Πανικός στο σύστημα Τζανακόπουλου-Αχτσιόγλου: Διαρροές και όργιο φημών για δημοσκόπηση που είναι τελικά ανύπαρκτη

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.

Το σύστημα που επιδιώκει και επιχειρεί να βάλει – χωρίς επιτυχία – εμπόδια στην βέβαιη αυριανή νίκη του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος θα είναι και ο επόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, βρίσκεται σε πανικό.

Δεν εξηγείται αλλιώς μία διαρροή, της οποίας οι έμπειροι “παίκτες” μπορούν να αντιληφθούν με ευκολία την προέλευση, τον ρόλο του αναμεταδότη και φυσικά τη σκοπιμότητα.

Η ιστορία μας έχει ως εξής:

Σε ιστοσελίδα που συνδέεται στενά με το σύστημα Τζανακόπουλου-Αχτσιόγλου εμφανίζεται μία “είδηση”. Τι λέει η είδηση; Ότι, λέει, υπάρχει μία φήμη, λέει, ότι ένας τηλεοπτικός σταθμός, λέει, θα δημοσιεύσει την τελευταία στιγμή, λέει, μία δημοσκόπηση, λέει, που θα δείχνει, λέει”, ντέρμπι λέει.

Βέβαια τέτοια δημοσκόπηση δεν βγήκε ποτέ. Και πως θα μπορούσε να βγει, αφού δεν υπάρχει. Η ιστοσελίδα, η λειτουργία της οποίας είναι ενταγμένη σε συγκεκριμένο σύμπλεγμα οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, κάνει λοιπόν το εξής: Χρεώνει το “σπινάρισμα” της δημοσκόπησης σε κύκλους της ΝΔ για να έχει τον ποπό της φυλαγμένο. Αναμεταδίδει ότι δήθεν έχουμε ντέρμπι ανάμεσα σε Κασσελάκη και Αχτσιόγλου μπας και στη γενική θολούρα τσιμπήσουν οι αφελείς. Γράφει ότι δεν τολμά ο τηλεοπτικός σταθμός να βγάλει τη δημοσκόπηση, ότι δήθεν τα στελέχη του σταθμού μιλάνε με δημοσιογράφους και λένε ότι δεν θέλουν να την βγάλουν και άλλες ψεκασμένες θεωρίες.

Στην ουσία η ιστοσελίδα που θέτει εν αμφιβόλω τη δημοσκόπηση είναι εκείνη που την σπινάρει.

Η πραγματικότητα είναι μία: Η μοναδική δημοσκόπηση που κυκλοφόρησε δείχνει τον Στέφανο Κασσελάκη να προηγείται με 15 μονάδες διαφορά και όλες οι μυστικές δημοσκοπήσεις δείχνουν τα ίδια.

Πονηριές…

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ