«Παράνομες μετακινήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης» – 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Άδωνι

15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από τον υπουργό Υγείας, Άδωνi Γεωργιάδη, να τοποθετηθεί δημόσια για τις «παράνομες μετακινήσεις – τοποθετήσεις Προϊσταμένων του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης “Ιπποκράτειο”» αλλά και για πειθαρχικές διώξεις υπαλλήλων.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλουν ότι η διοίκηση του νοσοκομείου: «μετακίνησε παράνομα προϊστάμενους της Διοικητικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου, υπαλλήλους Κατηγορίας ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού, με πολυετή εμπειρία σε θέση Υποδιευθυντών και Προϊσταμένων Τμημάτων, με μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών, οι οποίοι ασκούσαν με συνέπεια και ήθος τα νόμιμα καθήκοντά τους, τα οποία τους αφαιρέθηκαν απροσδόκητα χωρίς καμία νόμιμη αιτιολογία». Μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι αντικαταστάθηκαν από άλλους συναδέλφους τους «που δεν διαθέτουν τις νόμιμες προϋποθέσεις και προσόντα των θέσεων που κατέχουν».

Οι βουλευτές αποκαλύπτουν πως πέρα από την υποβάθμιση, οι μετακινούμενοι κατηγορήθηκαν για πειθαρχικά παραπτώματα, εξαιτίας της άσκησης των δικαιωμάτων τους σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα, τη κείμενη εργατική νομοθεσία και το Σύνταγμα των Ελλήνων: «Αντί να παροπλίζονται και να διώκονται, οι εργαζόμενοι λόγω των προσόντων τους, θα έπρεπε να αξιοποιούνται στο έπακρο από τη Διοίκηση του νοσοκομείου», τονίζεται από τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι βουλευτές ζητούν δημοσίως τη θέση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για το γεγονός επισημαίνοντας ότι: «η Διοίκηση του Νοσοκομείου δεν ακολούθησε τα προβλεπόμενα από το Ν. 3528/2007 περί προβαδίσματος της κατηγορίας και του βαθμού».

Ακόμη ρωτούν εάν έχει κατατεθεί κάθε σχετικό έγγραφο της Διευθύντριας Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου, «πριν και κατόπιν των αποφάσεων της Διοίκησης του Νοσοκομείου, αναφορικά με τις συνεχείς μετακινήσεις – υποβαθμίσεις Υποδιευθυντών και Προϊσταμένων της Υπηρεσίας της οποίας προΐσταται καθώς και με τις νέες αναθέσεις καθηκόντων προσωρινών Προϊσταμένων».

Επιπλέον, ρωτούν τον υπουργό, εάν θεωρεί ορθή και σκόπιμη την υποβάθμιση και απομάκρυνση των διοικητικών υπαλλήλων και τι μέτρα προτίθεται να λάβει άμεσα προς αποκατάσταση της νομιμότητας και της αδικίας, αλλά και για να μην παρατηρηθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ