Ακούγονται πολλά για τη σχέση του Τσίπρα με τον Δένδια – Οι φήμες για τον μυστηριώδη επιχειρηματία

Periodista.gr

Ήταν Ιανουάριος του 2019 όταν ο Νίκος Δένδιας δεχόταν το θερμό χειροκρότημα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τη σφοδρή επίθεση που είχε εξαπολύσει κατά της Χρυσής Αυγής! Ορθώς είχαν πράξει βεβαίως οι βουλευτές του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

Αρκεί, όμως, εκείνο το στιγμιότυπο, ώστε ο Νίκος Δένδιας να είναι για το κόμμα, σήμερα, της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο… αγαπημένος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη;

«Μα είναι δελφίνος» θα διαπιστώσει ο καθένας με ευκολία για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει μέσω του «προμοταρίσματος» του υπουργού Εξωτερικών να δημιουργήσει ρήγμα στο κυβερνητικό σχήμα. Τόση αθωότητα στις μέρες μας; Ακόμη και αν στους υψηλούς ορόφους του κτιρίου της πλατείας Κουμουνδούρου σκέφτονται με τέτοια αφέλεια κάποιος κάποια στιγμή θα επισήμαινε ότι με τη στήριξη στον Νίκο Δένδια τελικά ενισχύουν τον Μητσοτάκη συσπειρώνοντας τους ψηφοφόρους της ΝΔ γύρω από το πρόσωπο του πρωθυπουργού. «Κοιτάξτε ποιον στηρίζει» ο ΣΥΡΙΖΑ διαρρέουν ήδη από το Μαξίμου τρίβοντας τα χέρια τους.

«Μα πως ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον Νίκο Δένδια» θα ρωτούσε κάποιος. Άμεσα και έμμεσα, κυρίως μέσω ΜΜΕ που πρόσκεινται στον Αλέξη Τσίπρα. Προσέξτε όχι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στον Αλέξη Τσίπρα. Τη μία δίνουν συγχαρητήρια στον υπουργό Εξωτερικών που αντέδρασε έντονα στο αντικομμουνιστικό παραλήρημα Μπογδάνου, την άλλη επισημαίνουν πόσο άδικα στοχοποιείται από το Μέγαρο Μαξίμου και πάει λέγοντας.

Καλά όλα αυτά. Είναι μέσα στο πολιτικό παιχνίδι, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, αν πιστέψουμε όσα ακούγονται και λέγονται στην πιάτσα αυτό το παιχνίδι δεν αθώο και μπορεί τελικά να βλάψει πολιτικά όχι μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το πολιτικό κεφάλαιο που λέγεται Αλέξης Τσίπρας.

Τι ψιθυρίζεται; Ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νίκος Δένδιας διατηρούν πολύ καλές σχέσεις. Ότι το μυστικό της στενής σχέσης βρίσκεται στην Κέρκυρα το νησί του Νίκου Δένδια και των πολύ καλών φίλων του Νίκου Δένδια που είναι στενοί φίλοι του Αλέξη Τσίπρα, τόσο στενοί ώστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει πραγματικά αγαπήσει το νησί.

Υπάρχει και κάτι ακόμη, που αν ισχύει είναι ακόμη χειρότερο και πρέπει να το προσέξει ο Αλέξης Τσίπρας, διότι δεν αποκλείεται το σύστημα Μαξίμου και τα ΜΜΕ της λίστας Πέτσα να το αξιοποιήσουν, ακόμη και αν ισχύουν τα μισά από όσα ακούγονται.

Λένε ότι σε τριγωνική σχέση στην οποία συμμετέχουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Νίκος Δένδιας το τρίτο πρόσωπο είναι επιχειρηματίας, ο οποίος παράλληλα έχει αναλάβει εδώ και καιρό ειδικές αρμοδιότητες – ο «πραγματικός CEO», λένε σε πολύ μεγάλο όμιλο με τον οποίο σχετίζεται ο Νίκος Δένδιας και το γραφείο του.

Με αυτές τις προχειρότητες δεν θα αργήσει το σύστημα των ΜΜΕ της λίστας Πέτσα – και καθώς οδεύουμε προς εκλογές – να μιλά και να γράφει για σχέσεις διαπλοκής του Αλέξη Τσίπρα. Άσε που και ο Νίκος Δένδιας θα υποστεί τρομακτική ζημιά με αποτέλεσμα να όνειρα για την ηγεσία της ΝΔ να αποδειχθούν “θερινής νυκτός”.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ