Πίστη και αφοσίωση στον… Αντώνη Σαμαρά δηλώνει ο Άδωνις

Πίστη και αφοσίωση στον Αντώνη Σαμαρά δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τα σφοδρά πυρά της αντιπολίτευσης για την ανοχή που επιδεικνύει η κυβέρνηση απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό.

Η εξαίρεσή του από την επιβολή κομματικής πειθαρχίας στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ για την άδεια διαμονής στους μετανάστες, αλλά και η θέρμη με την οποία ο ίδιος υπερασπίστηκε την τροπολογία παρότι οι απόψεις του δεν απέχουν πολύ από του κ. Σαμαρά, πυροδότησαν ένταση στη Βουλή όπου συζητείται η επίμαχη ρύθμιση.

«Τελικά ποιος κάνει κουμάντο στη ΝΔ;», διερωτήθηκε ο Σωκράτης Φάμελλος, ο οποίος απευθυνόμενος στα κυβερνητικά έδρανα «εάν είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι εάν ο Αντώνης Σαμαράς έχει άλλα δικαιώματα σε σχέση με τους υπόλοιπους βουλευτές».

Ο μεν Μάκης Βορίδη που επίσης βρίσκεται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό σε ότι αφορά στο μεταναστευτικό, επέλεξε να απαντήσει δια της πλαγίας, λέγοντας ότι «η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα δώσει την απάντηση», ο Άδωνις Γεωργιάδης όμως κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει το σταυρό του που παρέλαβε το 2015 από τον Αντώνη Σαμαρά γιατί έσωσε τη χώρα.

«Όταν παρέλαβε ο Σαμαράς το 2012, υπήρχε πρόβλεψη πως η Ελλάδα θα είναι εκτός ευρωζώνης, μετά από 2,5 χρόνια, με τον Τσίπρα να κατεβάζει κόσμο στα πεζοδρόμια Δευτέρα- Τετάρτη – Παρασκευή, ο Σαμαράς μαζί με τον Βενιζέλο κράτησε τη χώρα σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης», είπε ο Αδωνις Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

Αδ. Γεωργιάδης: Εάν δεν είχε υπάρξει η ήττα της ΝΔ θα είχε συνεχίσει η καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας… Άρα όταν θα μιλάτε για τον Αντώνη Σαμαρά, όσοι πιστεύετε στο Θεό, κάντε το σταυρό σας και πείτε πάλι καλά που αναλάβαμε από τον Άγιο Αντώνη Σαμαρά… Εμείς είμαστε μια οικογένεια και θα τα βρούμε με τον Σαμαρά μεταξύ μας… Αν δεν ήταν ο Σαμαράς, στην τσέπη σας θα είχατε μπόλιβαρ αντί για ευρώ.

Ο υπουργός Εργασίας όμως ειρωνεύθηκε τον Στέφανο Κασσελάκη για την τούρτα γενεθλίων της Φάρλι, της σκυλίτσας που έχουν με τον σύζυγό του Τάιλερ Μακμπέθ. «Μιας και μιλάμε για οκογένεια, να πω χρόνια πολλά στη Φάρλι, που είχε ειδική πίτα για σκύλους, πολύ ταιριαστή εικόνα για τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε, πυροδοτώντας αντιδράσεις.

Νωρίτερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης αλλά και η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη επιτέθηκαν στον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγόρησε τη ΝΔ ότι είχε «κόψει» τον ΑΜΚΑ από τους μετανάστες. «Δεν ισχύει ότι κόπηκε ο ΑΜΚΑ των μεταναστών…. Δεν μπορείτε να λέτε ότι αφήσαμε τον κόσμο ακάλυπο, αυτά να πάτε να τα πείτε στη λάσπη της Ειδομένης», ανέφερε η κ. Βούλτεψη με τον Παύλο Πολάκη να φωνάζει και τον Άδωνι Γεωργιάδη να σχολιάζει ότι η κυβέρνηση προχωράει σε μια ρύθμιση που είχε αποφασιστεί επί ΣΥΡΙΖΑ και υπουργίας Ανδρέα Ξανθού.

«Να σας πω τι κάνατε… Πληρώναμε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση και επιβάρυναν το ΕΣΥ, πρώτος το είχε εντοπίσει ο Ανδρέας Ξανθός, η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εκείνη που το λύνει με υπουργούς τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη», είπε.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ