«Γενοκτόνε Τζο…» – Διέσυραν τον Μπάιντεν σε ομιλία του (vid)

Στην πρόσφατη προεκλογική του εκδήλωση στη Βιρτζίνια, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δέχτηκε έντονες διαμαρτυρίες από φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές. Οι εντάσεις διέκοψαν αρκετές φορές την ομιλία του, με τον Πρόεδρο να προσπαθεί να αντιδράσει στις φωνές που απαιτούσαν «εκεχειρία τώρα» και τον κατηγορούσαν ως «γενοκτόνο Τζο» για την υποστήριξή του προς το Ισραήλ.

Αρκετοί διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από την αίθουσα, ωστόσο, οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν, με τον Μπάιντεν να προειδοποιεί το κοινό για πιθανές περαιτέρω διακοπές. Στον αντίποδα, υποστηρικτές του φώναζαν συνθήματα όπως «Τέσσερα ακόμη χρόνια!» και «Πάμε Τζο!».

Ο Μπάιντεν αντιμετώπισε στο παρελθόν δημόσιες αποδοκιμασίες για τη στάση του στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς. Η ακλόνητη υποστήριξή του προς τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου έχει επηρεάσει τη δημοτικότητά του, ιδιαίτερα μεταξύ νεαρών ψηφοφόρων και αντιπάλων του πολέμου.

Η ομιλία του στο Μανάσας εστίασε στην κριτική προς τον Ντόναλντ Τραμπ, επισημαίνοντας τη στάση του τελευταίου στο ζήτημα της άμβλωσης. Ο Μπάιντεν χαρακτήρισε τη στάση του Τραμπ ως άμεση αιτία για τη στέρηση των δικαιωμάτων των γυναικών στην άμβλωση, αναφερόμενος στον διορισμό τριών συντηρητικών δικαστών από τον πρώην Πρόεδρο στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Ο Μπάιντεν κατηγόρησε τον Τραμπ και τους υποστηρικτές του για την επιδίωξη περαιτέρω περιορισμών στο δικαίωμα στην άμβλωση, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτό το θέμα θα ενισχύσει τις πιθανότητες επανεκλογής του.

Σημειώνεται ότι πολλές δημοσκοπήσεις δείχνουν την αντίθεση της πλειονότητας των Αμερικανών ψηφοφόρων σε υποψήφιους που επιθυμούν αυστηρούς περιορισμούς στην άμβλωση.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...