Παρέμβαση «βόμβα» από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Σε μία ηχηρή παρέμβαση που αφορά τη διαδικασία ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών, ακριβώς τη στιγμή που το θέμα απασχολεί την Ολομέλεια της Βουλής, προέβη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ειδικότερα, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την ανάγκη για πραγματοποίηση ονομαστικής ψηφοφορίας επί του εν λόγω νομοσχεδίου, επισημαίνοντας την αξία της δημοκρατίας και την ανάγκη για διαφάνεια στην έκφραση των απόψεων των βουλευτών.

«Ως μια χώρα με δημοκρατικές αρχές και μακραίωνη παράδοση στη δημοκρατία, είναι προτιμότερο η εν λόγω ψηφοφορία να διεξαχθεί ονομαστικά», δήλωσε, επισημαίνοντας πως αυτό θα ενισχύσει τη δημοκρατική διαδικασία και θα υπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα του ελληνικού λαού.

Αυτή η έκκληση του Αρχιεπισκόπου για ονομαστική ψηφοφορία εγείρει τη συζήτηση για την ανάγκη διαφάνειας και ευθύνης στις αποφάσεις που λαμβάνονται στο κοινοβούλιο, ειδικά σε θέματα μεγάλης κοινωνικής σημασίας όπως το γάμος ομόφυλων ζευγαριών.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος: Κόβεται ο Κανάκης στον ΑΝΤ1; Όργιο φημών για παρέμβαση Μητσοτάκη στον Κυριακού

Πρεμιέρα για τους Ράδιο Αρβύλα με το τραγούδι «Γλέντι» και στίχους αιχμής για την κυβέρνηση. Η φράση «πέρασε μια εξαετία που μοιάζει με επταετία» προκάλεσε σάλο και φήμες για παρέμβαση του Μαξίμου στον ΑΝΤ1

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά το ρόλο ελληνικής τράπεζας στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ερευνά τραπεζικό σκάνδαλο γύρω από τον...

Ο «μοναχικός» επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ: λάθος σημειολογία ή προάγγελος νέων ισορροπιών;

Μόνος επιχειρηματίας στη δεξίωση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ, ο Αλέξανδρος Εξάρχου συνοδευόμενος από την Ελένη Βρεττού. Ένδειξη άστοχης επιλογής ή προμήνυμα νέας εποχής στις επιχειρηματικές σχέσεις;

Σάλος στο παρασκήνιο: Ο επιχειρηματίας φίλος του Τσίπρα που «αγοράζει» στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της Αριστεράς

Παλιός φίλος του Αλέξη Τσίπρα, επιχειρηματίας με αλλεπάλληλα αποτυχημένα projects, φέρεται να χρηματοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και από την Αριστερά και από το ΠΑΣΟΚ, επιδιώκοντας ρόλο διαμορφωτή των εξελίξεων. Στενές σχέσεις με Τσίπρα, παλιά στήριξη στην Αχτσιόγλου