Πάει για εκατόμβη νεκρών η Χαβάη – Σοκαριστικά βίντεο (vids)

Ο αριθμός των νεκρών από τις πυρκαγιές στο Μάουι αυξήθηκε στους 80, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι αρχές στη Χαβάη, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες σε ό,τι απέμεινε από την ιστορική πόλη της Λαχέινα.

Οι φωτιές έγιναν η πλέον πολύνεκρη φυσική καταστροφή στην ιστορία της πολιτείας, ξεπερνώντας τον απολογισμό του τσουνάμι που έπληξε το Μεγάλο Νησί της Χαβάης και στοίχισε τη ζωή σε 61 ανθρώπους το 1960, έναν χρόνο αφότου η Χαβάη έγινε αμερικανική πολιτεία.

Αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι ομάδες έρευνας, που συνοδεύονται από ειδικά σκυλιά, μπορεί να εντοπίσουν και άλλους νεκρούς από την πυρκαγιά, που κατέκαψε 1.000 κατοικίες και άφησε πίσω της χιλιάδες αστέγους, ενώ για την ανοικοδόμηση της περιοχής πιθανόν να χρειαστούν πολλά χρόνια και δισεκατομμύρια δολάρια.

«Κανείς δεν έχει μπει σε κάποια από τις αυτές τις κατασκευές που κάηκαν τελείως και εκεί είναι δυστυχώς που αναμένουμε ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί σημαντικά», δήλωσε ο Μπράιαν Σατζ, γερουσιαστής της Χαβάης, στο MSNBC.

Με ανακοίνωσή της (σήμερα το πρωί ώρα Ελλάδας), η κομητεία του Μάουι ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 80.

Η φωτιά στη Λαχέινα που εξαπλώθηκε από περιοχές χαμηλής βλάστησης προς την πόλη συνεχίζει να καίει αλλά έχει τεθεί κατά 85% υπό έλεγχο, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα η κομητεία. Δυο άλλες πυρκαγιές στο νησί έχουν τεθεί κατά 80% και κατά 50% υπό έλεγχο.

Τρεις ημέρες μετά την καταστροφή, συνεχίζει να παραμένει ασαφές εάν κάποιοι κάτοικοι έλαβαν προειδοποιήσεις πριν οι φλόγες φτάσουν στα σπίτια τους.

Το νησί διαθέτει σειρήνες συναγερμού προκειμένου οι κάτοικοι να προειδοποιούνται για φυσικές καταστροφές και άλλες απειλές αλλά δεν φαίνεται ότι ήχησαν κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς.

«Σήμερα το πρωί έδωσα την έγκρισή μου για μια ολοκληρωμένη αξιολόγηση για να είμαστε σίγουροι ότι γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη και πότε», δήλωσε ο κυβερνήτης της Χαβάης Τζος Γκριν στο CNN, αναφερόμενος στις σειρήνες προειδοποίησης.

Διαβάστε οπωσδήποτε

google news svg icon

Ακουλούθησε το Periodista.gr στο Google News για να μαθαίνεις όσα δεν τολμούν ή δεν θέλουν να γράψουν οι άλλοι.

Περισσότερα

Άρθρα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μυστικές δημοσκοπήσεις – Εφιάλτης για τον Μητσοτάκη: Η Ελληνική Λύση πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας

Ανατροπή στις μυστικές δημοσκοπήσεις: Η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου αναδεικνύεται πρώτο κόμμα σε τρεις νομούς της Μακεδονίας και διεκδικεί πρωταγωνιστικό ρόλο στη Βόρεια Ελλάδα

Η ηχηρή απουσία από την ομιλία Τσίπρα – Το μήνυμα που ανησύχησε τους επιτελείς

Η απουσία της Όλγας Γεροβασίλη από την ομιλία Τσίπρα στη Θεσσαλονίκη προκαλεί ερμηνείες και σενάρια για την επόμενη μέρα του πρώην πρωθυπουργού

Προβληματισμός και μεγάλη αγωνία των ολιγαρχών για τον Τσίπρα – Η αναπόφευκτη σύγκριση με τον Μαρινάκη

Σκεπτικισμός στους επιχειρηματικούς κύκλους που στηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς η εμφάνισή του στο συνέδριο του Economist θεωρήθηκε «άχρωμη» και χωρίς απήχηση

Μυστική δημοσκόπηση – «καμπανάκι πολιτικού θανάτου» για τον Μητσοτάκη: Κατρακυλά η ΝΔ – Κάτω από το 25% η πραγματική απήχηση λίγο πριν τη...

Μυστική δημοσκόπηση-σοκ μετά το καλοκαίρι δείχνει κατάρρευση της ΝΔ κάτω από το 25%. Πτώση άνω των 5 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και πανικός στο Μαξίμου λίγο πριν τη ΔΕΘ