Πανικός στο Μαξίμου: Ο πρώτος μεγάλος κίνδυνος που απειλεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Αυτονομήσεις, γκάφες και παραφωνίες

H αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ξεκίνησε τη θητεία της με τους καλύτερους οιωνούς.

Αυτονομήσεις υπουργών, παραφωνίες, επικοινωνιακές γκάφες, ασυνεννοησία μεταξύ Μαξίμου και στο τέλος η τραγική συνειδητοποίηση ότι ο κρατικός μηχανισμός σε κρίσεις και πυρκαγιές είναι απαρχαιωμένος, όσα δισ. ευρώ και να δοθούν και άλλα τόσα κονδύλια σε δήμους.

Κίνδυνος να πάμε άδειοι στη ΔΕΘ

Ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος, έλεγε αυτές τις μέρες, όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα radar.gr, ότι αν συνεχιστεί όλο αυτό το αρνητικό ντεμαράζ και τον Αύγουστο, τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη κινδυνεύει πολύ σοβαρά να ξεμείνει από αφήγημα για τον Σεπτέμβρη που θα είναι η πρώτη ΔΕΘ μετά την πανηγυρική εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην πρωθυπουργία.

Τα θετικά νομοσχέδια που έχασαν την αίγλη τους

Η κυβέρνηση ξεκίνησε με ένα, όντως, θετικό νομοσχέδιο για το εκλογικό νόμο και τους αποδήμους που έχει αγκαλιαστεί και από άλλα πολιτικά κόμματα και με ένα μεγάλο νομοσχέδιο για την ενίσχυση των εισοδημάτων των μισθωτών, των συνταξιούχων και της οικογένειας, το οποίο βέβαια αφορά για στόχους μέσα στην τετραετία.

Παρόλο την θετική απόκριση των πρώτων νομοθετημάτων, το πρόσημο για την κυβέρνηση είναι αρνητικό.

Η παραφιλολογία για τα εθνικά

Σε αυτό έχει συντελέσει και μία παραφιλολογία που δεν λέει να κλείσει και κανείς από το Μαξίμου δεν την έχει αντιληφθεί: Ότι επίκειται απώλεια εθνικής κυριαρχίας με συμφωνία που θα κάνει Ελλάδα – Τουρκία, Μητσοτάκης- Ερντογάν για κοινή προσφυγή στη Χάγη σχετικά με την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ.

Παραφιλολογία που ρίχνει νερό στο μύλο της ακροδεξιάς η οποία σιγά σιγά αναδιοργανώνεται από μεγάλα ζητήματα όπως το μεταναστευτικό, η ανασφάλεια, η μεγάλη ακρίβεια στο ράφι κ.α.

Υπό αυτό το πλαίσιο, οι κρίσεις και οι πυρκαγιές που δημιουργούνται λόγω κλιματικής αλλαγής – βιώνουμε τον πιο θερμό Ιούλιο από καταβολής κόσμου- ανασυνθέτουν το πολιτικό σκηνικό προς το αρνητικό και απομακρύνουν την θετική ατζέντα που προσπαθεί να θέσει η κυβέρνηση.

Ερωτηματικό η συνοχή της κυβέρνησης σε κρίσεις

Η σύνθεση της κυβέρνησης δεν έχει δείξει ότι θα αντέξει τους μεγάλους κλυδωνισμούς.

Ήδη ακούγονται αρκετές κριτικές για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού στις φωτιές, για το τρόπο εκκένωσης περιοχών.

Όμως, δεν είναι ο μόνος τομέας που βρίσκεται στο επίκεντρο.

Ακόμα και το ίδιο το Μαξίμου δεν έχει προσαρμοστεί στις δύσκολες συνθήκες που περιμένουν αυτή τη κυβέρνηση.

Ο κόσμος έδωσε μία δεύτερη ευκαιρία στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και στον ίδιο τον Κυριάκου γιατί το άξιζε, έδειξε ότι θέλει να προσφέρει.

Όμως, πολύ εύκολα θα άρει αυτή την εμπιστοσύνη αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα σε 2-3 βασικά ζητήματα όπως η ακρίβεια, η καθημερινότητα αλλά και η συνολική παρουσία του κράτους σε κρίσεις όπως αυτή που ζούμε τώρα.

Ελέω της ανεπάρκειας για αντιπολίτευση από τα υπόλοιπα κόμματα, είναι εύκολο να ξεγελαστούν κάποιοι ότι δεν υπάρχει κίνδυνος…

Σε κάθε περίπτωση, αν συνεχιστεί έτσι ο Ιούλιος και Αύγουστος, με πυρκαγιές και με απώλειες σπιτιών και περιουσιών, με την ακρίβεια στο ράφι να είναι τόσο έκδηλη, τότε η κυβέρνηση θα φτάσει στον Σεπτέμβριο στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης χωρίς κυβερνητικό αφήγημα και θα απολογείται.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...