Εκρήξεις σε κεντρικό αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου στο Ιράν – Φόβοι για τρομοκρατία

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στον κεντρικό αγωγό φυσικού αερίου του Ιράν, προκαλώντας ζημιές στην υποδομή που εξυπηρετεί τη μεταφορά αερίου από το νότιο προς το βόρειο τμήμα της χώρας, σήμερα Τετάρτη, ενώ η Τεχεράνη κατηγόρησε για το περιστατικό «δολιοφθορά και τρομοκρατία».

Αν και αρχικές αναφορές έκαναν λόγο για διακοπές στην παροχή φυσικού αερίου σε βιομηχανικές μονάδες και γραφεία σε αρκετές επαρχίες, οι ιρανικές αρχές διέψευσαν τέτοιες πληροφορίες, επισημαίνοντας μέσω των κρατικών μέσων ενημέρωσης ότι οι εκρήξεις δεν επηρέασαν σημαντικά τη ροή του φυσικού αερίου.

Ο υπουργός Πετρελαίου του Ιράν, Τζαβάντ Ουουζί, δήλωσε ότι οι διακοπές επηρέασαν μόνο μερικά χωριά και ότι αναμένεται η πλήρης αποκατάσταση της παροχής φυσικού αερίου εντός της ημέρας.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει αναληφθεί ευθύνη για το συμβάν. Ωστόσο, το Ιράν είχε προβεί σε εκτελέσεις πέντε ατόμων τον Δεκέμβριο, τα οποία κατηγόρησε για σαμποτάζ σε συνεργασία με την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών Μοσάντ, σε μια κίνηση που ενδέχεται να συνδέεται με προηγούμενες απόπειρες δολιοφθοράς εναντίον των ενεργειακών υποδομών της χώρας.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ