Πέφτουν οι δημοσκοπήσεις έξω; Ας δούμε ποια είναι η αλήθεια

Η Πυθία αποκαλύπτει

Αναγνώστριες και αναγνώστες μου. Συντρόφισσες και σύντροφοι. Αγαπητοί ψηφοφόροι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας έχουν εναποθέσει όλες τους τις ελπίδες στη διάψευση των δημοσκοπήσεων. Όπως έκαναν και το 2019, όταν κάποιοι ανίκανοι σύμβουλοι είχαν πείσει τον Αλέξη ότι θα είχαμε ντέμπρι και τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε με περίπου 10 μονάδες διαφορά.

Σήμερα οι κακές γλώσσες λένε ότι κάποιοι στην Κουμουνδούρου αντί να κάνουν αντιπολίτευση διαβάζουν μόνο τα ταρώ και ρίχνουν τα χαρτιά.

Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες για να λέμε και του στραβού το δίκαιο έπεσαν έξω κυρίως στο δημοψήφισμα του 2015.

Από το 2019 μέχρι σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθούν τι συμβαίνει στο εξωτερικό. Και κάθε φορά που διαψεύδονται στην Κύπρο, στη Βραζιλία, στην Τουρκία λένε ανακουφισμένοι “Να, αυτό θα γίνει και στην Ελλάδα”. Μετά το λένε και στον Τσίπρα κι εκείνος κοιμάται ήσυχος τα βράδια. Τα πρωινά εμφανίζεται στα κανάλια και λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτος.

Ας υποθέσουμε ότι οι δημοσκοπήσεις θα διαψευστούν το βράδυ της 21ης του Μάη. Πόσο έξω θα πέσουν; Τώρα δείχνουν τον Μητσοτάκη να προηγείται με 6, με 7 και με 8 μονάδες διαφορά.

Σκέψου αναγνώστη. Δεν μπορεί να δείχνουν αυτές τις διαφορές και ο Τσίπρας να είναι πρώτος. Για να είστε σίγουροι, το έχουμε ξαναγράψει, να διαιρείτε δια του δύο τις διαφορές. Έξι μονάδες δείχνουν οι δημοσκόποι, τρεις είναι η αληθινή διαφορά. 8 μονάδες δείχνουν οι δημοσκόποι, τέσσερις είναι η διαφορά.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερος. Και θα πρόκειται για νέα ταπεινωτική ήττα του Αλέξη Τσίπρα που δεν θα έχει μπορέσει να ανατρέψει την κατάσταση απέναντι στην πιο επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος, στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ