Παγκόσμιο σοκ: Ο Μακρόν στέλνει 2000 Γάλλους στρατιώτες στην Ουκρανία, δηλαδή στον θάνατο

Ανησυχητικές είναι οι πληροφορίες που έρχονται από την Ουκρανία: Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Πληροφοριών SVR της Ρωσίας Σεργκέι Ναρίσκιν η Γαλλία στέλνει στην Ουκρανία 2.000 στρατιώτες, ενώ σύμφωνα με άλλες ήδη οι πρώτοι Γάλλοι στρατιώτες βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος.

«Σύμφωνα με στοιχεία που έλαβε η ρωσική Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών, ετοιμάζεται ήδη ένα απόσπασμα που θα σταλεί στην Ουκρανία. Στο αρχικό στάδιο θα είναι περίπου 2 χιλιάδες άτομα.
– Ο γαλλικός στρατός φοβάται ότι μια τόσο σημαντική μονάδα δεν θα μπορέσει να μεταφερθεί αθόρυβα στην Ουκρανία και να σταθμεύσει εκεί. Έτσι, θα γίνει νόμιμος στόχος προτεραιότητας για επιθέσεις από τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
– Ο Μακρόν αργά ή γρήγορα θα πρέπει να αποκαλύψει την άσχημη αλήθεια: ο αριθμός των Γάλλων θανάτων έχει ήδη ξεπεράσει ένα ψυχολογικά σημαντικό όριο».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ήδη πολλοί Γάλλοι «μισθοφόροι» έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ουκρανία.
Από την πλευρά του το Παρίσι αντέδρασε διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Ναρίσκιν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Στρατιωτικών της Γαλλίας:

«Οι πληροφορίες που μεταδίδονται από τον Sergey Naryshkin, Διευθυντή της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών, είναι ένα επιπλέον παράδειγμα της συστηματικής χρήσης μαζικής παραπληροφόρησης από τη Ρωσία.

Ζητούμε τη μέγιστη επαγρύπνηση για να αποτραπεί οποιαδήποτε εργαλειοποίηση μέσω αυτού του είδους εκστρατειών παραπληροφόρησης».

Την ίδια ώρα όμως ο Αρχηγός των γαλλικών Ενόπλων Δυνάμεων, περιγράφει το αντίθετο:

Επίσης η γαλλική τηλεόραση σε εκπομπή της εμφανίζει ως σίγουρη την πιθανότητα ανάπτυξης Γάλλων στρατιωτών στην Ουκρανία, σημειώνοντας μάλιστα στον χάρτη την περιοχή που αυτοί θα εγκατασταθούν.

Πρόκειται για την δυτική όχθη του Δνείπερου, όπως και κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας με τη Λευκορωσία προκειμένου να αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα των ρωσικών δυνάμεων να προχωρήσουν προς το Κίεβο.,

Στην ίδια εκπομπή αναφέρεται ότι η Γαλλία μπορεί να στείλει στην Ουκρανία έως και 20.000 στρατιώτες συνολικά.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκέντρωση γαλλικών στρατευμάτων στην ανατολική Ευρώπη έχει να κάνει και με την «άσκηση» του NATO Steadfast Defender 2024 μια τεράστια σε μέγεθος κινητοποίηση της Συμμαχίας στην ανατολική Ευρώπη η οποία ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 31 Μαΐου του 2024 με τη συμμετοχή τουλάχιστον 90.000 στρατιωτών.

Όπως αναφέρεται ήδη στην βάση Cincu της Ρουμανίας βρίσκονται 1.000 Γάλλοι στρατιώτες και 50 άρματα μάχης Leclerc, δύναμη η οποία μαζί με την επέκταση της βάσης (ολοκληρώνεται την Άνοιξη του 2025) μπορεί να φτάσει έως και τους 4.000 στρατιωτικούς.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ