Παγκόσμιος διασυρμός της ανίκανης κυβέρνησης Μητσοτάκη – Copernicus: «Στον Έβρο η μεγαλύτερη φωτιά στην Ευρώπη εδώ και χρόνια»

«Περίπατο» πάει μια από τις δικαιολογίες της κυβέρνησης για την πρωτοφανή καταστροφή που έλαβε χώρα στον Έβρο, λόγω της φωτιάς, καθώς πλέον πρόκειται για την μεγαλύτερη πυρκαγιά στην Ευρώπη εδώ και χρόνια. Κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να πλέον η κυβέρνηση να επικαλείται τα παραδείγματα της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας κτλ.

Συγκεκριμένα το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται τις τελευταίες μέρες στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, καταγράφει η ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus μέσω του δορυφόρου Sentinel.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει, σε σημερινή ανάρτηση, η έκταση που είχε καεί μέχρι χθες στην Αλεξανδρούπολη (πάνω από 72.000 εκτάρια ή 720.000 στρέμματα) είναι η μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί σε ευρωπαϊκό έδαφος εδώ και αρκετά χρόνια.

Την ευρωπαϊκή υπηρεσία Copernicus για την δορυφορική καταγραφή των καμένων εκτάσεων και των ζημιών που έχει προκαλέσει η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη ενεργοποίησε η Διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας από την προηγούμενη εβδομάδα, κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτών και δεδομένων για περιοχές του Δήμου Αλεξανδρούπολης της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, οι οποίες επλήγησαν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ