Παναγιωτόπουλος: «Ναι» στην προσέγγιση με την Τουρκία, με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο

Στο εξαιρετικά θετικό κλίμα που διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα στις ελληνοτουρκικές σχέσεις αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας σε τοπικά ΜΜΕ της Καβάλας.

Όπως είπε, το θετικό κλίμα στις σχέσεις με την Τουρκία αποτελεί ευκαιρία για την εμπέδωση των κανόνων καλής γειτονίας, τη διαμόρφωση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή -που όπως πάγια επιθυμεί η Ελλάδα- αλλά πάντα με σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και χωρίς την οποιαδήποτε υπόνοια έκπτωσης από τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε επίσης για την πρόσφατη επίσκεψή του στην Τουρκία όπου μαζί με τον ομολόγό του κ. Χουλουσί Ακάρ μετέβησαν στις σεισμόπληκτες περιοχές του Χατάι.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων με τη συντήρηση των υφιστάμενων συστημάτων και τη διαδικασία πρόσκτησης σύγχρονων που αναβαθμίζουν το αποτρεπτικό αποτύπωμα της Ελλάδος, και προέβη σε επισκόπηση των πεπραγμένων στον τομέα της Άμυνας από τον Ιούλιο του 2019 έως σήμερα, στην διαχείριση αιφνιδιαστικών και ασύμμετρων κρίσεων που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη και στη διαμόρφωση ενός ρεαλιστικού μοντέλου άσκησης αμυντικής διπλωματίας.

Όσον αφορά τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο κ. Παναγιωτόπουλος παρουσίασε αναλυτικώς την πολιτική πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, και υποστήριξε ότι υπάρχει ανάγκη για μια στιβαρή διακυβέρνηση το επόμενο διάστημα.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποιοι θα ψηφίσουν τον Στέφανο Κασσελάκη και θα δώσουν ποσοστό – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές (pic)

Η Πυθία αποκαλύπτειΑναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι.Χθες,...

Τι θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στην Κουμουνδούρου

Τι ακριβώς θα κάνει ο Άρης Σπηλιωτόπουλος στο επικοινωνιακό...