίασε ο νέο αρχηγός;  Με πρώτο βιολί κάποιον που το κόμμα, υπό την προηγούμενη ηγεσία, σκόπευσε να αποπέμψει- και σε ρόλο δεκανέα υπηρεσίας έναν απόστρατο που εκδίδει ημερήσιες διαταγές;

Επί ηγεσίας Τσίπρα το πρόβλημα του ΣΎΡΙΖΑ ήταν τα βαρίδια – και ο δισταγμός του να τους αποπέμψει έκανε τελικά τον ίδιο πρόβλημα. Ο διάδοχός του, είναι εξ αρχής ο ίδιος πρόβλημα και αναδείχθηκε με την πρώτη κάλπη σε καρπαζοεισπράκτορα. Αρχηγός με ανθρωποδιώχτη.

Απόδειξη ότι υποψήφιοι του κόμματος, που είχαν αξιοπρεπή παρουσία στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τώρα καταποντίστηκαν.

 Από τους νεότερους ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΎΡΙΖΑ στην Κρήτη πάτωσε και στην Αθήνα ο ευπρεπής Κώστας Ζαχαριάδης έχασε τη δεύτερη θέση, από την στιγμή που μπήκε στο κάδρο του ο Κασσελάκης.

Ο «Καπετάν Ένας»

Εν τω μεταξύ ο ίδιος συνεχίζει να παίζει ένα περίεργο παιχνίδι, υποδηλώνοντας ότι κινείται με τις ευλογίες του Τσίπρα- παρότι κατεδαφίζει την πολιτική και τις μεθόδους του. Κάθε τόσο βρίσκει μια αφορμή για να αναφερθεί σ’ αυτόν στα ξεκούδουνα, με υπαινικτικό τρόπο.  Παρότι ο Τσίπρας πουθενά δεν έδειξε ότι τον εκπροσωπεί ο Κασσελάκης και ό,τι νομίζει για την πολιτική.

Αυτή τη φορά «τον ευχαρίστησε» για την ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης- την οποία μάλλον δεν διάβασε για να χαρακτηρίζει «σύντομη». Προφανώς προσπαθεί να πείσει ότι εμπνέεται .

Μόνο που ο Τσίπρας σεβόταν το Καταστατικό του κόμματος και στην επιλογή υποψήφιων βουλευτών, που ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή. Έτσι τη γλύτωσε ο Πολάκης…

Ο πρώην Πρωθυπουργός με εκατομμύρια ψηφοφόρους είχε σεβασμό στα κομματικά όργανα και σεμνότητα απέναντι ακόμη και στους υπονομευτές του.

Ο Κασσελάκης αυτοχρίσθηκε «καπετάν Ένας» και κόβει προκαταβολικά όποιον «υπονομεύσει την ενότητα της Κ. Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ». Δηλαδή τους…. 16 που δεν ψήφισαν την πρότασή του .

Κάποιοι λένε οι ο Τσίπρας μετά το σοκ που δοκίμασε όταν του ζήτησε… άδεια για να τον διαδεχθεί, το φιλοσόφησε. Έτσι άφησε ανεμπόδιστο αυτόν τον  αλλόκοτο επισκέπτη να αναδειχθεί- κυρίως με την υποστήριξη δικών του ανθρώπων.  Ίσως από περιέργεια…

Στην πράξη αποδεικνύεται ότι είναι ο καλύτερος τρόπος να τελειώσει -με – το κόμμα,  που τον οδήγησε στον καταποντισμό, αλλά από συναισθηματισμό, δεν άντεχε να ανατινάξει μόνος του.

Δεν έχει λόγο,  ούτε τον τρόπο να  εμποδίσει. Ο καθένας στην πολιτική είναι υπεύθυνος ακόμη και για την διάλυσή του: αυτόν ήθελαν, αυτόν έχουν.   Ο Κασσελάκης μιας χαρά το πάει. Όλο και χειρότερο γίνεται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ