Βρόμικος «πόλεμος» στο στενό περιβάλλον του Αλέξη Τσίπρα – Χαμός ανάμεσα σε συμβούλους, εκδότες και… επιχειρηματίες – Ποιοι έχουν βάλει στο στόχαστρο τον Βαξεβάνη

Periodista

Στην Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και προετοιμάζονται για την εκλογική αναμέτρηση. Και ενώ ο κύκλος των εσωκομματικών διαδικασιών έχει κλείσει, θα περίμενε κανείς ότι στον ΣΥΡΙΖΑ βαδίζουν ενωμένοι στο «δρόμο» προς τις εκλογές που πλησιάζουν.

Δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μπορεί στο κόμμα τα ζητήματα να έχουν λυθεί μετά την πανηγυρική εκλογή του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και η εσωστρέφεια να έχει περιοριστεί, δεν συμβαίνει, όμως, το ίδιο στο στενό περιβάλλον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Εκεί – μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας ακόμη – διεξάγεται λυσσαλέος πόλεμος, ο οποίος θα έχει συνέπειες στην πορεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τις κάλπες.

Σύμβουλοι, εκδότες και… επιχειρηματίες βρίσκονται στα χαρακώματα, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι – και οι «Προεδρικοί» – που ρωτάνε το εξής: «Μήπως είχε δίκιο ο Τσακαλώτος όταν είχε μιλήσει αρνητικά για την ομάδα συμβούλων του Προέδρου».

Ας γίνουμε συγκεκριμένοι.

Γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα έχουν δημιουργηθεί δύο με τρία ισχυρά κέντρα που επηρεάζουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται και τη στρατηγική που χαράσσεται στον 7ο όροφο της Κουμουνδούρου.

Σε αυτό το πλαίσιο κάποιοι παίζουν το παιχνίδι της «υπονόμευσης» υπαρκτών ή… φανταστικών αντιπάλων.

Για παράδειγμα θυμάστε που σας γράφαμε για τον σύμβουλο του Αλέξη Τσίπρα στον τομέα των ΜΜΕ και της επικοινωνίας ο οποίος έχει συγκροτήσει «ομάδα» μαζί με επιχειρηματία – κολλητό του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πίεζαν για την υπόθεση Κουκάκη στην παγίδα της οποίας έπεσαν τόσο ο Τσίπρας, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ; Θυμάστε που σας είχαμε αποκαλύψει ότι ο επιχειρηματίας – κολλητός του προέδρου βρισκόταν πίσω από την ανάπτυξη ειδικής σχέσεις με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, ο οποίος περιέργως απολαμβάνει της στήριξης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Θυμάστε που σας γράφαμε ότι ο επιχειρηματίας αυτός είναι που τον αποκαλούν και «πραγματικό CEO» σε μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο, ο οποίος βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο του δημοσιογραφικού και όχι μόνο ενδιαφέροντος;

Ε, λοιπόν Στο στόχαστρό αυτής της παρεούλας βρίσκεται πλέον και ο Κώστας Βαξεβάνης και η εφημερίδα Documento, που βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος της αντιπολίτευσης που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Να σημειωθεί ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται πίσω από ιστοσελίδα που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ και λέγεται ότι είναι ενοχλημένος από την επιρροή που ασκούν Βαξεβάνης και Documento στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στη στρατηγική που χαράσσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ίδιο παράκεντρο που συγκροτούν ο σύμβουλος με τον επιχειρηματία – κολλητό του προέδρου, έχει βάλει στο στόχαστρο και τον Μιχάλη Καλογήρου, τον διευθυντή του γραφείου του Αλέξη Τσίπρα. Οι γνωρίζοντες ισχυρίζονται ότι ο σύμβουλος με τον επιχειρηματία θα κλιμακώσουν τον παρασκηνιακό πόλεμο εναντίον του.

Εμείς θα σημειώσουμε τούτο: Καλό είναι ο Αλέξης Τσίπρας να είναι προσεκτικός, ώστε να μην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος τα οποία μπορεί να αποβούν μοιραία για το εκλογικό αποτέλεσμα και όχι μόνο.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ