ΠΑΟΚ και AΕΚ «κλείδωσαν» τις ισοβαθμίες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

Δύο μεγάλες νίκες για ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στην 2η αγωνιστική των Play Off της Stoiximan Super League, με τους δύο δικεφάλους να παίρνουν ξεκάθαρο προβάδισμα στη μάχη του πρωταθλήματος απέναντι σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Το γκολ του Ελίασον στις καθυστερήσεις ήταν αρκετό για την ΑΕΚ που κατάφερε να επικρατήσει με 1-0 του Ολυμπιακού και να παραμείνει πρώτη στη βαθμολογία. Ένα αποτέλεσμα που ουσιαστικά «κλείδωσε» για την ΑΕΚ την ισοβαθμία απέναντι στον Ολυμπιακό, σε περίπτωση φυσικά που στο τέλος της σεζόν οι δύο ομάδες έχουν τους ίδιους βαθμούς.

Η ΑΕΚ μετράει δύο νίκες και μια ισοπαλία σε τρία παιχνίδια απέναντι στον Ολυμπιακό, έχοντας δηλαδή επτά έναντι ενός βαθμού κόντρα στους «ερυθρολεύκους». Σύμφωνα πάντα με το επίσημο σάιτ της Superleague, το πρώτο κριτήριο στην ισοβαθμία μεταξύ των ομάδων των Play Off είναι οι βαθμοί που συγκέντρωσαν στους μεταξύ τους αγώνες, προσμετρώντας και τους αγώνες της κανονικής διάρκειας.

Από τη στιγμή που οι δυο τους θα αναμετρηθούν μια ακόμη φορά στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» γίνεται αντιληπτό ότι η Ένωση έχει «κλειδώσει» το κριτήριο της ισοβαθμίας απέναντι στον Ολυμπιακό, με το +8 της βαθμολογίας να μεταφέρεται ουσιαστικά ως +9 για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στη διαφορά που έχει με την ομάδα του Χοσέ Μεντιλίμπαρ.

Παράλληλα και ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» τη δική του ισοβαθμία με τον Παναθηναϊκό. Ο Δικέφαλος του Βορρά κατάφερε να φύγει από τη Λεωφόρο με ένα μεγάλο διπλό, επικρατώντας του «τριφυλλιού» με 3-2. Το κέρδος για τον ΠΑΟΚ από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι ακόμα μεγαλύτερο, καθώς η ομάδα του Ρασβάν Λουτσέσκου καπάρωσε την ισοβαθμία με την ομάδα του Φατίχ Τερίμ, έχοντας συνολικά στην κανονική περίοδο και τα Play Off δύο νίκες και μια ισοπαλία.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ